lauantai 6. heinäkuuta 2019

Ruusujen kauneutta!Ruusujen aika! Kukinta alkoi jo viikkoja sitten, aurinkoisessa ja kuivassa säässä. Viikon sadekausi on ehtinyt jo liottaa osan kukinnoista, mutta olin ottanut kuvia ennen sadetta, joten tässä osa pihan ruusuista!Puutarhahuoneen edustalle, uuteen penkkiin istutin viime syksynä kolme kanadalaista`Morden Blush´pensasruusua. Ovat nyt kukkineet upeasti useamman viikon ja uusia nuppuja näkyy edelleen.


Samassa penkissä kasvaa myös patioruusu `Honeymilk´, nimensä veroisesti kuin vaaleankeltaista hunajaa, ja niin täynnä kukkaa ja nuppua!
`Europeana´ryhmäruusuja istutuin myös viime syksynä uuteen kukkapenkkiin. Tumma lehdistö ja upea punainen ruusunkukka! Sen seurassa kukkivat siniset ritarinkannukset ja sinilaukka-pallerot.Tämä on hieno ruusu, toivotaan, että selviää jatkossakin talvista, jaloruusut kun ovat kovin herkkiä.
Köynnösruusu `John Davis´ löytyy uuden köynnöskaaren juurelta, tuntuu olevan todella hidaskasvuinen, mutta kukkaset ovat hempeän kauniita!


 
Runkoruusut ovat ihania! Niitä olen saanut äitienpäiväksi, toisen viitisen vuotta sitten ja toisen tänä keväänä. Kellari on mainio talvetuspaikka ja keväällä kannattaa leikata reilusti. Nyt on ensimmäisen kukinnan aika. Myöhemmin runkoruusut kukkivat vielä toisen kerran, ehkä kolmannenkin.


 Moni pikkuriikkinenkin äitienpäiväruusu on jakanut iloa vielä usean vuoden eteenpäin, tämä muutaman vuoden takainen lapselta saatu ruusu kukkii taas kauniisti. Pitääkin muistaa antaa sille lisälannoitusta, niin saa edelleen voimia kasvaa ja kukoistaa.
Pensasruusujen aika alkaa meillä olla ohi, mutta köynnösruusu Flammentanz nauttii elämästään! Ikää sillä on jo yli kaksikymmentä vuotta, lämpimät kesät ovat saaneet sen viihtymään entistä paremmin. Myös tuhtimpi talvisuojaus on saanut ruusun uuteen kukoistukseen! Vaikka helteisinä heinäkuun päivinä kukinta ei kestä kovinkaan pitkään, niin aina tätä ihanuutta kannattaa odottaa! Muistathan blogissa olevan arvonnan, jossa voit päästä ihailemaan Mustilan alppiruusuja tai shoppailemaan puutarhamyymälään, jossa myös tällä hetkellä kukkivat ruusut! Arvonta-aika sunnuntai-iltaan 14.7.asti, arvontaan pääset tästä.

Mukavaa viikonloppua ja käykäähän avoimissa puutarhoissa!

27 kommenttia:

 1. Aivan ihanaa ja runsasta ruusujen kukintaa. Flammentanzkin niin täynnänsä kukkia. Huikea näky.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusuilla lienee hyvä vuosi, tai hyvä talvi takana.

   Poista
 2. Voi, kun näihin postauksiin saisi vielä tuoksun mukaan :) Valtavan kauniisti kukkivat sinun ruususi! Upean näköistä!

  VastaaPoista
 3. Onpa kauniita ruusuja! Ihanan värinen tuo M. Blush.

  VastaaPoista
 4. Miten upeaa ruusujen kukoistusta! Todella kaunis tuo Morden Blush<3 Runkoruusut ovat hienoja, mutta talvetus mietityttää tai oikeastaan tilanpuute mahdollisissa talvetustiloissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Runkoruusu taitaa tarvita oman talvetuspaikkansa, ei varmaa selviä ulkona meidän talvistamme. Minulla on kellarissa, mutta vanhempi ruusuista on kyllä viettänyt muutaman talven varastossa, lähellä nollaa.

   Poista
 5. Upeat ruusut kerrassaan! Morden Blush kukkii hyvin ja pitkään täällä V-vyöhykkeelläkin, kun muistaa poistaa kukkineet kukinnot.

  Tuo Flammari pitäisi itsekin kokeilla istuttaa, sillä se on häkellyttävän upea täydessä kukassa ollessaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Flammentanzia uskallan suositella, koska se on viihtynyt omalla pihallani niin monta vuotta, eikä aina edes kovin hyvällä hoidolla.

   Poista
 6. Upea tuo köynnösruusu! Sinulla onkin ruusuja vaikka minkälaisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurin osa ruusuistani on pieniä, siksi niitä on "helppo" istuttaa kukkapenkkeihin.

   Poista
 7. Huikeaa ruusukukintaa! Flammentanz suorastaan kiittää hyvästä hoidosta.
  Minulla oli aikoinaan Europeanaa ja Nina Weibullia. Kummatkin koin kestäviksi ja runsaasti kukkiviksi ruusuiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen onnistunut löytämään muutaman kiitollisen, vuodesta toiseen viihtyvän. Jaloruusuista on kyllä moni jäänyt yhden kesän ihastukseksi.

   Poista
 8. Upeat ruusut! Tuoksukin leviää varmasti koko puutarhan alueelle. 'Flammentanz' on huikean hieno! Se todellakin viihtyy hoidossasi. On tämä vain niin upeaa aikaa kesästä. Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy sanoa, että osa näistäkin on melko tuoksuttomia, mutta onhan tuolla puutarhassa paljon ihania tuoksuja!

   Poista
 9. Kyllä sinulla on tosi kauniita erilaisia ruusuja. Upeaa kukintaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikä tässä nyt olleet edes kaikki, pensasruusut ovat saaneet joskus oman postauksensa.

   Poista
 10. Upeat ruusut! Meillä sade ja rakeet verottivat kovasti kukinnan kauneutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ovat sateet koetelleet muita, vaan ei köynnösruusua, se saa olla seinällä katon suojissa:)

   Poista
 11. Kertakaikkisen kauniita ruusuja. Meillä ei vielä jaloruusut kuki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruusut ovat ihania, onneksi kukkivat pitkään!

   Poista
  2. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista