torstai 30. toukokuuta 2019

Lemmikkien aika, juhlien aika!









Lemmikki, tuo alkukesän ilahduttaja! Siihen liittyy paljon muistoja ja juuri tähän aikaan kukkiessaan, kun lapset ja nuoret ovat uuden edessä; esikoulu loppuu, koulu loppuu, valmistuminen häämöttää, valkolakki painetaan päähän.... Lemmikki on suurten tunteiden kukkanen, minulle sen merkitys on jotain paljon suurempaa kuin iloinen pikku perenna, joka levittäytyy ympäri puutarhaa, jos siihen vain annetaan mahdollisuus.






 





Joka vuosi täytyy myös tehdä lemmikkipostaus, missä sininen lemmikkimatto täyttää kaikki kukkapenkit, luulee pikkuinen, että sitä odotetaan kaikkialle - mikä onkin aivan totta! Kauniin sinisenä se tekee pihasta unenomaisen, sateen jälkeen ja iltaisin näky on kauneimmillaan!



 

Suomi100 -penkin toinen nimi on "Kymijoki", mistähän tuokin nimi lienee päähän putkahtanut?



`Innuendo´

Tulppaanien kukinta alkaa olla lopuillaan, mutta ne, jotka ovat malttaneet odottaa lemmikkejä, saavat rinnalleen - ja kuvilleen upean kontrastin!
















`Garden Fire´ja `Estella Rijnweld´

`Spring Green´


Näiden Lemmikkikuvien myötä toivotan Onnea ja iloa kaikille lapsille ja nuorille, jotka ovat saaneet päätökseen jonkin vaiheen elämässään ja ovat nyt uuden edessä. Kaikkea hyvää teille, nauttikaa kesästä ja kohdatkaa tulevat haasteet mahdollisuuksina!

28 kommenttia:

  1. Satumaisen ihanaa! Lemmikit eivät pihallani viihdy, täällä lienee kesällä liian kuivaa ja paahteista niille. Usein olen keväisin istuttanut niitä, sitten kesän mittaan ne ovat surkastuneet pois, eivät kunnolla edes kukkineet. Nyt juuri löysin yhden valkokukkaisen lemmikin katajan alta, sen ympäriltä täytyy kitkeä päälle vyöryvää rikkaporkkanaa, jotta lemmikki pärjää ja lisääntyy. Uskon, että niille täytyy vain löytää oikeat paikat ja sitten koittaa lottopotti. Tuollaisista sinun pihasi näkymistä haaveilen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä metsän läheisyys ja paksu savipohja pitävät kosteutta ja tekevät puutarhasta rehevän. Lemmikkejä olen aikoinani kylvänyt siemenistä ja levittänyt eri paikkoihin pihalle. Sieltä ne itse leviävät ja nauttivat olostaan.

      Poista
  2. Wautsi ku o hianon näkööne lemmikkivaltameri ja Kymijoki! Piti monta kertaa hilata kuvia erestakaasi :) Sopii hyvi tuallaasehen mettän helemoos olevahan puutarhahan. Ja nii totta, lemmikin sini sopii kaikkien muiren färien kans yhtehe.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lemmikin väri on jotain niin kaunista! Koska joki ei näy pihalle asti, niin päätin thdä oman:D

      Poista
  3. Ihanan näköistä! Kaunis piha ja kauniita kuvia.
    Hyvää helatorstaita!

    VastaaPoista
  4. Vastaukset
    1. Kiitos! Minustakin tuo piha näyttää nyt kauniilta!

      Poista
  5. Oijoi, onpa tosiaan kaunista! Voi minäki haluan tuommosta tänne!

    VastaaPoista
  6. Lemmikit ovatkin somia! Meillä niitä mökkipihassa ja leviävät hurjasti! Välillä nyppäiset ihan väärässä paikassa olevan kasvin, mutta muuten annan levitä. Ihanat lemmikkimatot sinulla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä minäkin noita revin joistakin paikoista, ja kukinnan jälkeen lähtevät nopeasti pois. Mutta siementävät runsaasti ja keväällä vasta nousevat esiin, joten ei niistä kesällä mitään haittaa ole.

      Poista
  7. Puutarhasi lemmikkimeri on ihastuttava. Meille lemmikit ovat tulleet ihan omia teitään, mistä olen iloinen. Ne sopivat joka penkkiin, enkä koe niitä millään tavoin häiritseväksi. Loppukesästä nypin ruskeaksi menneitä kasvustoja surutta. Siemenet rapisevat maahan ja takaavat lemmikkien jatkuvuuden.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri näin, ei haittaa, päinvastoin! Alkukesän iloa ja kauneutta, eikä syviä juuria riesaksi.

      Poista
  8. Ihan kuin satumaailma! Tulppaanit ja lemmikit sopivat todella kauniisti yhteen. Meillä on edellisen asukkaan jäljiltä takapihalla lemmikkimeri ja se on näin loppukeväästä ja alkukesällä todella kaunis. Kukinnan jälkeen minäkin revin kasvustoja reilusti pois, jotta muut kasvit tulevat paremmin esille ruskettuvien lemmikkien keskeltä. Aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Minna, itsekin välillä istahdan ja ihmettelen, miten voikaan olla kaunista! Ja kerrankin helppo perenna, jonka voit repäistä pois ja seuraavana keväänä se kasvaa uudestaan siementaimista. Tämä sunnuntai on sadepäivä, mutta eipä haittaa, vettä tullaan ehkä tarvitsemaan vielä myöhemmin, kunhan helteet alakavat:)

      Poista
  9. Tosi ihanat lemmikit.
    Teillä onkin satumaa.
    Hyvää pyhäpäivää

    VastaaPoista
  10. Beautiful and delicate blue flowers and wonderful tulips.
    Greetings
    Maria
    Divagar Sobre Tudo um Pouco

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Those little blue ones are my favorite flowers. Have a nice week!

      Poista
  11. Lemmikki on kyllä ihana ja kestävä pikkukukka, joka melkoisella vauhdilla levittäytyy pitkin pihaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on niin ihanan värinen, etten henno repiä pois ennekuin kukinta alkaa olla ohitse. Onneksi sillä ei ole vahvoja juuria:)

      Poista