sunnuntai 20. tammikuuta 2019

Kylmää ja kaunista


Monet kerrat on ihmetelty runsaita sateita, pitkiä helteitä, kylmiä kesiä, tolkuttoman kuivia ajanjaksoja. Nyt ihmettelemme jatkuvaa lumen tuloa ja -määrää. Kouvolan seutu on ollut monesti ennätysten kärjessä, niinpä nytkin.  Viime yö nosti meidät lumisimpien paikkakuntien joukkoon. Luonto on hyvin kaunis! Puhtaan valkoista lunta, joka on kuorruttanut puut ja pensaat, pihakalusteet, mutta myös ajoväylät ja rakennusten katot. Alkaa olla aika tyhjentää kasvihuoneiden ja vajojen katot lumesta, ettei seuraa ikäviä.Sunnuntaiaamuna odotti todellinen talven ihmemaa, mutta  myös lumityöt. Päivä kirkastui aurinkoiseksi, mukanaan kireä pakkanen. Hiihtoladut saavat odottaa, kunnes vähän pakkanen hellittää. Nyt on kuitenkin kasveilla hyvä lumisuoja, mitä vaille ne ovat jääneet useana vuotena.


Puutarhahuoneeseen kurkistin sen verran, että siellä on kaikki hyvin. Paras kasvukausi näyttää olevan jääkukkasilla, joita ikkunat olivat täynnään.


Auringon laskiessa näkyi taivalla hieno haloilmiö. Nyt siellä loistaa upea kuu, joka valaisee kylmän tammikuun illan ja yön. Minun kamerani objektiiveillä sitä on turha lähteä kuvaamaan, tyydyn ihailemaan ikkunan läpi.

 

Huomenna kaivan siemenlaatikon esiin, kartoitan, mitä on jäänyt viime vuodelta ja harkitsen tarkkaan tilattavat. Siemenluettelot on kyllä jo läpiselattu ja siellä on aika monta merkintää:)


Hyvää alkavaa viikkoa!

41 kommenttia:

 1. Teillä taitaa olla nyt johtoasema lumen määrässä, ei taida monikaan omakotitaloasuja tänään Kouvolan seudulla enää huhkia muissa liikuntaharrastuksissa.

  Kaikki on kyllä hyvin kaunista. Lumista ja pehmeää. Toki kylmää myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään ei oikein tehnyt mieli liikkua ulkona yhtään enempää kuin oli pakko, sen verran kylmää nyt on. Lumikolan työntely ja lapiointi käyvät tosi hyvästä lihaskuntotunnista:)

   Poista
 2. Ihania talvisia kuvia! Mukavaa uutta viikkoa <3

  VastaaPoista
 3. Talvinen maisema on nyt todella kaunis niin kuin kuvistasikin näkyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunista on kun vielä aurinkokin antaa oman valonsa mukaan!

   Poista
 4. Kasvien puolesta tuntuu mukavalta, että niillä on pehmeä ja eristävä lumisuoja pakkasta vastaan. Melkoisesti tuolla teidän lumimäärällä saakin jo lunta lapioida!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvien puolesta minäkin iloitsen! Nyt tehdään vaan pakolliset polut:)

   Poista
 5. Nyt vallitsee todella ihana talven ihmemaa ja kasvit ovat saaneet parhaan mahdollisen suojan paksusta lumesta.
  Mukavaa tammikuun jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juurikin näin, Kruunu Vuokko! Kasveilla lienee hyvä olla! Mukavia talvipäiviä sinnekin:)

   Poista
 6. Kaunista ja hyvin talvisen näköistä :) Hyvä vain, että on paljon lunta, niin kasvit ovat paremmin suojassa pakkaselta. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin minustakin on parempi, että näillä pakkasilla on riittävä lumisuoja kasveille. Tuollainen pakkaslumi haihtuu kuitenkin nopeasti, kunhan kevätaurinko tai vesisateet alkavat näyttää voimansa.

   Poista
 7. Suloista talven ihmemaata! Tosin lumityöt ovat varmasti sen mukaiset. Joopa joo, nyt pitäisi selata läpi siemenvarastot... Aurinkoisia talvipäiviä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan vielä en ajatellut aloittaa kylvöjä, mutta kartalla pitää alkaa olla:)

   Poista
 8. Kauniita talvisia kuvia sinulla ja luntakin näyttää olevan kasvien suojana hyvät kerrokset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, lunta tosiaan nyt riittää.

   Poista
 9. Lunta piisaa ja se on tietysti hyvä että kasveilla on nyt kunnon suojakerros. Muutama kasvi arveluttaa sillä niille ei riittänyt syksyllä kuin matala verkko suojaksi jäniksiltä, lunta kun on reilusti niin verkot on kohta lumen peitossa ja tietysti niin jäässä etten saanut niitä kiskottua ylemmäksi. Onneksi omenapuut suojattiin erittäin korkeilla verkoilla, nyt näkyy että se kannatti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minun pitäisi myös mennä tallomaan lunta matalien uusien kirsikkapuiden ympäriltä, jänikset yltävät korkeallekin napsimaan oksia, jos niille antaa mahdollisuuden.

   Poista
 10. Upeita talvikuvia. Lumi tuo turvaa kasveille ja kaunistaa maiseman. Nyt on paistanut päivällä ja yöllä, talvi antaa parastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Cheri, eipä tämän kauniimpaa osaa toivoakaan, ja lumisuoja on nyt todella hyvä!

   Poista
 11. Talvi on niin kaunis nyt kun se tarjoaa parastaan! Olen niin onnellinen, että lumettomien talvien jälkeen ollaan saatu kaksi lumentäyteistä talvea. Tämä talvinen maisema saa mielen lepotilaan :)

  VastaaPoista
 12. Maisemat on kyllä olleet niin upeat viimeisen pakkaslumisateen jälkeen. Nyt toivotaan aurinkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen oli taas huikean kaunis aurinkoinen päivä, vaikka oli kyllä himppusen jo turhankin kylmää.

   Poista
 13. Oi, ihania kuvia, etenkin jääkukat! Kunnon lumi- ja pakkastalvia saisi olla useaminn. Tästä kelpaa nauttia. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautitaan nyt, lumisia talvia on varmasti moni jo ehtinyt kaivata.

   Poista
 14. Upeita kuvia, todella kauniit talvimaisemat auringonvalossa. Lunta teillä näyttäisi olevan tosiaan runsaasti. Täälläkin ollaan tänä talvena tehty jo monesti lumityöt. Alkuun se on hauskaa puuhaa, mutta jossain vaiheessa alkaa tökkiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumitöissä alkaa haasteena olla, mihinkä enää saa kolattua, penkat ovat kovin korkeita. Mutta kaunista on!

   Poista
 15. Kauniita talvisia maisemia ja hienot jääkukat! Lunta ei tosiaan tarvitsisi tulla enää enempää, nykyinen määrä riittää hyvin suojaksi kasveille ja sulaminenkin olisi nopeampaa. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä tällä lumimäärällä jo pärjäillään kevääseen, se on totta. Mukavaa viikonloppua, Tiiu!

   Poista
 16. Näyttää tuota lunta jo olevan riittämiin...meillä paljon vähemmän.
  Minulla siemenet jo inventoitu ja tilauskin tuli, joten alkaa sormia kyllä syyhyttämään kylvöjen suhteen. Ehkä odotan kuitenkin helmikuuhuhn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilausta odottelen tulevaksi lähipäivinä:) Mutta mullat on vielä hankkimatta.

   Poista
 17. Meillä on lunta täällä Lohjalla riittämiin ja lisää sataa. Siemenluetteloita en ole edes katsellut. Jotain kylvään kyllä, mutta vielä ne saa odottaa . Ihana otsikkokuva.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta taitaa löytyä nyt Suomen joka kolkasta. Ensimmäiset siemenet on nyt hankittu.

   Poista
 18. Ihana on tuo uusi taustakuvasi blogissa, niin tunnelmallinen! En tiennytkään, että Kouvola on Suomen lumisin paikka, mutta juttelin lähikukkakaupan omistajan kanssa ja hän kertoi minulle samaa. Teillä onkin hurjan paljon lunta. Kerrothan siemenistäsi, mitä kaikkea tilasit?? Nimim. en ole utelias

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kertoilen kyllä... Hei, meille tulee lisää lunta!

   Poista