keskiviikko 28. elokuuta 2019

Mustilassa, muutaman muun kanssa

Mustilan Taimipäivät on taas vietetty! En muista, että siellä olisi koskaan ollut tällaista ihmismäärää! Viime lauantaina kymmeneltä mennessäni huomasin olevani myöhässä - olivatkohan ensimmäiset tulleet kovinkin aikaisin, kun jo vastaan tulivat ja kantoivat taimikassejaan. No eipä hätää, kyllä siellä runsaasti myyjiä ja taimia oli tarjolla, minulle liiankin kanssa. 


En ollut mitään listaa ostettavista tehnyt, mutta huomasin kulkevani nenä kiinni taimiastioissa ja piti todella ohjailla ostohalujaan, tarjonta oli sen verran runsas!






Tällä viikolla blogeja  lukiessani huomasin myös, että paikkahan suorastaan kuhisi bloggareita. Minä en läheskään kaikkia kasvoista tunnista, mutta saatoin kävellä ohitsekin, kun tuijottelin vain niitä kasveja:) Olisi ollut kovin mukavaa vaikka pikatervehdykset vaihtaa. Muutaman kanssa toki pysähdyimmekin juttusille, selvä yhteenkuuluvaisuuden tunne nostatti mukavan iloisen mielen vielä korkeammalle, tässä tapahtumassa on vain kasveja rakastavia ihmisiä!

`Turkikaihonkukka´



Kotiin lähti kasveja juuri niin paljon, kuin jaksoin kantaa. Istutuspuuhat aloitin vasta maanantai-iltana, sillä Mustilasta lähdimme suoraan mökkimaisemiin, kun on vielä tätä kesää jäljellä! Osa kasveista pääsi sinivalkoiseen Suomi100 -penkkiin: Kerrattu päivänkakkara, hopeinen alppipiikkiputki, morsiusleinikki ja suloinen turkinkaihonkukka. Myös valkoalpin ostin, sillä penkin paahteisempaan päähän mahtuu vielä kasveja.



Eniten iloitsin erään kasviharrastajan myymistä siementaimista, tuolta pöydältä löysin jalokalliokielon, himalajanjalkalehden ja isokarhunputken.
Latvialainen taimiviljelijä, jolta viime vuonna ostin kerrattukukkaisia  punahattuja myi niitä runsaasti tänäkin vuonna. Nyt en kuitenkaan hankkinut niitä, vaan herkullisen värisiä keijun- ja haltijankukkia, upeita väripilkkuja puutarhan syysistutuksiin! Ja löytyipä vielä Tommolan tilan hyllystä yksi ripsureunainen, vaaleanpunainen kylmänkukkakin!



Tämä taimipäivä on sellainen, jossa joka vuosi tulee käytyä, toki sijaintikin on minulle niin hyvä, ettei olisi mitään syytä jättäytyä pois. Kasvien runsaus, tunnelma ja muut aktiviteetit tapahtuman ympärillä ovat kaikki puutarhaharrastajia yhdistäviä, siellä minäkin haluan olla! 

Mukavia, lämpimän kesäisiä päiviä kaikille!

7 kommenttia:

  1. Onpa ihanan (ja vaarallisen) näköinen tapahtuma, kiva katsoa kuviasi. Sijainti on minulle tosi huono, joten voin lohduttaa itseäni, että säästyn kuopankaivuulta ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, tuolta on vaikea (mahdotonta) lähteä tyhjin käsin.

      Poista
  2. Oli hauska nähdä! Teit hienoja löytöjä. Minullekin tuli yllättävän monia purkkeja kotiin viemiseksi, vaikka menin päättäväisesti monien houkutusten ohi. Osa on jo maassa, muutama vielä odottaa istutusta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hieno, monipuolinen tapahtuma, mutta ostotapahtumahan se kuitenkin on.

      Poista
  3. Eipä törmätty :) Olin paikalla jo ysin jälkeen, puoli kymmenen uskalsin mennä sotamaan pääsylipun ja koko päivä tuolla meni. Minäkin ostin sen ripsureunaisen kylmänkukan, haltijakukan ja keijunkukkia. Isoja taimia edulliseen hintaan.

    VastaaPoista
  4. Kiva tehdä sellaisia löytöjä, joista on haaveillut tai suunnitellut ja siinä se sitten on käden ulottuvilla, vaikea jättää ostamatta:)

    VastaaPoista
  5. Katja ja Sirkku. Luulin, että näitte toisenne, sillä olitte yhdessä kassajonossa lähes peräkkäin!

    VastaaPoista