sunnuntai 30. tammikuuta 2022

Kesä mielessä!

 Siinähän sitä on aikaa miettiä, että mahtaako se tullakaan, kun ei niin kovin kesäiseltä tämä päivä lumikolan varressa ole tuntunut.

 


Lunta edellä lykätessä mietin, milloinkahan ottaisin esille viime vuoden siemenpussukat... Tai ehtiihän ne myöhemminkin...



Ensi kesänä unohdan retiisit, ei niitä meillä niin kovasti haluta, unohdan myös herneet, niitä tuli viime kesänäkin varsin niukasti ja silti veivät koko kasvilavan.



Kelloköynnöksiä en kasvattanut viime vuonna - en nytkään, aurinko polttaa ne alkukesästä ja ei ole oikein löytynyt selaista paikkaa, jossa hyvin viihtyisivät. Ja kasstelukin on niin epäsäännöllistä, koska puutarhurilla on monta paikkaa, missä kesänsä viettää.

 

 

 

Kosmoskukille on löytynyt liian vahvaa maata, ovat kasvattaneet vain vihreää, eivätkä ole ehtineet kukkaan. Mistähän niille nyt laihan maan löytäisin, vai luovunko tästä trendikasvista kokonaan?

Ei taida olla ketään kotona? Lienee vain kesäasunto?

 

Jättiverbenat pitäisi laittaa kasvamaan, mutta minullahan on niitä kellarissa talvehtimassa ja siementaimia on joka kesä löytynyt vanhoilta paikoilta, joten enpä niitäkään nyt esikasvata.

 


 

Pelargoniatkin ovat vielä kellarissa, mutta niiden aika on vasta helmi-maaliskuun vaihteessa, ei kiirettä! Ja sitten vaihdetaankin seuraavalle pihalle...., siellä odotti uusi lumikaaos!

 

Ihan kun en olisi koko talvena kolannut yhtään polkua!


Kukkakimppuihin täytyy satsata, mutta daalioita on jo niin paljon, ettei niitä tarvitse lisätä. Tai ehkä sentään jotakin lämmintä oranssia, mutta senhän ehtii paljon keväämmälläkin hankkia.

 

 

 

Kransseja syksyksi! Siis kylvänkin kaikki kaksi kasvilavaani täyteen kuivakukkia; olkikukkaa, ikiviuhkoa, jänönhäntää....niitä ei ole vanhoina siemeninä, joten pääsen pian ostoksille. 

 


 

 Jos sentään jotakin laittaisin keittiön lattialämmityksen päälle itämään, muutama purkki ihan mitä vaan, ihan huvikseen vaan...

 

 

 

Kas, lumityöt tulikin jo tehtyä! Ja kevään suunnitelmat siinä samalla :)

 

Saunalumienkeleitä, oletko kokeillut? ;-)

 

Mukavaa alkavaa viikkoa!



18 kommenttia:

  1. Hyvin suunniteltu, lumityöt tehty. Lumitöitä on täälläkin lykittty menemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun oli lumet pakko lykkiä, niin kului aika leppoisammin :)

      Poista
  2. Lumikolan varressa on tänään vietetty tunti jos toinenkin myös täällä. Itse asiassa en osannut käyttää aikaa kevätistutusten miettimiseen, vaan lähinnä jatkuvan lumisateen sadatteluun ;) Mutta upeita suunnitelmia olet tehnyt, joten tulevasta kesästä tulee varmasti kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei se niin herkkua täälläkään ollut, etenkin kun vaihdoin pihaa - kun niitä nyt sattuu olemaan kaksi, niin alkoi olla jo positiiviset ajatukset vähissä :D

      Poista
  3. Oivallista aikaa kesän ajatteluun. 😄

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavamminhan tuo homma noin sujui, vähän tietysti muutakin kävi mielessä :D

      Poista
  4. Hih, tuplaenkeli! Joskus lapsena juoksin saunasta lumihankeen, kerran kokeilin aikuisena ja se oli aivan järkyttävää, en ole toistanut kokemusta :-D Jos on lämmin, niin miksi ihmeessä sitä tunnetta pilaamaan ;-D
    Siinä tuli tosiaan pohdittua siemenasia jos toinenkin. Kranssimateriaalit ja kimppukukat kuulostavat täydelliseltä suunnitelmalta! Jo odotan, mitä kaikkea kaunista niistä loihdit. Siis sitten, kun olet ne kasvattanut. Siis sitten, kun olet ensin tilannut siemenet ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä välillä saunareissulla tulee hupsuteltua, kun tuota pehmeää lunta sattuu reilummasti olemaan. Lasten kanssa sitä on harrastettu useamminkin. Muutama muuttuja tässä vielä on välissä, ennenkuin kranssit on valmiina... mutta hyvin suunniteltuhan on puoliksi tehty!

      Poista
  5. Ihana postaus, ihan saattoi kuvitella miten ajatukset on tehdessä virranneet :) Varmasti ehti lumia lykkiessä suunnitella ihan huolella kevätkasvatuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä siinä muutama ajatus ehti mielessä kirvota, ja kesää tulla ikävä! Mutta suurin osa suunnittelusta tulee varmasti toteutumaan, sekä kylvöt että kylvämättä jättäminen :)

      Poista
  6. Tämä olikin mukava pihasiivousretki, jolla lukijankin ajatukset liikkuivat siemenpusseissa. Lumityöt hoituivat sinulla mukavammissa merkeissä, kun siinä ohessa suunnittelit kevään siemenhankinnat ja kylvöt. Täytyypä kokeilla samaa taktiikkaa, kun kohta lähden putsaamaan pihaa eilisillan aikana sataneista lumista.
    Lumienkeleitä on tullut tehtyä, vaan ei saunalumienkeleitä. Sehän olisi melkeinpä, kuin pulahdus avantoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla noita kesäisiä ajatuksia, samalla saa tunteen, että tässä ihan kevätsiivouksia ollaan jo tekemässä:-D Kovin pikaisesti tuossa enkeli lehahti, saattaa jopa olla niin, että avantouinti on helpompi toteuttaa, onhan tuo pakkaslumi ihan kamalan kylmää! Mutta ikuinen lapsi taas jostakin esiin kumpusi :D

      Poista
  7. Nyt kyllä lumet ovat saaneet kyytiä samalla, kun ajatukset ovat jo kevään istutuksissa. Myös täällä kahden puutarhan kulkuväylien lumia kolataan. Usko meinaa välillä loppua, että näiden paksujen lumikinosten alla olevat perennat, pensaat ja puut ovat muutaman (kolmen?)kuukauden kuluttua vehreinä tuottamassa iloa silmille.Ja silloinhan lumikola vaihtuukin ruohonleikkuriin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan reipasta tahtia mentiin, ja kaksi pihaa tuo tullessaan tuplasti hommia, mutta ah, myös tuplasti iloa! Ei tosiaan men kauaa, kun alkavat kinokset madaltua, on se ihmeellistä!

      Poista
  8. Ihana talvinen ihmemaa. Niin kaunista.Keijunmekkojen siemenen palleroita olen minäkin hypistellyt. Jokos olisi niiden kylvöaika? Ne on mun lempiköynnöksiä. Aina yhtä uskollisia kukkkijoita läpi kesän. Enkelisi on ainutlaatuinen. En ole moneen vuoteen moista tehnytkään.Tuskin pääsisin ylös tuosta lumihangesta. Sinne hukkuisin 🤣🤣niin höttöstä kamaa tuo pumpulilumi on. Ihania talvipäiviä sinulle☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän talvi kaunis on ja uusi lumi näyttää ihanan pehmeältä - sitähän se onkin! Keijunmekkoja olen muutaman kerran yrittänyt kasvattaa, mutta aika heikolla menestyksellä. En todellakaan ole mikään mestari kesäkukkien kasvattamisessa, joskus onnistuu, joskus menee aivan mönkään! Mutta kivaahan se on nauttia kasvun ihmeestä! Hyvää talven jatkoa sinullekin!

      Poista
  9. Onpas teillekin satanut paljon lunta. Taisi sataa kaikki sinne etelämmäs kun ei tänne riittänyt kovin paljoa. Ihan hyvä vain, oli entisiäkin ihan riittävästi. Lumityöt sujuivat varmasti paljon rattoisammin kevään taimikasvatuksia miettiessä. Kuivakukkapenkki kuulostaa ihanalta syksyn kransseja ajatellen. Teet aina todella kauniita luomuksia <3
    Eipä ole tullut saunalumienkeleitä tehtyä. Yritin kerran lapsena serkkutytön kanssa enkä päässyt edes lumihankeen saakka. Jalat eivät vain suostuneet liikkumaan eteenpäin kylmässä lumessa :D Ei ole tehnyt mieli kokeilla sen jälkeen.
    Iloista helmikuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lunta tuli toistaiseksi ihan riittämiin, ja hiljalleen on sadellut kaiken aikaa lisää. Nautitaan siis talvesta ja samalla viritellään ajatuksia kohti kevättä!

      Poista