lauantai 12. tammikuuta 2019

Talven ihanuus


 Tänään matkasimme ihanan "Winter Wonderlandin" halki mökille Etelä-Karjalaan. Lunta on satanut viime päivinä niin paljon, että piti käydä katsastamassa kattolumien tilanne ja muutenkin nauttimassa kauniista talvipäivästä.


 Kyllähän lunta olikin paljon, polun varressa oleva  "istahda hetkeksi" -penkki oli saanut paksun pehmeän peiton, ei silti houkutellut istumaan:)


Piti lapioida, ennenkuin pääsi ovelle asti.


 Aurinko leikki kuurupiiloa kaiken päivää - ei noussut puiden yläpuolelle, vaan kurkisteli milloin minkäkin puun tai lumimöykyn takaa.


 Järvenselkä oli hiljainen, ei näkynyt juurikaan pilkkijöitä tai moottorikelkkailijoita, hiihtämiseen lumipeite oli  liian pehmeää.

   Sään vaihtelut olivat tehneet kaiteelle lumipitsiä - vai osaako joku kertoa, mitä tässä lukee tai keitä tässä seisoo?


Kovin montaa tuntia ei aurinko vielä meille valoaan anna, mutta kolmen rakennuksen katot saatiin kolattua lumista ja polut mökkipihaan lapioitua. Ja samalla kun fyysinen kuntoliikunta tuli hoidettua, niin saimme hyvän annoksen talven ja auringon antamaa mielihyvää.


 

Minulle talvi ei ole lainkaan ikävä vuodenaika, vaikka puutarhaihminen olenkin, ja rakastan auringon lämpöä.  Pidän lumitöistä ja hiihtämisestä, nautin puhtaan valkeista hangista ja talven kauneudesta. Ja olen vahvasti sitä mieltä, että kevät ei tuntuisi yhtä ihanalta ilman pyryjä ja pakkasia:)Ihania talvipäiviä teille kaikille!

32 kommenttia:

 1. Tänään on tosiaan ollut ihana talvinen päivä <3 kauniit talvikuvat :)

  VastaaPoista
 2. Lunta näyttääkin olevan kuvissa todella runsaasti. Talvi on parhaimmillaan hieno vuodenaika ja totta on, että talven jälkeen kevät puolestaan tuntuu ihanalta.
  Kauniit kuvat.
  Nautinnollista ja aurinkoista talven jatkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökki on Salpausselän toisella puolella kuin mitä kotimme on, siellä tuntuu aina tulevan enemmän lunta. Koska meille ei kuitenkaan voi lämmin kevät alkaa tässä vaiheessa, on paljon ihanampaa odotella kevättä tällaisissa kauniin talvississa säissä.

   Poista
 3. Talven kauneutta parhaimmillaan.
  Hienot kuvat.

  VastaaPoista
 4. Nyt on ollut kyllä ihania talvipäiviä! Harmittaa ihan, kun en itse ole tässä flunssassa päässyt niistä nauttimaan. Mutta eiköhän näitä tule vielä lisää, toivon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua, toivotaan, että paranet pian! Kyllä kauniit päivät jatkuvat, ehdit varmasti nauttia talvesta!

   Poista
 5. Täysin samaa mieltä kanssasi talvesta!

  VastaaPoista
 6. Kyllä on kaunista ja kiitos samoin teille!

  VastaaPoista
 7. Kaunista. Puutarhuriopintojen tuoman kukkaisuuden vuoksi minäkin ”kestän” nyt talven ihan hyvin. Kiva huilia välillä pihatöistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinulla onkin nyt niin ihanaa puuhaa, voisin kyllä itsekin tehdä kimppuja näinä päivinä, kesää odotellessa se varmasti helpottaa kesän kaipuuta.

   Poista
 8. Hurjasti lunta, siinä on mennyt tovi lumitöissä :) Kuitenkin hyvää kuntoilua ihanassa talvisäässä. Mukavaa sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, nämä työt pitää ottaa hyötyliikunnan ja ilon kautta, muuten menee turhan rankaksi.

   Poista
 9. All the photos are so beautiful but the last one is spectacular.
  Have a wonderful Sunday
  All the best
  Maria
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh, thank you, Maria. Here in Finland the nature is now so beautiful.

   Poista
 10. Minä olen samaa mieltä siitä, että kunnon talven jälkeen kevät tuntuu ihanalta. Kauniit kuvat ja ihanaa auringonpaistetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevättä jaksaa odottaa paljon paremmin tällaisissa auringonpaisteisissa talvisäissä, ei se kuitenkaan tule sen nopeammin.

   Poista
 11. Upean aurinkoiset talviterveiset Pojois-Karjalasta! Kyllä oli mainio talviloma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos terveisistä, siellä lienee lunta vieläkin enemmän!

   Poista
 12. Olen samoilla linjoilla, ilman talvea kevät ei tuntuisi niin ihanalta!
  Onpa teidän mökillä muuten reilusti lunta, meillä sitä ei ole varmaan kymmentäkään senttiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että syy löytyy Salpausselästä, jonka pohjoinen puoli kerää usein enemmän lunta. Kevät ei nyt ihan just tule mieleen, kun lunta puskee kaiken aikaa lisää, mutta sitäkin ihanammalta se sitten tuntuu, kun ne alkavat sulaa:)

   Poista
 13. Onpas paljon lunta ja niin kaunista talvimaisemaa! Ja tuo lumipitsi kaiteella on tosi hauska :)
  Minäkin pidän talvesta, ja oikeastaan kaikista vuodenajoista, jopa marraskuun pimeydestä. Kyllä neljä vuodenaikaa on niin ainutlaatuisen upeaa! Sen tajuaa usein vasta, kun on asunut jonkin aikaa ulkomailla, jossa vuodenaikoja ei aina edes erota toisistaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä kanssasi, ei noita vuodenaikoja haluaisi pois, ei (ehkä) tuota marraskuutakaan:)

   Poista
 14. Onpa tullut paljon lunta. Maisemat alkavat olla aika kauniita, kun vielä aurinkokin paistaa. Mukavaa alkanutta viikkoa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lunta tulee koko ajan lisää, kohta on pulmia kolaamisen kanssa. Aurinko paistoi lauantaina todella kauniisti. Viikon jatkoa sinullekin, Liisa.

   Poista
 15. Ihanat talvikuvat ja mukavaa se talvinenkin puuhastelu minunkin mielestäni on. Me menemme mökille myös viikonloppuna muutaman puun kaatoon. Mökki tosin on 30 km päässä kotoa . Pohjois - Karjalaan mennään vasta keväällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kohta pitäisi tehdä uusi retki mökille, kun tuota lunta tuntuu tulevan koko ajan lisää. Talvi kaikkine touhuineen on ihan hyvä vuodenaika!

   Poista