keskiviikko 3. heinäkuuta 2019

Oivallinen matkakohde, Mustila, ja ARVONTA


 Kesä kuljettaa ihmisiä erilaisiin kohteisiin, teemme matkoja suunnitellusti tai lähdetään vain ajelulle ja katsotaan, mitä reissu tuokaan tullessaan. Joskus automatkan varrelle sattuu kohde, jonka vain ohitamme, toiselle tuo samainen kohde voi olla koko matkan päämäärä.Kun matkaat Kouvolaan Helsingin suunnalta, reitin varrelle, Elimäen kohdalla, osuu kuin huomaamatta Arboretum Mustila ja Mustila Puutarha.  Mutta paikka ei ole pelkästään puutarhamyymälä tai puutarha, vaan mitä mainioin matkailukohde. Tule mukaan esittelykierrokselle ja postauksen lopussa on arvonta yhteistyössä Mustila puutarhan kanssa.


Arboretum Mustila tunnetaan erityisesti komeista alppiruususistaan, atsaleoistaan ja valtaisista douglaskuusistaan. Aiempiin arboretum -postauksiini pääset täältä  ja täältä. Muutama tunti vierähtää helposti seikkaillen arboretumin upeissa maisemissa, polut johdattavat  eksoottisten kasvien äärelle, välillä voit istahtaa suurten puiden katveessa, ihastella  istutettuja  erikoisuuksia tai hiljentyä vaikka metsäkirkossa, joka on rakennettu metsän siimekseen. 

 

Arboretumin poluilla on  kivoja yllätyksiä myös lapsille.
 Puiden runkoja pitkin kasvavat köynnökset, mahtavat pihdat, hemlokit, tuijat ja kuuset sekä moninaiset lehtipuut muodostavat jylhän ympäristön ja nimikyltit kertovat istutettujen kasvien nimet ja alkuperämaan. Polut ovat helppokulkuisia ja opasteita löytyy matkanvarrelta. Opaskartan saa myös mukaansa.


Metsään on myös juuri valmistumassa Puistogalleria ja paikkoja esittävälle taiteelle. Jo nyt arboretumissa on useita puuveistoksia.


Arboretumissa on puistokahvila ja myymälä, josta voi ostaa mm.havupuiden ja alppiruusujen taimia. Omat eväät tai  puistokahvilan tarjoilu pitävät huolen, ettei Arboretumista tarvitse kiirehtiä pois.

Syksyisin Arboretumissa järjestetään taimipäivät, jolloin myyjiä tulee eri taimistoilta sekä Suomesta että naapurimaista, mm. Viron ja Latvian taimimyyjiä on useita paikalla. Myös ostajia tulee bussilasteittain, läheltä ja kaukaa. Tästä pääset viime syksyn taimipäiväpostaukseen.
Jo ennen Arboretumin portteja tulet Mustila Puutarha - myymälän pihalle. Ehdottomasti pysähtymisen arvoinen paikka! Runsaasti puita, pensaita, alppiruusut, atsaleat, ruusut ja köynnökset.  Taimimyymälän tarjonta on runsas, on vaikea hillitä ostohalujaan!

Toukokuussa puutarhamyymälässä kukkivat magnoliat.
Eksoottinen kiinanliljakanukka kukassa parhaillaan
Perhosten rakastamia kärsämöitä eri väreissään!
Perhoangervojen kukintaa puutarhamyymälässäUlkona houkuttelevat ruosteiset koristeet ja sisällä tyylikkäässä myymälässä on pieniä betonikoristeita, buddhapatsaita, ruukkuja, siemeniä ja kaikenlaista mukavaa vaikka omaan puutarhaan. 

Kuten jo mainitsin, ei Mustila ole pelkkä puutarha. Alueella sijaitsee myös Taidekahvila `Piika ja Renki´, jossa saa suussasulavat leivonnaiset ja santsikupin kahvia. Kahvilan vinttigalleriassa voi myös ihailla vaihtuvia taidenäyttelyitä. 

Lisäksi puutarhamyymälän vieressä on Viinitupa, Mustila Viini, jossa myydään tilaviinikilpailuissakin palkittuja  Mustila  viinejä sekä muita marjajalosteita. Tuotteet on valmistettu kotimaisista raaka-aineista, pääosin lähiseudun sopimusviljelijöiltä sekä kotipuutarhoista ja luonnosta.
 Eli Mustila on retkikohteena varsin monipuolinen paikka, myös muille kuin puutarhaharrastajille.Nyt päästään arvontaan, joka on tehty yhteistyössä Mustila Puutarhan kanssa. Voit voittaa

Lahjakortin, joka oikeuttaa kahden hengen sisäänpääsyyn Arboretum Mustilaan. Sisäänpääsylahjakortteja arvotaan kaksi kappaletta.
Lisäksi arvotaan 30e lahjakortti Mustila Puutarhalle


Arvontaan voit osallistua
1. Seuraamalla @mustila_puutarha ja @kukkiajahaaveita instagramissa
2. Toisen arvan saat liittymällä Blogini Kukkia ja haaveita lukijaksi tai olemalla jo lukija.

Arvonta suoritetaan blogissa, joten mukaan pääset kommentoimalla blogin kommettikenttään, monellako arvalla olet mukana ja jättämällä yhteystiedon, johon voin ilmoittaa mahdollisesta voitostasi. Huomioithan, että tähän arvontaan et voi osallistua, mikäli sinulla ei ole instagram tiliä.

Arvonta-aika on 3.-14.7.2019

Arvonta on päättynyt!

Olisi mukava, jos myös kommentoisit muutamalla sanalla, oletko tehnyt matkailusuunnitelmia puutarhablogeista saatujen vinkkien innoittamana, vai seuraatko blogeista vain puutarhakuulumisia?
Onnea arvontaan!

31 kommenttia:

 1. Minä seuraan blogeissa pääasiassa puutarhakuulumisia! Hieno paikkahan tuo Mustiala on. Nimikin on entuudestaan tuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääasiassa itsekin niistä kirjoittelen ja seurailen, joskus mielenkiintoinen kohde jää mieleen ja siihen haluaisi tutustua tarkemmin.

   Poista
 2. Piika ja renki on kyllä mun kesäkahvilasuosikki tällä seudulla, ja taimia ja muita ihanuuksia pitää ainakin kerran vuoteen käydä ihmettelemässä. :) Arvontaan en nyt tällä kertaa osallistu, mutta onnea kaikille muille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi olisit vaan osallistunut, kun kerran myymälässä muutenkin piipahdat:)

   Poista
 3. Minä olen yrittänyt houkutella perhettä kesämatkalle Mustilaan, joten tämä arvonta osui juuri oikeaan saumaan. Seuraan jo instassa molempia ja olen myös lukija, joten kahdella arvalla mukana :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että onni suosii ja pääsette matkalle!

   Poista
 4. Instassa seuraan molempia ja sieltä kautta nyt tänne blogiisikin eksyin eli mukana kahdella arvalla👍
  Kyllä vaan Mustila-kuume nousee tätä lukiessani ja sopivasti alkaisi lomakin ensi viikolla😍

  VastaaPoista
 5. En nyt osallistu arvontaan, mutta paljon onnea osallistujille!
  Tuonne onkin näköjään tullut uutta sitten viime kerran, kun olen käynyt. Voisikin suunnitella uuden reissun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uutta tulee kaiken aikaa, muutamassa vuodessa oli atsalearinnekin kasvanut entistä ihanammaksi!

   Poista
 6. Tuo on ihana paikka! En nyt osallistu arvontaan, mutta toivotan hyvää arpaonnea kaikille osallistujille. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos toivotuksista, mukavaa loppuviikkoa, Tiiu!

   Poista
 7. Mukana arvonnassa.
  Olen saanut vinkkejä muiden blogeista vaikka mihin, myös puutarhavierailuille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan onnea, Mustila on hyvä vierailukohde!

   Poista
 8. Monen monta hyvää vierailuvnkkiä on tullut blogeista hankittua ja tukee varmasti vastaisuudessakin. Mustilaa on niin paljon kehuttu, että se on jo vierailulistalla. Kunhan sopiva aika löytyy. Todella houkutteleva kohde.
  En osallistu arvontaan, sillä en ole Instagramissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa, että olet jo kohteen itsellesi listannut! Omat suosikkini ovat alkukesän alppiruusuaika ja loppukesällä, kun on taimipäivät.

   Poista
 9. Kahdella arvalla mukana. Kiitos tästä vinkistä, suunnitellaan menoa asuntomessuille ja tämä sopisi mainiosti lisäkohteeksi. Kahta kaunihimpi asia toki, jos vielä arvonnasta voitto osuisi kohdalle.
  postin.tuomaa@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten hienoa! Asuntomessut tosiaan alkavat ensi viikolla, joten hyvin ehtii siihenkin tämä arvonta.

   Poista
 10. Mukana kahdella arvalla:)
  Merja Kausalasta

  VastaaPoista
 11. Mustilan puutarhaan olisi kiva tutustua enemmän. Viime kesän taimipäivinä en ehtinyt tehdä kuin vain lyhyen kierroksen. Täytyy varmaankin tänä vuonna suunnata jo ajoissa taimipäiville ja tutustua ympäristöön ennen kasvishoppailua :)
  En osallistu arvontaan, blogillani ei ole insta-tiliä. Joskin sellaisen voisi joskus kyllä luoda.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuumasta toimeen - tein insta-tilin ja osallistun arvontaan kahdella arvalla :D

   Poista
  2. No hyvä1 Tuolla instassa on kiva seikkailla ihanien puutarha- ja kukka- kuvien parissa, mutta sieltä löytyy paljon muutakin mukavaa! Onnea arvontaan!

   Poista
 12. Oi kuinka ihanan näköistä! :) Olen jo pidempään haaveillut alppiruusupuutarhassa vierailusta, mutta aina se tuntuu jäävän muiden kiireiden keskellä :/ Nyt ois hyvä sauma pakosti lähteä, mikäli voitto osuisi kohdalle. Ilahduttaisin myös anoppia ottamalla mukaan taimipäiville!

  Kahdella arvalla mukana janina.tuominen(at)hotmail.com

  VastaaPoista
 13. Kahdella mukana. En ole ikinä käynyt Mustilassa, kun aina on mukamas kiire ajaessamme ohi. Enpä ole reissannut. Kuulumisia luen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt todella toivon, että onni sattuisi kohdallesi, sillä niin kaunis paikka, että kannattaa tehdä retki. Sinä kun olet tuollainen kukkaihminen, niin voitit tai et, kannattaa tehdä reissu alppiruusujen ja atsaleojen aikaan, pidät varmasti!

   Poista
 14. Ihana tuttu paikka ja seuraan molempia joten kahdella arvalla mukana. tiiun@hotmail.com

  VastaaPoista
 15. Seuraan blogiasi kesäkaudella. 🌼
  Ihana palkintokohde.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesällä onkin ihania kukkakuvia ja puutarhassa tapahtuu paljon!

   Poista