sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Kevään mahti! Viikonloppuna  kävimme viemässä kauppaostoksia vanhemmilleni, jotka elelevät kiltisti kotonaan. Vietimme samalla koko viikonlopun mökillä ja siellä olikin jäiden lähdön aika! Suuri osa järvestä oli jo sulaa, mutta mökkimme kohdalla jäät vielä pitivät kiinni otteestaan. Vaikka aurinko paistoi ja sää oli kaunis, kävi järveltä jäätävän kylmä tuuli. Aivan tavallisen vilustumisen pelossa ei ranta houkutellut muuta kuin kuvausreissulle. 

Tuuli puski valtoimenaan kulkevaa vettä eteenpäin ja siirsi tunti tunnilta jäätä ohuemmaksi ja jään reunaa kauemmaksi. Auringon ja tuulen vaikutuksesta sulan veden määrä lisääntyi nopeasti. Vielä lauantaina aamutuimaan rantavesi oli jäässä ja tuulisella säällä jäätyneen veden kuviot olivat uskomattoman kauniita! Riippuen, mistä suunnalta kuvasi, antoi aamuaurinko eri tavalla valoa jään pinnalle. Laiturin molemmin puolin oli upeita luonnon taideteoksia!


 
 
Löytyi viimaiselta mökkipihalta muutama kylmän uhmaajakin:

Sinivuokot olivat vielä nupussaan, mutta siellä täällä niitä pilkisteli. Kunhan viikolla lämpötila nousee, alkaa metsäisellä pihalla sinertää siellä täällä! Näsiähän se taas ensimmäisen kevätkukkijan tittelin tuolla tuulisella rannalla voitti! Nyt ei  sitruunaperhosia näkynyt pyörimässä näsiän ympärillä. Yleensä keltaiset perhoset näsiän kukilla ovat tuttu näky. Odottelevat varmasti myös niitä auringon lämmittämiä päiviä...
 Nyt talvi sanoo hyvästit ja kumartaa nöyrästi keväälle!Hyvää alkavaa pääsiäisviikkoa!

16 kommenttia:

 1. Ihana näsiä! Sen verran viileä tuuli on ollut, että ei perhosia ole näkynyt. Ehkä jo parin päivän kuluttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ollut viikonloppuna perhossää, niin oli kylmää ja tuulista.

   Poista
 2. Jään pinnan kuviot ovat kuin taideteoksia. <3

  VastaaPoista
 3. Jäiden liikkeistä syntyy mahtava ääni! Meillä ei mökkijärvessä jäitä juurikaan ole. Muistan hyvin viime keväältä sen jäiden helinän, kun menin saunasta uimaan jääkylmään veteen. Ääni oli ihana! Ja vesi kylmää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pari viikkoa sitten oli upea kumina ja pauke, kun vielä vahva jää halkeili ja jäätyi. Nyt on keväisen helinän vuoro. Mietin uimaan menoa, mutta niinpä vaan jäi kastautummatta - en rohjennut.

   Poista
 4. Kevään tulo teki nyt hieman takapakkia ja kylmästi puhaltava tuuli on ollut vallitsevana useampana päivänä. Huomenna pitäisi kuitenkin lämmetä. Sitä odotellessa.
  Hyvää pääsiäisen aikaa sinulle. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevät keikkuen tulevi, niinhän sitä sanotaan:) Kasvit ovat kyllä uskomattoman sitkeitä näille sään vaihteluille.

   Poista
 5. Oi itselläkin olisi niin kova halu päästä mökille ihmettelemään kevään tuloa. Mutta nyt se ei ole mahdollista niin kiva päästä edes toisten kuvien kautta näkemään. Jään kuviot ovat kyllä kuin taideteoksia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kevät sekoittaa monta ihanaa asiaa. Toivotaan, että pian voidaan purkaa rajoituksia ja liikkuminen helpottuu.

   Poista
 6. Hienot jääkuviot! Kuinkahan moni (taide)lasiesineiden suunnittelija ja tekijä on saanut inspiraationsa luonnon muovaamista jääkuvioista? Eräs noista kuvioista oli melkein yksi yhteen erään tarjottimeni kuvion kanssa ja tuossa viimeisessäkin on jotain tuttua, kun vain saisi päähän suunnittelijan. Siinäpä päänvaivaa päiväksi :D Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, mietin aivan samaa, kun noita kuvioita ihailin. Minulla on Pentikin pöytäliina, jossa samoja röyhyäviä pioninkukkia kuin osa jääkoristeista!

   Poista
 7. Komeeta jääkuvioota! Tuuli oli ihan jäätävää meilläki. Toivottavasti meirän lumet kerkiääs sulaa näillä "heltehillä", että vois jatkaa kevätpuuhia. Mukavaa pääsiääsviikkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on tulossa ihanaa säätä, nautitaan ja iloitaan! Hyvää pääsiäisen odottelua sinnekin!

   Poista
 8. Hienoa luonnon taidetta todellakin. Näsiä on myös erittäin kaunis niitä on meidän mökille menevän tien varressa useampiakin yksilöitä. Hyvää pääsiäistä sinne.

  VastaaPoista