lauantai 16. huhtikuuta 2022

Hyvää Pääsiäistä!

 

Niin saapui taas pääsiäinen, ja säiden puoleen saakin olla iloinen ja toiveikas, että tästäpä alkaakin oikea kevän riemuvoitto! Pääsiäistä meillä vietetään rauhallisissa merkeissä, viime vuosina siihen on jo totuttu.

 Viikko sitten tein pääsiäisasetelmia, ja säästä kun ei voi olla varma, minkälaisena se etenee, niin kasvit ovat saaneet elellä puutarhahuoneen lasien suojissa, auringonpaisteen tai sateen tarjoaman valon ja lämmön armoilla. Siniset helmihyasintit ja keltaiset pääsiäishyasintit ovat  värittyneet, samoin narsissit ovat jo avanneet upeat kukkansa. Perunanarsissit olivat ostohetkellä kovin, kovin pieniä ja eivät edelleen ole avanneet nuppujaan. Hyvä niin, sillä ovat samassa asetelmassa narsissin kanssa ja siten tuo asetelma saa jatkaa hyvänä pidempään. Orvokkien kasvukausi voi jatkua hyvänä vielä useamman kuukauden, joten ne siirrän myöhemmin omaan ruukkuunsa ja ulkoilmaan.

 


 

 

Tetenarsissit eivät kauaa pysy lämpimässä, vaan venyvät nopeasti pituutta ja kukkivat yhtä kovalla vauhdilla. Siksi nyt säiden lämmetessä ei puutarhahuone ole niille sopiva paikka. Lasiveranta pysyy pidempään viileänä ja ulkoasetelmissakin ne pysyvät hyvänä joitakin viikkoja. Laitan kaikki vanhat tetet kukkapenkkiin ja vaikka ne ovat kooltaan pieniä, niin loppukeväästä niitä nousee sieltä runsaasti tuomaan iloa uudelleen.

 


 

Tokihan pääsiäisenä pitää leikkokukkiakin olla! Pitkästä aikaa kävin kukkakaupassa ja olin kuin irtokarkkihyllyn ääressä; valinnan varaa ihan mielettömästi, toinen toistaan ihanampia kukkia ja värejä! Valikoin mieleiseni ja sidoin kotona kimpuksi. Kun kesken pääsiäisen vaihdan maisemaa, kietaisen kimpun mukaani. Yöksi kiikutan viileään ja laadukkaat kerratut pääsiäiskukkaset tuovat iloa vielä pitkään! 

 

 

Jos ei pääsiäistä voi olla ilman kukkia, ei myöskään ilman rahkapullia :)


 

Kuten ikkunan takaa voi todeta, on puutarha edelleen paksun lumipeitteen vallassa! Vähän näkyy piippoja puutarhahuoneelle vievän polin varrella, mutta yhtään avonaista kevätkukkijaa ei ulkoa löydy. Niinpä nautitaan nyt näistä kaupan ihanuuksista, joista tulee puutarhan asukkeja, kunhan ovat ensin  ilahduttaneet kukinnallaan koko huhtikuun!

 Hyvää pääsiäisen jatkoa!

12 kommenttia:

 1. Voi että, ihanat pääsiäistunnelmat!

  VastaaPoista
 2. Oi miten ihania asetelmia. Minäkin tein yhden.
  Minulla on sinulle haaste blogissani 🤗

  VastaaPoista
 3. Kesähuoneessasi on niin viehättävä tunnelma noiden kaikkien kukkien ja asetelmien johdosta.
  Hyvää pääsiäisen jatkoa!

  VastaaPoista
 4. Noin kauniisti somistettuun puutarhahuoneeseen voisi muuttaa koko pääsiäiseksi. Löysit kukkakaupasta kauniita leikkokukkia. Olisin tuollaisten äärellä menettänyt kontrollin itsekin.
  Lunta riittää vielä, mutta näinä aurinkoisina pääsiäispyhinä se tuntuu katoavan kiitettävää vauhtia. Hyvältä tuntuu ja pian myös näyttää.
  Aurinkoisia pääsiäispyhiä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Aika monta hetkeä tuolla kesähuoneessa tuli vietettyäkin!

   Poista
 5. Kyllä kelpaa viettää aikaa puutarhahuoneessa! Asetelmat ovat kauniita ja niitä ihaillessa voi haaveilla puutarhassa pian koittavasta kukkaloistosta. Aurinkoista pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista
 6. Puutarhahuoneessa on jo niin keväistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhahuoneessa kyllä, puutarhassa ei vielä niinkään :)

   Poista