torstai 28. huhtikuuta 2022

Vappua odotellessa

 


Eivät ehtineet vanhat lumet vielä pihapiiristä sulaa, kun päästiin tähän vappun aatonaaton fiilikseen! Alkuviikosta otin ensimmäisen kerran haravan esille, mikä ilon päivä! Kolme tuntia työpäivän jälkeen hurahti ihan siivillä, kun leikkelin vanhoja perennojen varsia, korjailin pois suojana olleita havuja ja pieni osa pihasta oli jo niin kuivaa, että sai haravoitua talven jäljiltä  nurmikon pintaa siistimmäksi.  

 


Muutama piippo jo ilahdutti kukkivana: Koska kukkii -haasteeseen osallistuneet kevätkurjenmiekat olivat ehtineet jo avautua, ensimmäiset siis 24.4., mutta iloitsin, että edes jotakin minunkin penkissäni kukkii, vaikka veikkasin `Katharine Hodgkinsien´ avautuvan vasta vappuna.

 


Siniset `Iris Harmony´ kevätkurjenmiekatkin ovat jo kurkistelemassa, mutta pääosa on vielä suppuisena odottamassa seuraavaa lämpimämpää jaksoa.

 


Sinivuokkoryppäitä on esillä useampia, mutta suurin osa vielä nuppuisena. Tiedän, että mökkipihalla sinivuokkoja on jo runsaasti, mutta en ole niitä päässyt ihailemaan. Nyt muutamakin sininen pilkahdus vielä kovin värittömässä maassa antaa ison ilon! Vaan eipä tällä hetkellä näy pikkuisia vuokkoja lainkaan ja syy selviää seuraavasta kuvasta:

 

28.4.2022

Jos maanantaina sai heilutella haravaa, ovat työkalut torstaina jotain aivan muuta! En sentään aio lumikolaa hakea takaisin, se on viety varastoon ja saa odotella ensi talvea! Keskellä kuvaa kukkimaan kiiruhtaneet kevätkurjenmiekat - olisiko kannattanut vielä malttaa hetki?! Metallikaaren juurella on aiemmassa kuvassa ollut sinivuokkomätäs.


`Romance´


Etupihan pikkuruiset kevätsaharamit ovat saaneet olla jo viikon jäniksiltä rauhassa. Nyt taitavat olla kokonaan lumen peitossa! Onneksi nämä kevään esnsimmäiset airuet kestävät pienen lumitaakan ja pakkasenkin, mutta olisihan niitä mukavampi ihailla auringonpaisteessa.
 
 Kaikesta huolimatta: Hauskaa vappua ja pian alkavaa toukokuuta!
 15 kommenttia:

 1. Ihanasti kukkivia kevätkurjenmiekkoja ja krookuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensimmäiset varsinkin saavat ihailua osakseen :)

   Poista
 2. Onneksi nämä pienet kevätkukat sietävät lumeen hautautumista yleensä tosi hyvin, kurjenmiekatkin, vaikka niiden kukat näyttävät jotenkin siltä, että ne ottaisivat nokkiinsa. Pikaista sulamista ja iloista vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätkukkijoiden pakkasen sieto on kyllä ihailtavaa!

   Poista
 3. Voi sentään! Täällä ei tullu lunta ku muutama hiutale ellei se ole vielä edessä.
  Nuo vaalean keltaiset krookukset on ihania.

  VastaaPoista
 4. Eilinen lumisade ei ollenkaan ilahduttanut. Onneksi sitä ennen pääsit puutarhapuuhiin.

  VastaaPoista
 5. Eipä nuo lumiset näkymät ilahduta. Onneksi tässä vaiheessa kevättä ne ovat ohimeneviä, eivätkä siksi madalla mieltä loputtomiin. Meillä eilinen sade tuli silkkana vetenä. Tosin tänä aamuna maassa on kuuraa, kun mittari näytti -3 pakkasta.
  Että voivatkin olla ihania kaikki kevään ensimmäiset kukat. Kukinta-ajan arvaaminen osoittautui kovin vaikeaksi. Kiva, että kukkivat arvausaikaa aiemmin.
  Lumi kyllä sulaa ja lämpö tulee aikanaan. Iloista vappua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä sateet vievät tunnelmat tilapäisesti alas, mutta samalla ne vievät yleensä mmennessään runsaasti vanhojakin lumia. Kevään ekat kukkijat saavat suunnattomasti ihailua osakseen! Eikä haittaa, vaikka arvaukset eivät kohdilleen osukaan, jos kerran kukkaset avautuvat ennen aikojaan :)

   Poista
 6. Minustakin oli kiva haravoida pitkästä aikaa ja lopputulos on niin palkitseva, samalla saa hyötyliikuntaa.
  Täällä satoi myös lunta illalla, mutta onneksi se suli pois maahan saavuttuaan. Tosi kylmää on joka tapauksessa.
  Aivan ihanalta näyttävät krookuksesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätharavoinnit ovat mukavampia kuin syksyharavointi. Siistiytyy pihapiiri ja puutarhan kasvot suorastaan virkistyvät harvan käytön jäljiltä! Kylmänä jatkuu vappukin, mutta toistaiseksi aurinko paistaa pilvettömältä taivaalta!

   Poista
 7. Minä en ole edes ehtinyt vielä kunnolla puutarhapuuhiin kun ei ole talvenkaan lumet sulaneet pois ja nyt on kahtena aamuna herätty uudelleen valkoisiin maisemiin. Toissayönä satoi viitisen senttiä lunta mutta se suli eilisen päivän aikana aika hyvin pois. Viime yönä satoi uudelleen ja taivas on niin harmaa, että voi sataa ihan mitä vain päivän mittaan. Se siitä puutarhaviikonlopusta. Iloista vappua kuitenkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä nyt koetellaan puutarhuria! Ihmeelisesti ensimmäiset krookukset ja pienet scillat avautuvat, vaikka lunta heittelee ympärillä! Vahva on niidenkin halu kohti valoa!

   Poista
 8. Kyllä näitä kaunottaria todellakin ihailee mieluummin auringonpaisteessa kuin lumisateessa! Onneksi ovat kestävää sorttia nämä kevään ensimmäiset!

  VastaaPoista