perjantai 22. lokakuuta 2021

Ulkopuuhat vaihtuvat sisätunnelmiin

 


 

 Syksyn tuulet ja sateet ovat ajaneet puutarhurin vahvasti sisätiloihin. Toki eipä tällä hetkellä juurikaan hommia pihapiirissä olekaan, kukkapenkit pääosin siivottu, daaliat ja jättiverbenat nostettu talvisäilöön, jänisverkot (lähes kaikki) viritelty paikoilleen ja haravoinnit viimeistä silausta vaille. Hevoskastanjakin malttoi luopua lehdistään, joten pian saa haravan laittaa talvivarastoon. Viimeisimpien joukossa lehtensä värjäsi höyhenpensas, en muistanutkaan, että sillä oli niin heleä syysväri. Aiempina talvina se on peittynyt lumen alle, niin varmasti vielä nytkin, mutta verkko sillekin on syytä laittaa, saattaa maistua myös jäniksille.

 

Höyhenpensas

Paljas luonto on kauniilla säällä avara ja raikas, mutta sateen harmaa maisema ei silmiä hivele. Onneksi tämän vuoden pihlajasato on niin runsas, etteivät linnutkaan ole vielä kaikkea jaksaneet popsia ja kauniit punaiset marjat piristävät kivasti väritöntä maisemaa.


 


Osan pelargonioista olen pitänyt vielä ulkosalla, terassin pöydällä ja verannalla kukkivat pelakuut ovat yllättävän hyvissä voimissaan. Vain pakkasyön aikoina olen ottanut ne sisälle. Ei millään tekisi mieli siirtää kukkivia pelakuita kellariin, vaan pakkasia ne eivät kestä ja sisällä kukkatertut alkavat kuivua nopeasti.

 


 Muutama pakkasyö pakotti myös ruukkuhortensiat sisälle varastoon. Tämän vuoden äitienpäivähortensia on ollut aivan huippu! Jo toukokuussa avautuneet kukinnot leikkasin vasta viime viikonloppuna kuivumaan (pääsevät ehkä kranssiin koristeeksi). Ja tämän kesän uudet kukkatertut aukenivat elokuulla, kypsyivät täyteen kauneuteensa pikkuhiljaa ja nyt ne loistavat kimppuna majakossaKotipihalta hain täydennystä; nuppuisia ruusunoksia, jotka eivät kuitenkaan jaksa avautua kylmässä säässä, isomaksruohon kukintoja, tuijaa ja hortensian juurella kasvanutta lankaköynnöstä. Kauppareissulla löysin marketin kukkanurkkauksesta juuri sopivan sävyisiä krysanteemeja. Eipä tullut kimpulle juurikaan hintaa :)

 

 

Illalla kimppu sai vielä tunnelmavalot, sillä nämä säät vaativat nyt tunnelmaa ja kauneutta sisätiloihin!


 
 
Mukavaa viikonloppua kaikille!


21 kommenttia:

 1. Ihana ja energiaa antava kimppu.
  Mukavaa viikonloppua.

  VastaaPoista
 2. Kaunis kimppu <3 Täälläkin on pihatyöt vaihtuneet sisähommiin. Lunta tuiskuttaa ja maan peittää lumi. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Oi oi, jo luntakin! Täällä vain poutainen pakkasyö takana.

   Poista
 3. Eipä tosiaan tee mieli pihatöihin, täällä sataa nyt vesiräntää ja on niin harmaata. Kävelylenkki tulee tehtyä koiran kanssa, mutta muuten ei tee mieli pihalla oleskella.
  Sait hyvin hyödynnettyä hortensian kukkakimppuun lisäkukkien kanssa, kaunis kimppu. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt herättiin pakkasaamuun, on sselkeää, joten ulkona voisikin jotakin puuhailla. Hortensia on kestävä leikkokukka.

   Poista
 4. Kaunis kimppu. Viileää tai sateista on ollut monena päivänä, pihatöihin täytyy asennoitua ihan eri tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Asennekysymys tämä syksystä selviytyminen tosiaan on!

   Poista
 5. Upean värinen hortensia täydentää kukkakimppusi. Todella kaunis!
  Onneksi valtaosa pihatöistä on jo tehty, niin siellä kuin täälläkin. Viime päivien sateissa ja tuulissa ei tee mieli pihalle mennä. Tänään oli tarkoitus jotain ulkona puuhata, mutta aamupäivän kestänyt räntäsade ei houkutellut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Oikeastaan aika kiva viettää siäpäiviä, kun ei enää ole suuria pihahommia tekemättä. Sunnuntaiaamu valkeni poutaisessa pakkassäässä, joten tänään on takoitus mennä ulkoilemaan.

   Poista
 6. Onneksi sinulla on tämä ihastuttava kukkaharrastus vaikka ulkona kaikki lakastuu ja on synkkää. Hortensia kimppujen katseenvangitsijana on niin kaunis ja trendikäs juuri nyt. Ihunat värit kimpussasi ja piste iin päällä vielä tunnelmavalaistus. Pian voidaan puuhastella joulukukkien parissa, enää 2 kk jouluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukat ei onneksi lopu talvellakaan, kiitos ihanien kukkakauppojen, joita näilläkin kulmilla on monia! Joskus on kiva ostaa kukat ja tuunata kotona, joskus taas lähteä ihan paikan päälle kimppukurssille, mutta nyt oli niin hyvin materiaalia ihan kotitarpeiksi :)

   Poista
 7. Ihana kimppu! Loistoidea laittaa siihen pieni valosarja. Krysanteemit ovat kauniin värisiä ja sopivat hienosti hortensiaan ja maksaruohoon. Pihlajissa olikin tänä vuonna todella paljon marjoja. Meillä linnut ovat saaneet marjat jo kiitettävän hyvin tyhjennettyä puista, mutta vielä on siellä täällä harvakseltaan marjaterttuja jäljellä. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna. Patterivalot on niin helppo pistää monenlaisten koristeiden sekaan tuomaan uutta iloa ja näkyvyyttä... tähän pimeään aikaan sopivat mainiosti! Osa pihlajista vielä notkuu marjojen painosta, mutta onpahan linnuille luonnonruokaa vielä tarjolla!

   Poista
 8. Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 9. Nämä säät vaativat kyllä jotain kaunista katseltavaa sisätiloihin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin, iloa ja valoa harmauteen ja pimeään!

   Poista