sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Toukokuun tohinat!Mikä vauhti! Päivät töissä ja illat puutarhatöissä. Lisäksi kaikenlaisia tapahtumia; kukka-asetelmakurssia, puutarhaluentoa, taimitarhan kesäkauden avajaisia.

 
 Olin aikaa sitten jo ilmoittautunut Kukkatalo Rosariumin kukka-asetelmakurssille, koska halusin saada opastusta boheemin asetelman tekoon. Käytettävissä olevalla materiaalilla en ihan saanut asetelmaan sitä rentoutta, mitä halusin. Oli kuitenkin kiva ilta ihanassa ympäristössä.  Seuraavana iltana istuin kirjaston auditoriossa kuulemassa Eija Keckmania, joka kertoi Hyvän mielen puutarhasta, uusimmasta kirjastaan ja puutarhan terapeuttisista vaikutuksista kuvien kera. Eijahan on monelle tuttu aikoinaan televisiossa pyörineestä Pioni-ohjelmasta ja nykyisin Eijan tapaa Loviisan Ahvenkoskella olevasta Elämyspuutarhasta `Eija´s Garden´ista. Taas sain uusia ideoita omaan pihaani! Menkää ihmeessä näille alan ammattilaisten luennoille, mikäli heidän vierailujaan on lähellä saatavilla. Aina oppii uutta tai saa vahvistusta omille valinnoilleen.Viikko sitten olikin Mustilan Puutarhan kesäkauden avajaiset. Retkipäivä ystävän kanssa, nautintoja, ideoita ja maltillisia ostoksia...


 Minulla ei ole koskaan ollut jättiverbenoita, en myöskään ole niitä siemenestä yrittänyt kasvattaa, joten ostamani taimen koitan saada kukkimaan ja vietyä syksyyn, ohjeen mukaan otan sitten latvapistokkaita ja istutan kasvusammaleeseen ja vien viileään juurtumaan. Samoin kerään siemeniä talteen ja ensi talvena yritän saada taimet omista verbenankukista.  Vaaleansininen kääpiökurjenmiekka `Blue denim´ ja Syreeni `Moskovan Kaunotar´, Hurmesilkkiheinä `Red Baron´ ja punalehtinen ´purppura-apila´ siinä muut ostokseni Mustilasta. Kaikki tarkoitus saada kasvamaan myös ensi kesänä. Siis näillä taimiostoksilla on pitkäjänteinen tarkoitus, ehdottomasti hyväksyttäviä hankintoja:) (Miksi aina pitää perustella?)

Keltaluumu kukkii runsaasti!Kaksi viikkoa on vierähtänyt tekemättä yhtään blogipostausta, säät ovat olleet niin ihania, ettei sisällä koneen ääressä ole ollut motivaatiota. Nyt saamme tätä kaivattua sadetta ja sisälläkin on ihan mukavaa. Kahdessa viikossa on piha muuttanut näköään jo huimasti, kirjopikarililjat antaneet tilaa tulppaaneille, palloesikot lemmikeille. Atsaleat ja rodot nupuillaan, muutama jo kukkii ihanasti! 

Lemmikit ovat vallanneet jokaisen vapaan kohdan kukkapenkeistä, ja tuntuu, että niiden kanssa kaikki sointuvat hyvin yhteen. Tai ehkä se johtuu vain siitä, että lemmikki on yksi ehdottomista suosikkikukkasistani:)


  
Pionitkin ovat jo korkeita ja kärhöt eivät ole koskaan olleet näin vahvassa kasvussa ennen kesäkuuta, niille viime talvi on ollut erityisen suotuisa!


 
Ihana alkukesä on täällä, viikon päästä jo kesäkuu!
Mukavaa viikon alkua! 


18 kommenttia:

 1. Kärhöistä olen minäkin iloinen, kaikissa on alkuja näkyvissä. Lemmikit on suloisia ja niiden sini sopii hyvin alkukesään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johtuisiko siitä, että maa oli lähes sula, kun lumi satoi päälle. Saivat elellä rauhassa palelluttamatta kaikkia maanpäällisiä osiaan.

   Poista
 2. Kärhöt ovat meilläkin ennätyksellisesti venyttäneet versojaan. Nyt vain olisi taas lämmön ja auringon vuoro.
  Ihania kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kyllä, nyt on saatu sadetta ja ilma viilensi helteet pois. Mutta nyt jo pitäisi saada kasveja enemmän ulos ja maahan.

   Poista
 3. Sinulla on ollut paljon tekemistä. Osa kärhöistä versoi meillä kasvuun vanhoista versoista, jotka yleensä ovat siis kuolleet. Ihanat kukkapenkit sinulla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minullakin moni aloitti kasvunsa vanhasta versosta, enpä muista toista samanlaista kärhökevättä! Toivotaan, että kasvuvauhti jatkuu runsaaseen kukintaan.

   Poista
 4. Kaunista kukintaa! Lemmikit sopivat hienosti melkein joka paikkaan. Meilläkin kärhöt ovat jo hyvin kasvussa, osa lähti vanhoista versoista kasvuun. Lumisissa, leudoissa talvissa on selvästi puolensa. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvit ainakin pitävät näistä lumitalvista, ja sopivat myös minulle:)Lemmikkien aika on ihan parhaita puutarhakausia.

   Poista
 5. Kaunista kevätkukintaa. Kevät on monesti niin kiireistä aikaa meille kotipuutarhureille, että aika menee siivillä ja kaikki muu tuppaa siinä sivussa unohtumaan. ~Katja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aiva! kevääseen kuuluu paljon puuhaa ja ulkoilma vetää puoleensa. Sitten kun vihdoin tulee sisälle, on jo ihan valmis nukkumaan. Näin on ainakin täällä käynyt viime päivinä:)

   Poista
 6. Ihania kevätkuvia! Kun puutarhatyöt ovat parhaimmillaan, ei tosiaan ole järkevää jäädä sisälle konetta naputtelemaan. Mukavaa uutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Koneella joutaa olemaan huonoilla keleillä, mutta toisten blogeja olisi välillä kiva ehtä lukemaan.

   Poista
 7. Teillä on tosi kaunis puutarha! Lemmikit ovat minustakin ihania. Monessa olet ehtinyt olla viime aikoina mukana ja kivoja hankintojakin tehnyt. Hyvää toukokuun loppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tiiu! Nyt lienee alkuksän kauneimpia hetkiä. Mukavaa loppukuuta teillekin!

   Poista
 8. Wonderful photos, I especially loved the pink tulip.
  Greetings
  Maria
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hello, Maria and thank you, here is the lovely tulips time!

   Poista