Sain haasteen kahdestakin suunnasta, Sailalta Saaripalstalta ja Intianmintulta Mielen Lumoa -blogista. Kimalaisia pitäisi etsiä ja kuvailla. Alunperin haasteen on laittanut alulle Minna Hiidenkiven blogista.
Kimalaistuntemus on minulla kovin heikko, olen laittanut kaikki samaan kimalaisten joukkoon, vaikka varmasti kukissa pörisee monenlaista ötökkää, mehiläistä ja ampiaista. Blogeja katsellessani onkin kimalaisia todella monta eri lajia, nimiä, joista en ole koskaan kuullutkaan. Ihanaa, kun aina oppii uutta!
Mökillä ehdoton ja lähes ainoa suosikki oli kultapiisku.
Vuohenputken kukinnosta löytyi joku kukkakärpänen.
Daalia ja sinipiikkiputki olivat mummolan pihan suosikkeja. Piikkiputkissa kotipihallakin näkyy useita pörriäisiä.
Ukonhatuista pörriäisiä on vaikeampi huomata, sinne kun pääsee piiloon! Kuvaushetkellä ukonhatut olivat jo pihan varjossa, joten siellä ei enää ollut montaa piiloleikkijää. Aurinko houkuttelee kimalaiset esiin, kuka sitä nyt varjossa viihtyisi?
Kotipihalla punahatut ovat kimalaismagneetteja! Samaan isoon punahatun kukkapalleroon mahtuu hyvin myös ystävän kanssa ruokailemaan. Samaa sukua saattaa myös kuvissa vilahdella, kun tuo lajituntemus kuvaajalla on mitä on. Luulisin siellä lentelevän yleisimpiä lajeja, kuten mantu- ja pensaskimalaisia.
Joku kuoriainenkin oli lennähtänyt punahatulle nautiskelemaan.Yllättävän vähän kaikkinensa kimalaisia näkyi, ja kovin valikoidusti olivat tietyillä kasveilla ruokailemassa.
Jättiverbenoissa olisin kuvitellut käyvän kovankin kuhinan, mutta vielä mitä! Perhoset olivat vallanneet sen puuhapaikakseen eikä viikonlopun helteissä näkynyt ainuttakaan kimalaista verbenoiden kukissa. Toisaalta toisen pihan punahatuissakaan ei näkynyt kimalaisia, ja kuitenkin tuolla pihalla on paljon enemmän hyötykasveja kuin omalla kukkapihallani. Vaan enpä osaa arvella, missä pörisijät silloin olivat, kun perhosten siipien lepatus täytti ilman! Ihania olivat, mutta niiden kuvia en tähän pörriäishaasteeseen enempää laita.
Haaste on kiertänyt jo jonkin aikaa blogeissa, joten voi olla, että olet jo saanut sellaisen. Jos pihaltasi tai luonnosta löytyy hyviä kuvauskohteita, ei mikään estä osallistumasta.
Haastan kuitenkin
Päivänpesän elämää -blogin Katjan, Viherrin -blogin Eevan ja Tuplasti terapiaa -blogin Pirjon.
Vielä ennen sateita on tulossa kunnon pörriäispäiviä!
Ihania pörriäiskuvia ja mahtavan näköinen tuo perhosen karvainen selkä! Hyvin siellä on pörriäiskasveja, mutta joskus on vaikea tietää, missä ne milloinkin liikkuvat.
VastaaPoistaKiitos, olikin mukava haaste ja joutui tosissaan kameran kanssa harjoittelemaan, että sai suht´ selkeitä kuvia. Saattaa olla, että päivällä auringonpaisteessa piha vilisee kimalaisia ja pörriäisiä, mutta illansuussa kun palailee töistä, ovatkin ehtineet jo toisaalle.
PoistaOletpa saanut kuvattua kivoja pörriäiskuvia. Nyt kimalaisia onkin ollut ilahduttavan paljon tänä kesänä. Viime talvi näyttää olleen päiväperhosille suosiollinen, sillä niitä on nyt ollut puutarhassa todella paljon.
VastaaPoistaMukavaa ja aurinkoista elokuun jatkoa. 😊😊
Kiitos:) Perhosia on alkanut lennellä runsaammin aivan viime päivinä ja niiden lepattelua on ilo seurata! Mukavaa loppukesää, nautitaan auringosta!
PoistaRunsaasti olet onnistunut nappaamaan kimalaisia kuviin työn touhussa. Valikoimassa on varmasti suosikkikasveja monille hyönteisille!
VastaaPoistaKasveja taitaa olla useamman lajisia kuin kimalaisia, mutta hyvä niin, että mielikasveja löytyy!
PoistaOoh, miten hienoja kuvia! Minäkään en ole koskaan ajatellut että noita kimalaisia on niin montaa sorttia. Joksu kyllä ihmetellyt että onpa tuo yksilö aika vaalea.
VastaaPoistaKiitokset haasteesta. Pitää lähteä pörriäisjahtiin ;)
Kiva haaste ja kiva seurata pörrääviä hyönteisiä.
PoistaHienot kuvat! Sinä olitkin löytänyt pari sellaista, joita en ole tainnut itse meillä nähdä. Ukonhattu on hauska piilopaikka kimalaisille. Jotkut pienemmät taitavat sujahtaa kokonaan sinne piiloon. Jättiverbena on meilläkin enemmän perhosten kuin kimalaisten suosiossa. Kimalaiset taas ovat vallanneet esim. tarhakeijunkukat ja purppurapunalatvat. Jokaiselle oma "kuppilansa" :) Kiitos osallistumisesta, haasteesi on lisätty listalle.
VastaaPoistaKiitos, Minna haasteen ideoinnista! Samalla, kun etsi kimalaisia, havannoi myös kasveja, jotka niitä kiinnostivat. Myös kameran kanssa tuli taas harjoiteltua tarkkuutta ja makron käyttöä. Yllättävän monenlaisia ovat pörrääjät:)
PoistaHianot kuvat! Kaikellaasia pörriääsiä tuntuu olevan ny aika palio.
VastaaPoistaKyllä nyt lentää ja pörrää kun säätkin ovat olleet lentäjille suotuisat.
PoistaHienoja kuvia. Tänään näin omissa jättiverbenoissa piipahtavan kimalaisia. Yhtä nopeita piipahduksia kuin laventelissa. Sen sijaan oreganoissa tai maksaruohoissa oikein viipyillään.
VastaaPoistaOreganot minun pihaltani puuttuvat, mutta voin kuvitella niiden tuoksun vetävän puoleensa. Isomaksaruohopuskat ovat täällä vielä nupuissaan, mutta vanhastaan tiedän niiden olevan kimalaisille mieleen.
PoistaHienoja kuvia <3 Huomaa kyllä, että perhoset ja kimalaiset tekevät työtä saadakseen ravintoa. Mukavaa viikonloppua <3
VastaaPoistaAhkeria ovat! Viikonloppuja sinullekin:)
PoistaHienoja kimalaiskuvia ja kiitos haasteesta. Toivottavasti saan vastattua kuvattua puutarhan kimalaisia.
VastaaPoistaKiva haaste, ota vaan koppi, sinun suuressa puutarhassasi varmasti riittää lentelijöitä:)
PoistaKivaa, kiitos haasteesta! Sinulla on NIIN hyviä kimalaiskuvia, epäilen pääsenkö ollenkaan samalle tasolle. Noh, tärkeintä on osallistuminen, eihän tämä ole kilpailu! :) Minulla on vielä tämän viikon blogipostaus tekemättä, joten ryhdynkin heti kokoamaan kimalaiskuvia, olen niitä kyllä tänä kesänä ottanut.
VastaaPoistaVoi, ei todellakaan ole kipailu, jokainen osallistuu omilla kuvillaan vaan haasteeseen. Minä olen kameran kanssa vasta opettelija, mutta olen aikoinaan hankkinut makro-objektiivin ja käynyt muutaman kurssin, niin nyt oli taas hyvä tilaisuus harjoitella.
PoistaIhanat kuvat tärkeään haasteeseen.
VastaaPoistaKiitos, Vikki:)
Poista