keskiviikko 15. helmikuuta 2023

Vihreää etsimässä

 


Kun puutarhahommat jäävät vähemmälle, ehtii harrastaa vaikka kutomista. Kokosin yhteen joitakin tämän talvikauden tuotoksia: 


 

Syksyllä yritin päästä eroon lankakerän lopuista ja neuloin pelkkiä raitasukkia. 
Syyslomaviikolla oli tulossa koululaisia mökille ja päätettiin pistää illan pimetessä valopiiloleikit pystyyn. 


Saunan jälkeen olikin sitten kiva vetäistä uudet villasukat jalkaan :)


Joululahjasukatkin ovat ehtineet olla jo kauan käytössä. Marimekon Räsymattokuosia meni joulupaketteihin ja yhdet jätin itsellenikin.Kun kaikki vihreä tuntui katoavan sekä maisemista että mielestä, läksin Novitan myymälästä etsimään kadonnutta väriä! Syntyi ensin vihreät lapset ja sitten vihreät sukat, ja puikoilla on edelleen vihreää...
Pitsikuvioista tekee mieli ottaa välillä haasteita ja nyt löysin varsin mieluisan nimenkin; Novitan sukkalehden Dahlia - mallin, jonka on suunnitellut Sari Nordlund. Ohje oli tehty Novitan Venlalle, mutta minulla oli vihreää Nalle-lankaa jo hankittuna, niin sovelsin mallia siihen sopivaksi. Täällä talvi jatkuu, samoin mökillä nukkuu metsäpuutarha onnellisena kinosten alla - tai mistäpä sen tietäisin, vaikka siellä olisi myyrien pidot! Mutta ei ainakaan viime viikonloppuna päälle päin näkynyt häirinnän merkkejä :)


Palmuvehka jaettu ja vaihdettu uuteen multaan


sormi- eli siroliuska-aralia on helppohoitoinen ja sietää leikkausta.


Taimikasvatukset ovat edelleen alkamatta,  mutta muutama viherkasvi on saanut uutta multaa ympärilleen. Viherkasvien hoito on lähes pakkopullaa, joutuvat odottelemaan mullan vaihtoja useita vuosia. Nyt jaoin palmuvehkan, leikkasin sormiaralian matalammaksi ja vielä pitäisi posliinikukalle saada ravinteikas multa ja suurempi ruukku juurilleen.
Nautiskelen amarylliksen kauneudesta - lahjaksi saatu jouluamaryllis availi upean kukintonsa muutama viikko sitten. Leikkasin pitkäksi venähtäneen varren poikki ja laitoin maljakkoon. Pidän amarylliksestä enemmän leikko- kuin ruukkukukkana. Kun olen vienyt sen aina yöksi viileään, jatkaa se yhä komeaa kukkimistaan!


Mukavaa helmikuun jatkoa!


13 kommenttia:

 1. Hienoja sukkia ihan jokainen. Tykkään kovasti raitasukista. Niihin saa uppoamaan pieniä lankakeriä, ovat kivoja kutoa ja kauniita jalassa. Vihreissä Dahlia-sukissa on kaunis pitsikuvio. Taidankin vilkaista mallia uudemman kerran.
  Vihreää on pihalla lähinnä pälvipaikoissa näkyvä nurmikko ja havut. Piippoja saa ilmeisesti vielä odotella.
  Amaryllikset kestävät leikkona todella pitkään maljakossa. Itse en edes muistanut niitä rahdata viileään ja silti ihasteltavaa riitti päivästä toiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Turha hukata lankakerän jämiä, raitasukista tulee usein uniikkeja, kun tekee jämälangoista. En ole kovin monia pitsisukkia neulonut, joten olin tyytyväinen, kun sain kuviot onnistumaan. Täällä ei ole edes noita pälvipaikkoja, hankea vain ja jänisten jälkiä ristiin rastiin.

   Poista
 2. Olet ollut ahkera sukkatehtailija ja kaunista jälkeä on syntynyt. Minäkin olen tosi laiska vaihtamaan multaa viherkasveille, miten se voikin olla niin, vaikka taimien vaihto suurempiin ruukkuihin on kivaa puuhaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomaan, että kutomisessakin alkaa syntyä rutiineja; ei tarvitse enää kaiken aikaa vilkuilla ohjeita ja etenkin kuviottomat sukat ja lapaset valmistuvat jo kohtuullisen nopeasti. Kevät kun oikein koittaa, jäävät taas puikot tauolle! Tänään sain loputkin viherkasvit vaihdettua uusiin multiin, ihan voittajafiilis!

   Poista
 3. Onpa pitkäikäinen amaryllis, siinä yhden kukan voimalla selätetään koko talvi.
  Aivan ihania sukkia niin raitoina, palloina kuin pitseinäkin. Vihreät neulomuksesi ovat aivan erityisen kauniita!
  Täällä on ihan täysin lumetonta eli aivan ihanan vihreää, tänään kaikki tosin kuuran peitossa, mutta on sekin kauniin vihreä sävy. Hanki on kyllä parempi talvisuoja kasveille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toden totta tuo amaryllis yllätti! Sain sen sisareltani lahjaksi joulukuun alussa. Säilyttelin nuppuista viileässä, jotta ehti parahiksi jouluasetelmaan. Ensimmäisen varrenkin leikkasin maljakkoon. Siitä riitti iloa loppiaiseen. Ruukussa kasvoi sillä välin tämä nykyinen kaunotar, joka oli kaatumaisillaan kun avasi kukintonsa. Ei olisi mitenkään pysynyt pystyssä leikkaamatta. Ja ihmeen pitkään ovat kukkaset kestäneet. Sinun blogiasi kun katselee, ei voi uskoa, että samassa maassa asustamme. Toki täällä lienee parempi, että lunta on kasvien suojana, kun on varmasti vielä pakkasia tulossa, mutta kyllähän tässä jo kevättä ja piippoja kaipailee!

   Poista
 4. Paljon kauniita ja värikkäitä sukkia olet neulonut.
  Täälläkin yksi joka on tosi laiska mullanvaihtaja. Hyvä, jos muistan lisätä edes hieman uutta multaa kasvien juurelle.
  Ihana amaryllis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain tänään viimein vaihdettua lopuillekin viherkasveille mullat, ja sepä tietääkin, että ensi keväänä ei ole tarvis ehkä tehdä sitä lainkaan. :D

   Poista
 5. Ihania sukkia! Ja kauniit ovat nuo lapasetkin!
  Minäkin yritän vähän jämälankoja käyttää, ensimmäiset sellaiset sukat nyt työn alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, talvella iskee tämä kutomisvimma ja itsensä haastaminen siinä samalla. Jämälangoille taitaa olla ihan omat facebook sivutkin, harmihan sitä on hyvää lankaa poiskaan heittää.

   Poista
 6. Kauniita sukkia ja lapasia onkin puikoiltasi pudonnut 🤍🤍🤍

  VastaaPoista
 7. Sinulla ovat sukkapuikot kilisseet ahkerasti tänä talvena ja moni varvas on saanut lämpöiset sukat. Vihreä onkin nyt kateissa puutarhasta, joten ihan hyvä, että sitä väriä löytyy edes langoista.
  Minä taidan skipata tältä vuodelta mullanvaihdot. Viime keväänä vaihdoin suurimmalle osalle kasveistani isomman ruukun ja muutamaa jaoinkin, joten nyt pärjännevät lisälannoituksella. Tai ehkä anopinkielelle voisi ihan hankkia suuremman ruukun, jos sattuu tulemaan vastaan sopivaa.
  Amaryllis on erinomainen leikkokukka. Minäkin nappasin pitkäksi venähtäneet kukkavanat maljakkoon ja sain nauttia niistä pitkään. Olen leikannut myös heteet pois, niin siitepöly ei pääse sotkemaan terälehtiä tai pöytää.
  Mukavaa helmikuun puoliväliä! Parin viikon päästä kalenteri onkin jo käännetty maaliskuulle.

  VastaaPoista