perjantai 1. heinäkuuta 2022

Pionien juhlat!


 Tämä postaus on omistettu pioneille! Nyt ne saavat nauttia auringonpaisteesta ja availevat päivittäin yhä vaan lisää upeita kukintojaan! Ensi viikolle on luvattu sateita, kuten arvasinkin. Aina osuu joku rankkasadekuuro pionien aikaan ja katkoo kukkavarsia painavien kukintojen vettyessä. No, puutarha tarvitsee vettä tällaisten helteiden jälkeen, joten uhrauksilla on hintansa. Täytyy keräillä pioneista kimppuja ja iloita näistä sadetta edeltävistä juhlapäivistä!


`Dancing Butterfly´


`Dancing Butterfly´ eilisessä auringonpaisteessa


Unten mailla


Ensimmäisten joukossa lepattelevat perhoset! Dancing Butterfly -pionien terälehdet ovat suuret, illaksi lehdistö pyrkii menemään suppuun,  mutta eihän se oikein hallitusti onnistu ja näkymä on huollettoman sympaattinen!

 

Itoh-pioni  `Julia Rose´ tai `Hillary´


 

Pihallani kasvaa yksi Itoh lajike ja nimihän on tietenkin hukassa, koska luulin ensimmäisen vuoden jälkeen menettäneeni sen. Meni muutama vuosi ja toisten pionien joukossa aukeni erilainen kukinto! Otin riskin ja siirsin sen syksyllä toiseen paikkaan. Tänä kesänä kukkia ilmestyi jo kolme! Lajikenimeä googlaillessa näyttäisi kasvi olevan joko `Julia Rose´ tai `Hillary`. Ainakin Viherpeukalot myy Hillarya, joten saattaisi olla sekin.


`Red Charm´

 

Kiinanpioni `Red Charm´ei petä koskaan! Kun se ensimmäisenä pioneista taas avasi muhkean, tummanpunaisen kukintonsa, oli näky häkellyttävän kaunis! Kukintoja ei ole montaa, mutta ovat sitäkin muhkeampia! Nyt alkaa kuitenkin `Red Charmin´kukinta olla jo ohi...Kokoero takana näkyvään Coral Charm pioniin on melkoinen, vaikka toiset ovatkin vielä nupullaan.

 Olen rakastunut coral- pionien väriin! Niitä olen siis hankkinut, mutta osasta ei ole kukintoja ilmaantunut. Jospa paikka ei ole oikea?, niin ajatellen olen siirrelyt osaa taimista ja nyt ovat nimet suloisesti sekaisin. :) Parasta aikaa kukkiva lienee `Pink Hawaian Coral´ tai sitten se on `Coral Sunset´. Aivan sama, kunhan kukkii ja vaihtaa kukkiessaan väriä kauniin punaisesta haaleaan pastellin persikkaiseen.
Sama Coral Charm -pioni 5. päivänä kukinnan aloittamisesta

 


 


 

Sinivalkoisille valitussa penkissä kukoistaa hieno pioni, jonka ostin ties mistä, alennusmyynnistä, nimilapussa vain Peony. Kun halvalla saa, ja on valkoinen, ei sillä väliä, mikä on kasvin nimi. Jos tiedät, niin kerropa minullekin :) Ihana kukinto!


`Sarah Bernhardt´Luottokukkijat Sarahit ja samalla suurin riski saada pahasti siipeensä sadepäivänä. Kun pioneja on pihalla paljon, on niiden suojaaminen sateelta aika haastavaa.  Laskeskelin, että pihassa kasvaa reilu parikymmentä pionia ja niistä Saraheja on 5. Sarah Bernhardtin kukinto on niin massiivinen, että se ei kestä sateen painoa ja usein varret taipuvat maahan asti tai taittuvat. Mutta on se vaan kaunis!`Duchesse de Nemours´Eikä vähemmälle jää kauneudessa `Duchesse de Nemours´, ihana puhtaan valkoinen kiinanpioni! Näitä olen hankkinut kaksin kappalein ja molemmat ovat Suomi100 -penkin kaunottaria. Siniset ja valkoiset ritarinkannukset ovat vielä melko nuppuisia ja jos säät sallivat, on siinä sinivalkoisen penkin komein yhdistelmä!.

 


 

Retropenkissä on pirteää pinkkiä ja edelleen runsaasti nuppuja vanhoissa perinnepioneissa. En oikein pidä tästä väristä ja koko penkki ei väriyhdistelmineen miellytä silmää, mutta tässä on sellainen istutusalue, jolle ei tarvitse kesän mittaan tehdä juurikaan mitään, joten olkoon toistaiseksi. Vasten aurinkoa otettu kuva ei anna oikeutta värikkääseen alueeseen. Päivänliljat pilkottavat ukonkellon vielä nuppuisten kukintojen takana. Pionien joukkoon puhkeavat oranssit liljat. Oh, mikä värien kakofonia! Loppuun on pakko laittaa jotakin hempeämpää: 
Ihanaa viikonloppua!


20 kommenttia:

 1. Huikea pioni-postaus ♡ Puutarhamme pionissa on kukat vasta ihan pikkuisilla nupuilla. Saa nähdä olemmeko juuri silloin reissussa, kun pionimme kukkii
  Elämme siis jännittäviä aikoja pionin kukinnan suhteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että ehdit nähdä pioniesi kukkivan! Nyt on niin lämmintä, että nuput aukeavat yllättävän nopeasti.

   Poista
 2. Ihania kuvia kiitos minulla on myös paljon pioneja nyt on 35 ja pari pientä alkua reservissä. Itse olen ostanut ehkä neljä en ihan varma ole kun siitä on niin kauan loput olen saanut eikä niistä voi kieltäytyä vai voiko 🤔❓siksi niitä on niin paljon. Sadetta on tosiaan luvattu ja se ei tiedä pioneille hyvää. Mutta kuten sanoit luonto tarvitsee. Kauniin kimpun olet keränyt . Minä en ole vielä tehnyt pioni postausta mutta kyllä sekin pitää jossain vaiheessa tehdä. Useimmat pionit on vielä meillä nupuilla mutta pian ne jo aukeaa. Ihania pioni hetkiä sinne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan paljon sinulla onkin pioneja! Eikä todellakaan ole helppoa kieltäytyä kukkalahjoituksista. Kyllä meidän on otettava sade hyvillä mielin vastaan, siitä on pitkällä tähtäimellä suurempi hyöty kuin kukkivista pioneista. Ikuistetaan niitä kameran kanssa :) Iloisia pionipäiviä sinulle!

   Poista
 3. Ihanaa pionitykitystä ja miten kaunis kimppu.

  VastaaPoista
 4. Oi, miten hienoja pioneja ja paljon sinulla on! Kävin juuri kuvaamassa omiani. Huomenna ajattelin ottaa muutaman nuppuisemman maljakkoon.
  Sinivalkoisen penkin pioni on samanlainen kuin omani eli Jan van Leeuwen. Olen ostanut sen Pionien kodista Taivassalosta ihan nimilapulla varustettuna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itsekin ihmettelin, kun laskin pionien määrää, että onpa niitä kertynyt! osa on jakotaimia. Kiitos tiedosta, oli kiva saada kauniille pionille nimi! Luulen ostaneeni sen Hankkijalta tai Prismasta syksyalesta ja purkissa oli kuva valkoisesta pionista, mutta ei nimeä. Kiitos, Between <3

   Poista
 5. Todella ihania ja ihanasti kukkivia pioneja ja niin kaunis tuo pionikimppu.
  Minäkin olen parhaillaan tekemässä postausta pionien kukinnasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on pionit kauneimmillaan ja niistä on ehdottomasti jaettava iloa myös kuvien kautta!

   Poista
 6. Ah, ihana pionien täyttämä postaus, sinulla onkin hyvä kattaus erilaisia ihanuuksia. Pionit ovat niin kauniita ja näkyvät puutarhassa pitkälle. Samalla silmäyksellä voi nähdä eri alueiden pionit samaan aikaan ja tuntuu, että kukintaa on joka puolella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pionien koko tosiaan tuo ne helposti esille. Tänä vuonna moni pioni kasvoi erityisen korkeaksi.

   Poista
 7. Minä olin ehdottamassa samaa 'Jan van Leeuwenia' kuin Between, joten olipa kiva saada omallekin intuitiolle vahvistusta. Toki se voi olla joku muukin.
  Komeasti kukkivat pionisi ja miten ihanan hempeä kimppu viimeisessä kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, kun tunnistitte nimettömän pionini. Onhan niitä toki valtava määrä, jotka muistuttavat läheisesti toinen toistaan ja nimet saattavat sekaantua, mutta jos mainitsee esim. nimen `Jan van Leeuween´, niin osaa ajatella, minkä tyyppisestä pionista ainakin on kyse. Tämän vuotisesta kukkamäärästä jo rohkenee poimia kimppuja.

   Poista
 8. Oi miten ihanan pionikimpun olet kerännyt omasta puutarhasta!
  Meille on luvattu tälle päivälle ukkoskuuroja, täytynee mennä tekemään puutarhakierros ennen sitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Tänään on täälläkin tullut vettä oikein reilusti. Ehdin tehdä vielä toisenkin kimpun :)

   Poista
 9. Upea kokoelma pioneja Sinulla 😍 Ihan hienoimmat mitä olen täällä netissä nähnyt! Itoh-pioni on mielestäni Hillary, minulla samanlainen. Värikäs penkkikin on viehättävä mielestäni, mutta ymmärrän jos rikkoo väriharmoniaasi. Voi upeus minkä kimpun olet puutarhassasi saanut poimia. ☀️ Kesää Sinulle toivotellen 💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista, pionit ovat ihan kukkien parhautta,sekä penkissä että kimpuissa! Hillary voi hyvinkin olla oikea veikkaus, kiitos siitäkin. Mukavaa kesän jatkoa!

   Poista