perjantai 5. huhtikuuta 2024

Takatalvi iski voimalla!


Eipä tässä paljon naurata! Ehdin jo hetken iloita piipoista ja lumien sulamisesta, kun ensin alkoi tulla vettä kaatamalla ja yhtä nopeasti pakasti! Vesi jäi puikoiksi kasveihin ja kuorrutti autot ja ympäröivän maailman! Kun koko maassa suruliputettiin, olivat Kouvolan lipputangot jään peitossa! Monessa paikassa, kuten esim. kouluilla, ei ollut mitään mahdollisuutta vetää lippuja salkoihin. Sitten iski pakkaset talven voimalla! Onneksi ehti lunta sataa parikymmentä senttiä kasvien suojaksi. Ja tänäänkin on satanut kaiken aikaa lisää! Nyt sentään lupaillaan lämpenevää. 
Tältä ehti jo pääsiäisenä toisella pihamaallamme näyttää!
Kevätkiurunkannukset ihan viittä vaille kukassa. Siellä ne nyt ovat uudestaan lumen alle peittyneenä jo neljättä päivää.


Kyllä siellä oli jo lumikellon nuppuja!

Mökillä vietimme pääsiäistä 15 asteen lämpötilassa, ihan ihme säät! Siellä sinivuokkojen nupuista pilkotti jo sinistä, kun oikein katsoi tarkasti! :D  Metsäpuutarhaan ei vielä päässyt kurkistelemaan, se oli sentään lumen alla.Mökin pihapiirissä on suuri raita, jonka äärellä on tikka aherrellut syksystä lähtien.  Se naputteli ensin itselleen ruokapöydän...


...johon asetti ateriansa......mutta jätti jäljet siivoamatta! :-D Syksyllä kuulin naputuksen moneen kertaan, mutta nyt talvella käydessämme ei ole sattunut olemaan tikan ruoka-aika, niin en saanut kuvaa tästä suursyömäristä!


Pääsiäisen kyläilykimppujaViikonloppua vietetäänkin meillä syntymäpäiviä juhlien, mies täyttää pyöreitä, niin täytyyhän sitä juhlistaa! <3

Mukavaa viikonloppua teillekin!

13 kommenttia:

 1. Voi itku! Teillä oli sitten sama ilmiö kuin täällä, pisarat ja kaikki vain jäätyivät, kaikki oli jääkuoren peitossa. Tänään on täälläkin tullut lumi takaisin. Kunpa kevät nyt jo tulisi. Ihania löytöjä teit ennen talven paluuta!
  On siinä tikka nakerrellut kävyn poikineen. Toisaalta eihän niissä paljon syömistä ole. Paljon se saa tehdä työtä melko laihan aterian eteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tikalla on pitänyt kiirettä, mutta onneksi ruokaa riittää suuressa kuusikossa!

   Poista
 2. Hurjaa, miten outoja sääilmiöitä nykyään on! Kiva tarina tikasta ja kävyistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät keikkuen tulevi, mutta kovasti se välillä keikahtelee! :)

   Poista
 3. Meillä mittari on ollut useamman päivän miinuksella. Niinpä sade tuli lumena ja kylläpä sitä sitten tulikin. Nyt on talvisempaa kuin monena talvena. Piipot sun muut ovat tiukasti hangen sisällä. Luvassa on lämpimämpää, mutta uskaltaako siihen enää uskoakaan?
  Tikka on ollut ahkerana. Sille ei äiti ole opettanut, että jäljet on myös siivottava.
  Sinulle toiveita kevään saapumisesta ja hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piipojen kasvuvauhti on mahdottoman nopeaa, siellä lumen alla ovat ihan valmiina heti kukkimaan! Tikan sotkut meinaan levitellä kesän mittaan alppiruusujen alle, joten annan anteeksi sille, kun ovat kuitenkin kivasti kasassa. :)

   Poista
 4. Lumipeite verhoaa täälläkin ihan kauttaaltaan puutarhaa.

  VastaaPoista
 5. Meillä on talvi jatkunut koko ajan, termisestä keväästä ei ole ollut puhettakaan - lunta on ollut paljon! Sää oli eilen todella myrskyinen - oikea talvimyrsky, lumi peitti alleen kaikki vahnat kinoksetkin - 10 cm saatiin vielä lisää!
  Tikka on meilläkin ollut todella puuhakas!
  Oikein mukavaa viikonloppua ja onnea päivänsankarille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ovat lumet saaneet kyytiä, vaikka uutta kylmenevää säätiedotus lupaileekin. Päivänsankari kiittää!

   Poista
 6. Sää muuttui pääsiäisen jälkeen hurjasti talviseen suuntaan, mutta toivottavasti ensi viikko on taas keväisempää. Onnea miehellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on ollut ihanan keväinen viikko ja sen kyllä huomaa puutarhassakin! Kiitos, syntymäpäiväsankari oli mielissään juhlista!

   Poista
 7. On teillä ollut hurjat säät! Täällä oli vain pakkasta tai loskakeliä mutta ei tuollaista, että joka paikka olisi kuorruttunut jäähän tai noin hirmuista lumisadetta. Nyt on sentään ollut muutaman päivän lämmintä, niin lumet ovat alkaneet saada kyytiä.
  Siinä on käpytikka on nakutellut tunnin jos toisenkin. Komea kasa käpyjä onkin jäänyt paikalle. Ehkä noita voisi käyttää siellä metsäpuutarhassasi joko polun pohjana tai sitten katteena jossain, missä pitää saada pidettyä vatukkoa tai muuta ronskimmin kasvavaa kurissa. Meillä on tikan työpaja kivikkorinteen juurella olevan valotopan päässä mutta ei se noin ahkera ole. Ehkä se saa kaupunkialueella kupunsa täyteen lintulautojen antimista eikä tarvitse kuusensiemeniä kuin välipaloiksi.
  Mukavaa ja toivottavasti keväisempää viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime viikon jääsade oli kyllä huima muistutus äärimmäisistä sääilmiöistä, joita ei todellakaan toivoisi tänne enempää kantautuvan! Tikan jättämä käpykasa tulee todellakin siirtymään alppiruusujen katteeksi. :)

   Poista