torstai 30. toukokuuta 2024

Sadetta kuin saavista kaatamalla!

 


Hei, meillä saatiin tänään sadetta! Mutta ukkoskuuro näytti myös voimansa, ja sade tuli tietenkin kovana kaatosateena! Onneksi muutaman tunnin sateesta osa tuli rauhallisemmin ja saatiin kukkapenkit kasteltua  sekä vesipöntöt täyteen.
Kattokin tuli kunnolla huuhdeltua ja siitepölyt katosivat vähäksi aikaa! Olin myräkän alkumetreillä töistä lähdössä ja ajattelin kipaista uuden remontoidun Prismakeskuksen kautta. Kun kaatosade alkoi, pääsin parkkihalliin ennen raekuuroa. Mutta ostosretki päättyi siihen, että kauppakeskuksen sadevesiviemärit eivät jaksaneet vetää moista kaatosadetta, vaan vedet tulvivat sisään ja pois kaupasta ei päässyt enää kuivin jaloin. Oli surulista katsoa, kun työntekijät imuroivat ja kaapivat lastoilla monen sentin vesikerrosta uuden kauppakeskuksen käytäviltä! 


Laukkapallerot pysyivät pystyssä!


Kotipihalla oli onneksi kaikki hyvin - paitsi juuri eilen avautunut revontuliatsalea sai sen verran kovan sateen niskaansa, että osa kukkasista oli pudonnut! Huono tuuri! Yksi pioneista makasi pitkin pituuttaan, vaikka on vielä ihan nuppuinen, mutta sille ei ollut riittänyt tukea. Ehkä pahin kaatosade ei osunut ihan meidän kulmille!

Onneksi ehdin eilisiltana ottaa muutaman kuvan upeasta atsaleasta priimakunnossaan!Kuvaillessani muita kasveja, huomasin nuoren Tuurenpihlajani tehneen yhden kukinnon. Ja minkä kokoisen!  Ihan huikean kaunis! Voi, kun jaksaisi tehdä tuohon syksyllä marjat!
Suuria ovat myös komeakuunliljan lehdet sateenraikkaina! Ukkoskuurot ovat niin paikallisia, toinen pihapiirimme ei ole saanut viikkoihin vettä, kun toista on sade kastellut jo kahdesti. Nyt näyttäisivät sateet lisääntyvän, mutta samalla sääkin viilenee. Kasvien kannalta kuulostaa hyvältä, mutta ei liian pitkäksi aikaa.
Onnea kaikille valmistuneille ja opintonsa päättäville!


16 kommenttia:

 1. Täälläkin satoi, kyllä oli tarpeen. Ukkosti ja salamoi, mutta sade tuli tällä kertaa ihan maltilla. Oi, Tuurenpihlaja, sitä olen halajannut :) Atsaleassa upean värinen kukinta.
  Mukavaa kesäkuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Seuraava ukkoskuuro olikin jo astetta vahvempi, mutta ihmeen hyvin kasvit kestävät kovan sateen. Onneksi ei tullut rakeita, joita joissain osissa kaupunkia kyllä saatiin. Tuurenpihlaja oli minunkin haavelistalla useamman vuoden ja nyt, neljäntenä kesänä tuli ensimmäinen kukinto. :)

   Poista
 2. No kunpa tulisikin kuin saavista kaatamalla. Meillä satoi pikkiriikkisen vähän. Viimeksi sadetta on tullut joskus huhtikuussa ja sen jälkeen ollut niin paahtavaa ja tuulista, että maat ovat kuivuneet aivan poikkeuksellisella tavalla kaikkialla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sateet ovat sattuneet kovin vaihtelevasti; toisaalla sataa liikaa ja liian kovalla voimalla, toisten edelleen kärsiessä kuivuudesta! Meillä on kaksi pihapiiriä ja väliä 20 km, toinen edelleen sadetta odottelee, toista tuskin tarvitsee viikkoon kastella!

   Poista
 3. Sade on ollut tarpeen. Meilläkin on tullut pari kertaa aivan kunnolla kaataen vettä. Todella paikallisia nuo kuurot ovat olleet. Kaunis revontulenatsalaen väritys.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on taas maa märkää ja sadevesitynnyrit täynnä! Eikä vahinkoja kaatosateesta juurikaan, joten olen onnellinen! Atsalea kukkii kauniisti edelleen, vaikka saikin vähän siipeensä kovasta sadekuurosta.

   Poista
 4. Upea atsalea. Tänään täälläkin saatiin vihdoin vettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa, että teilläkin on satanut! Kyllä on sade tarpeen!

   Poista
 5. Voi hurja, mikä kuuro. Onneksi puutarhassa ei kai ollut satanut ihan niin rankasti! Ihana atsalea, harmi, että sade sitä verotti.
  Meilläkin tuli eilen aamulla sellainen ukkoskuuro, että iso osa vedestä suihkusi ränneistä ohi sadevesitynnyreiden. Jotain niihinkin kertyi, mutta jos olisi se kaikki päässyt tynnyreihin, olisivat nyt kukkuroillaan ;-) Toivottavasti toinenkin puutarhanne saa sadetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on täällä ollut ukkoskuuroja toinen toisensa perään, mutta edelleen osa kaupunginalueista on jäänyt sadetta paitsi, tai sitä on tullut varsin niukasti. Sunnuntaina oli edellistäkin suurempi ukkosrintama, joten meillä ei ole enää huolta kastelusta ja kaksi suurta sadevesitynnyriä on ääriään myöten täynnä - iloitsen!

   Poista
 6. Onpas ollut rankkasadetta kerrakseen. Meillä satoi toissapäivänä kuusi milliä ja viime yönä millin. Ei sen enempää osunut tällä kertaa tänne.
  Upeassa kukassa oli tuo atsaleasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuntuu, että näille kulmille sattuu usein sään ääri-ilmiöitä; pitkiä hellejaksoja, pakkasennätyksiä, lumikaaosta, kuivuutta... nyt vaihteeksi kaatosateita! Mutta voi, miten puutarha näyttää rehevältä ja vihreältä. Tämän sään otan sittenkin mieluusti vastaan, kun kuitenkin välillä aurinko paistaa ihanasti! Atsalea kukkii komeasti edelleen!

   Poista
 7. Ihana atsalea! Meillä ne ovat vasta nupulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä etenee varsin eri tahtiin pitkin Suomen maata. Ihanaa, että kukkaloisto on siellä vasta tulossa. Meillä kukinta on jo loppumassa.

   Poista
 8. Meilläkin on satanut viimeaikoina runsaati myös ukkosen kanssa . Lattia ihan tärähti kun ukkonen iski .
  Ihana atsalea minulla on myös kaksi ja molemmat kukki tänä vuonna kivasti .
  Pionit kasvattaa nuppuja kovaan tahtiin saa nähdä miten sateet osuu kun niitä aloittavat avaamaan .

  VastaaPoista
 9. Edellisen postauksen kommenttini on tainnut mennä roskikseen .

  VastaaPoista