lauantai 1. tammikuuta 2022

Hyvää alkavaa puutarhavuotta 2022!

Täällä taas ollaan, uuden vuoden kynnyksellä! Pahoittelen, että en ole avannut konetta blogimaailmaan muutamaan viikkoon, en postannut, en lukenut muiden juttuja, en siis myöskään ole kommentoinnut mitään enkä ketään. Enkä tehnyt sitä ilkeyttäni. Joulu on minulle niin tärkeä osa vuodenkiertoa, että sitä ei vaan tee mieli viettää tietokoneen äärellä.

 


 Loppuvuosi oli ihana ja kodikas, läheisten kanssa vietettyä aikaa, johon ei tuntunut mahtuvan tietokonetta. Kameran muistikortti rikkoutui, enkä viitsinyt sitä lähteä jouluaikaan uusimaan, oli sekin yksi tekosyy olla kuvaamatta. Onneksi kännykässä on hyvä kamera! 

Talvinen sää on ollut ihana! Välillä lunta on saatu lisää ja välillä kipakka pakkanen on pitänyt sisällä ja olen tyytynyt ihailemaan luonnon kauneutta ikkunan läpi. On ollut aikaa istua kutomassa, mutta myös lenkkeily on saanut oman osansa loma-ajasta. Etenkin auringonpaisteiset pakkaspäivät ovat olleet hienoja, jopa harvinaisia tähän aikaan vuodesta.


Kotikaupunkini Kouvola on viime vuosina panostanut uusiin ulkoilureitteihin, joissa pääsemme lähelle luontoa nauttimaan laajan kuntamme upeista maisemista ja kuntopoluista. Kymijoen vartta kulkeva reitti on lähellä kotiani ja -13 asteen pakkanen ei häirinnyt lainkaan minun ja tyttäreni retkeä.
 

Puutarhahuoneessa kukkivat vain jääkukkaset, mutta pian alkavat suunnitelmat tulevan kevään kylvöihin ja haaveet edessä olevasta kesästä! Vähän aikaa toki täällä vietetään ihan oikeaa talvea nauttien lumen ja jään kauneudesta, harrastetaan hiihtoa ja lumitöitä ja annetaan puutarhan viettää ansaittua talviuntaan!

 

 

Toivon, että uusi vuosi 2022 tuo mukanaan jotakin entistä parempaa; elämäniloa ja terveyttä sekä onnellisia hetkiä niin arkeen kuin  juhlaankin! Jatketaan puhetta puutarhasta - ja vähän muustakin maailman menosta :)

Oikein hyvää alkavaa uutta vuotta!

 

 28 kommenttia:

 1. Onneksi blogimaailmasta saa olla pois. Kuulostaa, että sait keskityttyä itsellesi tärkeisiin asioihin ja se on mukavaa. Kauniita maisemia on ollut joulukuussa paljon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, vapaaehtoista ja itse valittuahan tämä blogin pitäminen on. Jotenkin sitä vaan haluaisi toimia valitsemallaan syklillä ja silloin muutamakin viikko poissa tuntuu kohtuuttoman pitkältä :) Joulukuu oli harvinaisen aurinkoinen!

   Poista
 2. Hyvää alkanutta uutta vuotta sinulle Sirkku. Kauniin tammikuisen postauksen olet loihtinut meille.Tuo herkkä vaaleanpunainen kanervakranssi vei sydämeni♥. Samoin tykkään tuosta jättilaukan kuivasta talventörröttäjä kukinnosta. Minäkin säästin kaikki pallokukinnot ja nyt saan ihailla niitä leikkimökin hurteisen ikkuna takaa. Tammikuisia kauniita aurinkopäiviä sinulle. Halaus

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kaisa! Kranssi näytti pakkasenhuurruttamassa puutarhahuoneen ovessa minustakin todella kauniilta. Jättilaukkojen kukinnot ovat upeita kuivakukkinakin! Ihanaa alkanutta vuotta myös sinulle!

   Poista
 3. Mukava kuulla, että siellä on nautittu talvesta ja joulusta. Ihanaa vuodenajan ylistystä, joka saa tällaisen ei niin samasta innostuvan myös hyvälle tuulelle ja näkemään vuodenajan kauneuden. Auringonpilkahdukset vuoden pimeimpään aikaan ovat tosiaan pieniä ihmeitä.
  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ihmiset onneksi nautimme erilaisista asioista :) Minä hömppä nautin myös talvesta ja nytkin ilostuttaa ulkona taivaan täydeltä tuleva lumisade! Mutta auringonvalo tähän vuoden aikaan on pienoinen ihme ja ihastus! Hyvää alkanutta vuotta sinullekin, Saila!

   Poista
 4. Kiva kuulla sinusta! Kuulostaa siltä, että joulukuu on ollut sinulle hyvin antoisa ja olet nauttinut joka hetkestä. Minusta oli ihanaa, kun joulukuussa oli jo selvästi talvi eikä jotain myöhäissyksyn ja alkutalven sekoitusta ja kuraloskaa. Toivotaan, että sama jatkuu vielä pari kuukautta ja sitten alkaa kunnolla kevät.
  Tuo kanervakranssi huurteisessa ikkunassa on todella kaunis. Samoin tuo viimeisen kuvan asetelma. Hyasintit kestävät varmaan pitkään kauniina pakkasessa.
  Kukkaisaa ja kaikin puolin hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäkin taidat olla vahvasti jouluihminen, kun jaksoit ylläpitää hienoa joulukalenteria! Valkoinen joulu on ollut jo useamman vuoden harvinaista herkkua näillä kulmilla, joten se vain lisäsi iloa tähän pimeään vuodenaikaan! Joulukukiksi hankitut hyasintit olivat jo sopivasti kukassa, joten raaskin laittaa ne ulkoverannalle kuvaamisen jälkeen:) Ihanaa uutta puutarhavuotta sinulle, Minna!

   Poista
 5. Kauniit kuvat. Kaikkea hyvää tähän vuoteen!

  VastaaPoista
 6. Arvostan sitä, että olet pysynyt erossa tietokoneesta ja keskittynyt joulukauteen. Olemme turhankin riippuvaisia tekniikasta ja siihen liittyvistä härpäkkeistä.
  Kiva kuulla sinusta. Täällä etelärannikolla luonto on harvoin niin jouluisen kaunis, kuin tänä vuonna. Lunta tuli sen verran, että se puuteroi maisemat. Aurinko on paistanut monena päivänä kullaten puunrungot - ja paljastaen pölyt kodin pinnoilla. Olen kesäihminen, mutta kun näillä leveysasteilla talvi tulee joka vuosi, parempi ottaa siitä ja sen kauneudesta ilo irti.
  Puutarhahuoneesi jääkukkasia somistaa aivan ihastuttava kranssi.
  Toivotan sinulle oikein Hyvää alkanutta vuotta! Tulkoon siitä kaunis ja kukkaisa sekä meille kaikille terveellinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos arvostuksesta! Välillä tuntuu, että tietokone ja some ryöstävät huomaamatta meiltä paljon hyviä hetkiä, vaikka ulkomaailma kuuluukin nykypäivään. Töissäkin saa olla melkoisen paljon tietokoneen äärellä, joten vapaa-ajalla mielellään tekee jo muita puuhia. Joulu on harvinaista herkkua, kun saa lapset luokseen, silloin voi olla hyvällä syyllä itsekäs ja unohtaa muut harrasteet. Odotan aina joulua, mutta joulun jälkeen odotan jo kevättä - siinä kaksi aikakautta, joiden turvin vuosi etenee. Nyt odotan kyllä kunnon talveakin, sillä ulkoilu on myös hyvä harrastus :)
   Oikein ihanaa puutarhavuotta myös sinulle ja terveyttä erityisesti toivon minäkin elämäämme!

   Poista
 7. Hyvä, että olet osannut nauttia joulun ajasta ilman ylimääräisiä vaatimuksia. Minulla on myös viimeinen kuukausi mennyt hyvin vähillä käynneillä blogien parissa. Kohta alkaa mieli askarrella tulevassa kasvukaudessa ja blogin päivityksiä on kiva tehdä. Ihanat kuvat tässä jutussa :). Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aktiiviset puutarhabloggaajat ilahduttavat lukijoitaan ympäri vuoden, siihen ihan en pysty, vaan välillä muu elämä vie mennessään ja jotenkin huono ommatunto puskee läpi. Vaikka ihan suotta, sillä tämäkin on vain oma harrastus, johon ei pitäisi olla mitään pakkoa. Nyt alkaa taas joulun jälkeinen elämä ja ajatukset kulkevat kohti kevättä... Hyvää alkanutta vuotta sinulle, Päivi! Nautitaan talvesta ja uudesta puutarhavuodesta!

   Poista
 8. Ihanat kuvat. Välillä on hyvä pitää taukoa blogimaailmasta ja keskittyä viettämään aikaa läheisten ja ystävien kanssa.
  Hyvää ja onnekasta uutta vuotta. Toivokaamme, että se olisi kaikin puolin suotuisa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinulle Kruunuvuokko, kaikkea hyvää uudelle vuodelle!

   Poista
 9. Oikein hyvää alkanutta puutarhavuotta myös sinulle!

  VastaaPoista
 10. Kiva kuvasarja!
  Hyvää alkanutta vuotta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pirjo! Hyvää uutta vuotta sinulle myös!

   Poista
 11. Kauniit talvikuvat! Hyvää tätä vuotta!

  VastaaPoista
 12. Kivaa kun olet kehissä taas. Kivan postauksen teit, mekin olemme lenkkeilleet jonkinverran ja olemme viettäneet myös ihan luppoaikaa. Hyvää alkanutta vuotta sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nila, nyt nautitaan talvessta, Hyvää uutta vuotta!

   Poista
 13. Hyvää uutta vuotta myös sinulle!

  VastaaPoista
 14. Onnellista uutta vuotta ❣️ Upeita kuvia. Jaan tunteesi huonosta omatunnosta,mutta joka paikkaan ei vain voi ehtiä. Itse nukuin joulunpyhät kun olin työstä ja flunssasta niin väsynyt, ei käynyt netti mielessään. Ihana lukea kuulumisiasi nyt! Kanervakranssi on ihanin osta ihanin 😍 Vähänkö hyvä tuo Kouvolan satsaus ulkoiluun, varsinkin nyt korona-aikoina. Nautinnollisia talvipäiviä Sinulle toivotellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, samoin sinulle! Kovin käy hitaasti tämä bloggaminen, edes kommentteihin en saa aikaiseksi vastailla :( Ulkoilumahdollisuuksista ei todellakaan pitäisi täällä jäädä laiskuus kiinni, niin on hyviä ideoita kaupungin liikuntatoimessa tehtailtu. Kyllä tämä tästä taas lähtee, kunhan saadaan valoa ja kevät lähestyy!

   Poista