tiistai 9. heinäkuuta 2019

A niinkuin Avoimet puutarhat, Asuntomessut ja Arvonta 

 Avoimet puutarhat ilahduttivat taas kansaa sunnuntaina ympäri Suomen. Itse kävin ennestään tutussa, upeassa suuressa puutarhassa Kouvolan Tirvalla. Täällä ahertavat pariskunta Marja ja Ari.

 

 Alue on kooltaan 6000 neliömetriä, maasto kumpuilevaa ja ympärillä useita rakennuksia, joten siinä riittää puuhaa. Marjalla ja Arilla on lisäksi oma viheralan yritys, Pihakerttu, joten puutarhatyö ei todellakaan rajoitu pelkästään omaan pihaan. Toki kotia ympäröivät istutusalueet, rakenteet ja kasvit ovat myös esittelyroolissa yritysvieraita varten.

 


Muotoonleikattu kuusi on saanut ylleen viinikärhön

 Pihapiirin vehreys on ihana! Alueella on runsaasti istutettuja puita, mutta myös luonnon omaa kasvustoa. Puusto on aikojen kuluessa kasvanut suureksi, niiden ympärille ja katveeseen on Marja alkanut muokata yhä uusia istutusalueita. Tänä keväänä on pihan laitamille ilmestyneet pitkospuut, joiden ympärille on tarkoitus tuoda kunttaa ja tehdä oma mustikkamaa:)
  Vanhojen puiden kylkiä kiipeävät köynnökset, mutta myös lapsenlapset ovat saaneet oman kiipeilypuunsa, hienon puumajan!

 

 Emännän suosikkipaikkoja puutarhassa on saunan terassi, jonka eteen yrittäjät ovat rakentaneet uima-altaan. Sinne on ihana pulahtaa pitkän työpäivän päätteeksi ja ihailla näkymää yli koko pihan. Ihailua saa varmasti osakseen myös vanha kyläkauppa ja koti, jota myös remontoidaan vanhaa kunnioittaen. Iltapäivän sadekuurot eivät haitanneet, sateensuojaa löytyi sekä suurelta saunan terassilta että talon hienolta lasiverannalta, jossa oli tarjolla kahvit.

 


 Valtava määrä perennoja sai myös ihailua ja uteliaisuutta osakseen. Tässä kolme, joita haluan omaankin pihaani: perhoangervo (taustalla), ukonkello ja kesäkullero.


Pihakerttuun voi tutusta myös muulloin, sopimuksen mukaan, heiltä löytyy omat nettisivut. Mutta olehan tarkkana ensi kesän Avoimet Puutarhat -päivää  miettien, tässä ehdottomasti hieno käyntikohde!Tästä aasinsiltana seuraavaan A:han, eli Kouvolan Asuntomessut avautuvat 12.7. Aivan lähellä omaa kotiani on Korialle, vanhalle kasarmialueelle, Kymijoen rantamaisemiin rakentunut hieno miljöö. Vanhat kasarmirakennukset ja uudet omakotitalot rinta rinnan, alueen takana komeilee vanha metsä, josta osa on luonnonsuojelualuetta. Kouvolan keskustaan messualueelta on kymmenen minuutin matka ja ympäri Kouvolaa on messujen etäkohteita, mutta myös muuta mielenkiintoista täältä löytyy. Kannattaa käydä katsomassa sekä messujen että visitKouvolan sivustoja, jospa vaikka kesäretki suuntautuisikin tänä vuonna Kouvolaan:)


 Ja kolmas A:han on tietenkin Arvonta, joka edelleen on menossa blogissani. Tarjolla lippuja Arboretum Mustilaan sekä lahjakortti Mustila Puutarha -myymälään. Mustilaan asuntomessuilta on n. 20km Helsingin suuntaan. Osallistumisohjeet arvontaan löydät täältä.


 Meillä tämä päivä näyttää kovn harmaalta, mutta sadesäällä on hyvä tehdä vaikka istutushommia puutarhassa!


Mukavaa viikon jatkoa!

23 kommenttia:

 1. Onpas hyvä vinkki! Asuntomessuille matka, joten tämä pitää bongata myös

  VastaaPoista
 2. Upea puutarha! Pitää yrittää käydä tuolla joskus.

  VastaaPoista
 3. Kaunis puutarha ja mikä puumaja! Kyllä kelpaa lastenlasten leikkiä ja luulenpa, että piipahtaa tuolla aikuisiakin silloin tällöin ihastelemassa maisemia. Kiitos kuvakierroksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolta löytyy ihailtavaa kaikenikäisille. Ajattele, puumaja, ja mummolan uima-allas!

   Poista
 4. Kaunis piha, josta löytyy vaikka mitä ihmeteltävää ja ihasteltavaa! Kiitos esittelystä!

  VastaaPoista
 5. Upea puutarha, jossa kauniisti kerroksellisuutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri tuo polveileva maasto saa kasvit paremmin esille ja korostaa toisten kasvien kokoa.

   Poista
 6. Todella kaunis puutarha, kiitos esittelystä! Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun kerran näitä Avoimia puutarhapäiviä järjestetään, on minusta hyvä, että niitä myös jaetaan, kun ei kaikkiin mitenkään pääse:) Kiitos sinullekin oman blogisi esittelyistä!

   Poista
 7. Upeassa puutarhassa olet vieraillut.

  VastaaPoista
 8. Vastaukset
  1. Eikö vaan tuo talo olekin upea, sitä remontoivat, ehkäpä joskus esittelevät sitäkin jossain toisessa yhteydessä.

   Poista
 9. Valtaisan kaunis, rehevä ja monipuolinen puutarha.

  VastaaPoista