perjantai 21. kesäkuuta 2024

Juhannusjuhlaa pionien kanssa

 


Ihana, ihana pionien aika on taas parhaimmillaan! Nyt seuraa arvoitus: Mitä yhteistä on sateella ja pioneilla? No molemmat ilmestyvät yhtä aikaa! Ihan mystistä, kun kuitenkin kevät- ja kesäkaudelle mahtuu pitkiäkin poutajaksoja! No niin tai näin, on elettävä hetkessä ja kamera valmiudessa, sillä sadekuuron jälkeen kaikki voi olla jo liian myöhäistä!

Yllä olevan pionin nimeä arvuuttelimme viime kesänä ja päädyimme Jan van Leeuweniin. Nyt huomasin instagramista, että siellä oli viime vuotisen valkoisen pionin värisävy muuttunut hennon vaaleanpunaiseksi. Samoin kävi minun van Leeuweniksi arvatulle. Vanhetessaan toki muuttuu valkoiseksi, mutta nupuissa vaaleanpunainen näkyy varsin selvästi. Mielenkiintoista, mistä tällainen muutos mahtaa johtua?Coral Charmin värimuutos taas on joka vuotinen ihmetys! Kukkia ei ole montaa, mutta ah, sitäkin kauniimpia!
 Itoh pioni poikkeaa selvästi kiinanpioneista lehdistöltään ja kukinnoltaan. Tämä ainokainen, jonka nimi edelleen on hukassa, on selvästi alkanut viihtyä kasvupaikallaan ja kukki tänä vuonna ennätysmäisesti liki kymmenellä kukinnollaan!Tumma heisiangervo Diabolo oli viime viikolla parhaimmillaan ja kukki yhdessä kaikkien valkokukkaisten pionien kanssa. Sitten tuli sade ja osa uhkeista pionin kukinnoista syleili nurmea! Ja diabolonkin kukinnot ovat jo parhaat päivänsä nähneet.


Dancing ButterflyVaaleanpunainen unelma, yksinkertainen kiinanpioni on kerta kaikkiaan ihana väripilkku! Rinnallaan överirunsas Sarah! Välillä tuntuu, että kasvattelen pioneja leikkokukiksi. Toisaalta mikä sen ihanampi kimppukukka kuin pioni. Tässä siis kesäkuun kukkakimppu:
Ja juhannuksen kunniaksi vielä muutama muukin, jonka otin mukaani juhannuksen viettoon:


Oikein ihanaa juhannusta kaikille!

15 kommenttia:

 1. Ihania pioneja! Minäkin hieman ihmettelin jotain pionia, missä arvelin olevan vaaleanpunaista häivähdystä, vaikka sen pitäisi olla valkoinen.
  Kauniita joka tapauksessa. Oikein hyvää juhannusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionit ovat upeita, ja ei todellakaan haittaa, vaikka vähän sävyt muuttuvat!

   Poista
 2. Kaunista! Vai on siellä satanut. Sadetta toivon tännekin, oli pioneja tai ei. Puutarhaa täytyy alkaa kastella nyt toden teolla, kun edellisestä sateesta on viikko eikä seuraavaa ennusteessa näy ollenkaan.
  Onpa jännä tuo valkoisen pionin hailea punerrus – todella soma punastuminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sateet kiertävät joitakin paikkoja kummallisesti, vaikka alueelle on luvattu sadetta. Täälläkin toinen pihapiiri saa säännöllisesti sateita, kun toiselle lähellä olevalle ei osu pisaraakaan. Samoin mökin ja vanhempieni pihalla, mökillä sataa, mummolassa ei, vaikka matkaa niiden välillä ei ole juurikaan. Somasti punertuu, mutta eipä haittaa, kaunis pioni silti! Toivotaan sinnekin sadetta!

   Poista
 3. Kauniit pionit ja kukkakimput.
  Nyt taisin löytää kauttasi nimettömälle pionilleni nimen. Tuo kuudennen kuvasi pioni.
  Hyvää juhannuksen jatkoa. 🇫🇮🇫🇮🇫🇮

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos sait nimen pionillesi. Olen ostanut sen tuolla nimellä joitakin vuosia sitten ja kyllä se samalta näyttää, kuin kuvastoissakin. Ihana pioni, keveä kuin perhosen lento!

   Poista
 4. Onpas kauniita pioneja, täällä vielä nupuilla kaikki, mutta kohta poksahtaa ensimmäiset kukat. Ensimmäinen vaalea kaunotar on suloinen.

  VastaaPoista
 5. Pioni sopii upeasti kimppuihin ja todellakin rankkasateet tuntuvat aina osuvan pionien kukinnan kanssa yksiin. Täälläkin heitti tänään yhden rankkasateen ja juuri kun kolme pionia oli saanut kukkansa komeimmilleen. Onneksi puolet pioneista on vasta nupullaan eivätkä nuo avautuneetkaan tainneet kovin pahasti kärsiä sateesta.
  Veikkaan sääoloja 'Jan van Leeuwenin' nuppujen ja avautuvien kukkien väriin. Joskus viileä sää saa valkoiset kukat punertamaan hennosti silloin kun kukat alkavat avautua. Ja valkoisissa syysleimuissa olen huomannut punerrusta silloin, kun on ollut erityisen kuumaa ja kuivaa nuppujen kehityksen aikaan.
  Hyvää juhannuspäivän iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva, kun löysit mahdollisen selityksen pionin värimuutokseen. Viime vuonna Suomi 100 - penkin pionit olivat kauttaaltaan valkoisia, ja siksi olikin yllätys, kun yhdessä näkyi tuo hento vaaleanpuna niin selvästi. Nyt on kuumaa, mutta ei sada, joten edelleen saamme nauttia komeasta kukinnasta.

   Poista
 6. Kauniita pioneja. Meilläkin sade ja tuuli sai osan pioneista taas romahtelemaan. Ajattelin jo lopettaa uusien pionien haluamisen. Silti aina välillä ajatukset karkaavat uusiin pioneihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmittaa todella paljon, kun pihan kaunottaret taipuvat maahan juuri, kun ovat kauneimmillaan! Toisaalta pioni on niin helppohoitoinen, täyttävä ja lehdistö jaa kukinnan jälkeen kauniiksi, niin ehkä otetaan vaan saderiskit vastaan! Uusia lajikkeita on tullut aivan valtavasti, joten vaikeahan niitä on vastustaa!

   Poista
 7. Oi, pionit ovat vain niiin ihania.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, on vaikea löytää kauniimpaa ja näyttävämpää kukkaa kuin pioni!

   Poista
 8. Ihania pioneja!
  Pionit ja rankkasade kyllä tuntuvat kuuluvan yhteen.

  VastaaPoista