sunnuntai 17. heinäkuuta 2022

Sadepäivän kimppuhurahdus!

  Heinäkuu kuluu vaihtelevassa säässä, on aloitettu helteessä ja nyt jo toivoisi sadekauden väistyvän. Vaikka vettä puutarha tarvitsee, vähän hillitymmin voisi sade taivaalta tipahdella, sillä ajoittainen rankkasade kaataa korkeita ritarinkannuksia, sormustinkukkia ja maariankelloja. Pionit ovat kukintansa päättäneet - joitakin pikku nuppuja lukuunottamatta.. 

 
Sateen lomassa onkin ollut aikaa siistiä istutuksia ja askarrella kimppuja oman pihan antimista. Tätä olen jo kaivannut!  Ihanan tuoksuvan kimpun sain sävyttämällä kaikki muut kukkaset hansaruusun hyvin hurmaavan tuoksuiseen kukintoon. Samaa sävyä löytyi vanhoista perinnepioneista sekä itse siemenestä kasvattamistani leijonankidoista, tuoksuherneistä ja kesäleimuista. Kuvan kimppu kesti priimakunnossa viikon verran, kesäleimut pidempäänkin.

Yläkuvissa kimppu, jonka tein muutama viikko sitten, kun vielä pioneissa oli suuria kukintoja jäljellä. Nyt sekin aika on jo mennyttä!`Flammentanz´

 

Ihanat vaaleanpunaiset jaloangervot ovat myös aloittaneet kukintansa - mitä parhainta materiaalia kimppuihin! Köynnösruusu Flammentanz kukkii edelleen runsaasti ja yllättävän hyvin sen kukkatertut pysyvät myös kauniina maljakossa!

 

Sinikuunlilja `Big Daddy´ tarjoaa myös kimppumateriaalia
 

Liljoista kannattaa leikata siitepölyllä sotkevat hedepompulat ennen poimimista.

 

Eiköhän näistä kimppu synny!

 

 Lauantaina sitten tehtailinkin useamman asetelman! Vielä löytyi pioneja, liljat availevat kukintojaan, laukkojen siemenpallukat ovat parhaimmillaan. Jalopähkämökin on oivallinen kimppukukka! Ja yllättävästi Maariankello viihtyy myös maljakossa, samoin isokuunliljan valkoiset kukinnot. Eikä sovi unohtaa tähtiputkia, kestävät rankkasateet kaatumatta ja ovat mitä oivallisimpia leikkokukkia! Valkoiset koreakärsämön ja vihreät jättipoimulehden kukinnot hoitelevat harsokukan virkaa :)


 
 


 

 

Kotitarvefloristin kukkakauppa!

 

Muutama kimppu lähti heti valmistuttuaan pojan ja hänen tyttöystävänsä matkaan <3 Pakkasin valitut kimput kuin kukkakauppias, mistä ammatista aikoinaan haaveilin... ja nyt pääsin ilahduttamaan muitakin :)
 Maahan kaatuneet sormustinkukat eivät kauaa maljakossa pysy kauniina, mutta nautittaan niistäkin hetkisen. Eihän ole kukkien vika, jos rankkasade ne painaa vasten nurmikkoa!

 


Jämäkukat voi laittaa vaikka wc:n peilihyllylle :)Purppuraheisiangervo `Diabolo´

 
Koska sadekuurot vain jatkuivat, päätin tehdä oveen uuden kranssin ja katsoa, miten hyvin pysyvät siankärsämöt ja purppuraheisiangervon kukintojen punaiset siemenkodat. Materiaalia ainakin on runsaasti!
 
 

 
 
 

 
 
 

 
 
 
Puutarhassa on ihanaa kuljeskella, kärhöjen kukinta on osin jo täydessä vauhdissa - siitä seuraavalla kerralla. Nyt hyvää sunnuntain jatkoa!
 
20 kommenttia:

 1. Oi ihanuus, miten upeita kimppuja oletkaan tehnyt 💗Ja kaunis kranssikin. Mukavaa sunnuntain jatkoa ja iloista alkavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
 2. Olet todellinen kimpputaituri, ihania kimppuja! Toivotaan aurinkoisia säitä sinne.

  VastaaPoista
 3. Sinähän olet kukkien sidonnan valmis mestari. Ihastuttavia kimppuja ja upea kranssi.
  Sään suhteen toivoisin hieman enemmän suhteellisuutta eli ei tarvitsisi mennä joka säälaadussa äärimmäisyyksiin. Helle ei onneksi kestänyt viime kesän tapaan viikkoja. Jospa vesisateisiinkin tulisi jatkossa enemmän taukoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ei sentään, ammattilaiset ovat ammattilaisia, mutta tämä on kiva harrastus :) Suhteellisuus on juuri oikea ajatus nähin kesäsäihin. Muutama rankkasade on tähänkin alkuviikkoon osunut taas kohdalle. Mutta hellejakso oli positiivisesti viime vuotta lyhyempi :)

   Poista
 4. Olet tosi taitava sekä kimppujen että kranssien tekijä. Noista kransseista tuli tosi kauniita.
  Vesi on tullut hyvin epätasaisesti, sillä meillä ei sada millään, vaikka tilaus on ollut jo pitkään. Viime viikolla tuli yhteensä 4,5 mm vettä, mutta se jakautui neljälle eri päivälle, joten voit uskoa, ettei millin sade paljon auta kuivassa maaperässä. Toisaalla sitten sataa vähän liikaakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kukka askartelut ovat minulle mieluisaa puuhaa, joten kai siinäkin kehittyy, kun tarpeeksi monta kertaa yrittää :) Onpa harmillista, kun ette ole saaneet sadetta! Antaisin niin mielelläni useammankin tynnyrillisen, joita tänne on tullut jo aivan liikaa! Kuiva maa tarvitsisi useamman vuorokauden sadejakson.

   Poista
 5. Ihania kimppuja! Upean runsas ja monilajinen puutarha sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kimppumateriaalia on tosiaankin runsaasti ja raaskin poimia, kun huitelen niin usein mökillä, että osa kukista jäisi kotona muuten ihailematta :)

   Poista
 6. Ihania kimppuja olet tehnyt. Meillä vielä pionit vähän pinnistelee viimeisiä kukkiaan ja olen monta ämpäriä kantanut kukkia kompostiin ne on aika rumia kun alkavat olla tiensä päässä. Komean kranssin olet myös taiteillut pitäisi minunkin mutta kun on niin paljon muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Pionien jo kukkineet terälehdet saavat melkoisen sotkun aikaan! Itsekin tein muutaman päivän töitä, että jo kukkineet kasvustot sain siistittyä. Joskus iskee inspiraatio:)

   Poista
 7. Sinä oletkin tehnyt ahkerasti kukkakimppuja sisätiloja piristämään! Minä en tahdo raaskia tuoda niitä sisälle, vaikkakin sateessa niitä voisi kyllä hyvinkin ihailla sisätiloissa:) Tosin ei meillä oikein paljon ole satanutkaan;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun kahta pihaa ja mökkiä asuttaa, on vaikea ehtiä jokaista kukkivaa ihailemaan kovin pitkään. Olen siis ratkaissut asian niin, että saan tehdä kimppuja ja vien ne mukanani seuraavaan paikkaan. Oikeastaan nautinnon määrä sadekeleillä vain kasvaa :) Täällä sade alkaa jo tuntua riesalta, saisi jakaantua tasaisemmin.

   Poista
 8. Ihanat kimput ja kranssi! Kävi eilen mielessä, että pitäisi ottaa itsekin kimppumateriaalia talteen, kun leikkasin sateessa rötkähtäneitä malvoja ja muita kompostiin. Jäi sitten kuitenkin tekemättä kun oli jo vähän kiire ruuanlaittoon. Tänään onkin taas tulossa sadetta, joten ehkäpä lähden nyt keräämään kukkia. Saisi sateet kyllä jakaantua vähän tasaisemmin eikä näin, että pariin paikkaan kertyy liiankin kanssa. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Sade ja vaihtuvat pihapiirit saavat minut varsin höveliäästi leikkelemään pihan kukkia maljakkoon. Nyt oli vielä hyvä syy laittaa pojan matkaan muutama kimppu:) Kun vielä lupaillaan päivittäisiä rankkasadekuuroja, on mukavampaa nauttia kukista sisällä, kun keräillä kaatuneita ja märkiä kukintoja pitkin pihaa. Täällä todellakin sade jo riittäisi ja voisimme antaa kuuropilvet muualle kastelemaan maata! Mukavaa viikon jatkoa sinnekin!

   Poista
 9. Voi mitä kukkien runsautta! Ihana tuo vaaleanpunainen angervo. Ja upea kranssi.

  VastaaPoista