tiistai 6. lokakuuta 2020

Nautitaan syksystä ja haaveillaan


Meillä on vietetty useampi viikonloppu tiiviisti mökillä. Säät ovat suosineet ja aurinko lämmittänyt kuin kesällä. Koska tuuletkaan eivät ole haitanneet, on myös järvi ollut peilityyni ja kauniit ruskan sävyt heijastuneet vastarannan lehtipuista!


 Myös oman mökkirannan puiden sävyt ovat muuttuneet kesäisestä vihreydestään kullankeltaisksi sekä oranssin- ja ruskean punaisiksi. Kuvat ovat sekä toissa- että viime viikonlopulta. Lehtiä putoili runsaasti, joten nyt puut alkavat olla jo paljaita.


 

 


  Eivät mökkiviikonloput suinkaan ole olleet pelkkää maisemien ihailua. Meille tuli lähes odottamatta mahdollisuus hankkia mökkinaapurin vuosia käytöstä pois ollut tontti rakennuksineen itsellemme. Käyttämättöminä olleet rakennukset olivat olleet kymmeniä vuosia hiirten valtakuntaa ja kosteus päässyt sisälle, joten ne ovat käyttökelvottomia. Mutta rantatontin raivaaminen ja siistiminen houkuttaa ja saa suunnitelmat laukkaamaan villisti. Tontilta on aikoinaan kaadettu suuret puut pois, mutta oksakasat jätetty paikoilleen ja nyt lepät, koivut, pihlajat ja kuuset ovat vallanneet pienen tontin. Rantakin kasvanut järvikaislasta umpeen. Meillä ei ole kiire, onhan oma mökki naapurissa, mutta aina voi haaveilla kaikenlaista.... Siellä on suuria kantoja, kiviä, kosteita painanteita, rinnettä ja tasaista. Nyt on tehty pieniä polkuja, jotta edes pääsee läpi tiheän pusikon.  

 

 

 

Mökkimaisemista ei enää kukkia löydy, paitsi kesäkukka-amppeleista. Kotipihalta otin viikonloppukimpun ja sinne se jäi, saunan terassille.


 Kaiken kesää kukkinut siniviuhko jatkaa edelleen kukintaansa mökin terassilla, on se kiitollinen kasvi!

 

Edelleen jatkuvat lämpimät säät. Kouvola oli maanantaina ennätyslämmin paikkakunta, + 19!

Pihalla olisi monta puuhaa. Vaikka puutarhani tuntuukin olevan (on joutunut olemaan) itse itsensä hoitava, ei se taida selvitä talvikuntoon ilman puutarhuria.

 

`Champagne Wishes´  -ruusu ei malta lopettaa!

Mukavaa viikon jatkoa!24 kommenttia:

 1. Kauniita syksyisiä kuvia! Ja ihania kukkia! Tänä syksynä on ollut lämmintä ja syksyisiä pihapuuhia on ollut mukava tehdä. Ihana ranta, joka suunnitelmiesi myötä taitaakin saada uuden ilmeen ensi kesänä. Kauniita syyspäiviä sinulle ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syksy ei ole oikein syksyltä tuntunutkaan, kun on ollut niin ihania ja lämpimiä päiviä. Mukavaa syksyn jatkoa sinullekin.

   Poista
 2. Varmasti mielenkiintoista keksiä ostamallenne tontille käyttöä! Jotain teillä varmasti mielessä, kun sen ostitte? Kävisipä meilläkin tuollainen tuuri! Niin kaunista, kun puut heijastuvat tyyneen veteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei ole kiirettä, mutta arvaa vaan, miten ajatukset laukkaavat ja sormet syyhyävät tuon tontin kimppuun. Peilityynet syyspäivät ovat olleet upeita!

   Poista
 3. Erittäin kauniita tunnelmallisia kuvia olet napannut.
  Onnea uuden tontin omistajille, harvoin sattuu tällainen tuuri että ihan vierestä 😁🤗

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Syystunnelmat ovat olleet tänä vuona harvinaisen lämpimiä, jopa kesäisiä. Tuurina minäkin tuota tilaisuutta pidän.

   Poista
 4. Kauniit kuvat järveltä ja oman rannan ruskapuista! Auringon valoa ja lämpöä kannattaa nyt tankata varastoon joka hetki kun sitä on tarjolla. Loppusyksy ja alkutalvi on kuitenkin taas pimeyttä tulvillaan. Sinulla onkin nyt mielenkiintoista puuhaa, kun raivaatte uutta tonttia käyttökelpoiseksi :) Mielenkiinnolla odotan suunnitelmien paljastumista. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kameraa ei ole paljon muistanut mukana kuljetella, mutta ihailua ja nautintoa syyspäivistä olen kyllä hakenut. On vaan voinut istua ja ihailla noita auringon värittämiä syksyisiä maisemia. Jos tuosta tontista jotakin syntyy, niin varmasti laittelen kuvia myöhemmin.

   Poista
 5. Upeita ruskakuvia! Tänä syksynä ollaan saatu ihastella hienoja värejä, mutta nyt on melkein lehdet pudonneet. Haravointia ja syyssiivouksia riittää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole vielä haravaan tarttunut, mutta pian sekin mukava puuha pääsee alkuun :)

   Poista
 6. Vai tyyniä päiviä!?! Meillon tuuli riahunu sitten teiränki erestä. Mutta teillon ollu ihanat ruskamaisemat ja ihan miälenkiintoone projekti meneellään. Kuulostaa ihan puutarhurin toivetontilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ilmankos täällä on tyyntä, kun tuulet onkin lännessä päin :) Yleensä mökillä ollessa tuuli puhaltaa järveltä päin ja viileillä ilmoilla onkin jo todella kylmää. Mutta nyt on sää meitä täällä kaakon kulmilla suosinut. Sinä sen sanoit, puutarhurin toivetontti! Toki tuo on niin luonnon armoilla, ettei mitään vaativaa sinne kannata suunnitellakaan, mutta puuhamaaksi me sitä nyt kutsumme ;D

   Poista
 7. Todella kauniita kuvia järven rannasta otettuna. Onnittelut hankkimastanne tontista, se tuo varmasti mukavia mahdollisuuksia tulevaisuudessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päivi. Ainakin riittää tekemistä, mukavaa sellaista.

   Poista
 8. Komeita mökkimaisemia.
  Ihan mahtavaa kun sait tuon mahdollisuuden hankkia sen naapuritontin! Hienoa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Monesti tuosta hylätystä tontista on ollut puhetta,ja nyt puolivahingossa sen myynti tuli tietoomme. Emme kauaa miettineet ostoa, kun ei hintakaan päätä huimannut.

   Poista
 9. Veteen heijastuva syysruska on todella kaunista.
  Mukavaa, että saitte mahdollisuuden laajentaa mökkeilyä toiselle tontille. Työtä siinä varmasti riittää, mutta kaikkeahan ei tarvitse heti toteuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Peilityyni järvi on jo itsessään kaunis, mutta syksyn värittämät puut tekevät siitä entistä upeamman. Ensisijaisesti halusimme pitää oman rauhamme ja eivät nuo tontit niin kovin suuria ole, joten pelko uusista naapureista luonnon keskellä ei houkutellut. Nyt tuonne tontin toiseen laitaan ei ole enää kaavoitettukaan, joten omaa rantametsää ja rauhaa tuli lisää. Nyt vaan siivotaan rumat lahot rakennukset pois ja raivataan sen verran, että aurinko pääsee paistamaan. :)

   Poista
 10. Kyllä noissa mökkimaisemissa varmasti viihtyykin ja hienoa että saitte mahdollisuuden ostaa myös naapuritontin itsellenne.
  Ikiviuhko on minunkin suosikkini ja hoidollisesti sitä parempaa kesäkukkaa on vaikea nimetä.
  Mukavaa sunnuntain jatkoa ja lokakuuta. 🍂🍁🌿

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesämökin rauhassa järven rannalla on minun paikkani - puutarhan lisäksi:) Myös kotona kesäkukaksi ostettu Siniviuhko jatkaa kukkimistaan. Ihanan helppo kasvi, joka viihtyy paahteisellakin paikalla! Mukavaa syksyä sinullekin!

   Poista