torstai 29. helmikuuta 2024

Kuusi kuvaa kesästä

 Sain jo vuosia kulkeneen tutun Kuusi kuvaa kesästä -haasteen Saaripalsta -blogin Sailalta. Haasteen alullepanija on Tuplasti terapiaa -blogin Pirjo, joten kiitos molemmille tästä menneen kesän muisteluihin vievästä haasteesta!Alkukesästä kaikkea odotetaan ja jokainen maasta ilmestyvä kasvi saa osakseen suunnatonta ihailua! Itselläkin on hyvä mieli, kun kesän lämpö ja kasvukausi ovat vasta edessäpäin!

Metsäpuutarha on uusi ja mielenkiintoinen kokeilu - voittaako luonto vai onnistunko  kasvattamaan metsään puutarhan, joka myös sopii niihin maisemiin. Viime kesänä puutarhan valtasivat sormustinkukat, jotka tässä vasta aloittelevat kasvuaan. Syksyllä nyhdin kaikki juurakot pois, jotta varsinaiset puutarhan kasvit saisivat rauhassa kasvaa. Tätä kesää odotan taas suurella innolla!
Yksi kesän ehdoton kukkija ja puutarhan kauneuden luoja ovat pionit! Tässä liihottelevat Dancing Butterflyn terälehdet!Ei kesää ilman mökkimaisemia! Kun helle hellii ja järvi on peilityyni, eivät talvipakkaset ja räntäsateet paina mieltä!
Punahatut viihtyvät! Tässä kohtaa ollaankin jo kesän loppupuolella, rehevyydestä nauttien!
Uusi istutusalue oli viime kesän projekti! Keväällä istutin sen täyteen daalioita, ja syksyllä monenmoista perennaa ja pensasta, joiden toivon keväällä lähtevän kasvuun ja viihtyvän uudessa kodissaan. Lumien sulamista siis täällä odotetaan innolla, useammassakin kohtaa puutarhaa!Kuusi kuvaa kesästä -haaste:

- julkaise kuusi kuvaa viime kesältä
- aihe on täysin vapaa
- haasta muita vastaamaan

Tai nappaa tästä haaste itsellesi.

28 kommenttia:

 1. Kiva, että osallistuit omilla kesäkuvillasi. Metsäpuutarhastasi tulee oikein kiva ja uskon teidän viihtyvän hyvin järvimaisemissa mökillä. Uusi istutusalue on kuvassa jo ihanan täynnä daalioita ja keväällä on hauska katsoa, mitä maasta nousee ja millaiseksi alue muotoutuu tulevan kasvukauden aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan jotain uutta, mitä odottaa, kun kevät tästä vielä etenee ja lumet sulavat!

   Poista
 2. Metsäpuutarhasi kehitystä on niin kiinnostava seurata, tuollaisen luonnon kanssa muuttuvan alueen luominen on kiehtovaa ja sitä voisi tarkkailla loputtomiin!
  Aivan ihana kylmänkukka ensimmäisessä kuvassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsäpuutarha tuottaa iloa jo nyt, mutta on siinä hommaakin, kun metsän keskelle alkaa raivata uusille kasveille tilaa, ja oikea luonto pistää hanttiin :) Pienin askelin siis mennään.

   Poista
 3. Ihanat kuvat ja niin kaunis tuo järvimaisema. Ovatko nuo punaiset daaliat kenties vanhakantaista lajiketta ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Punainen daalia on Big Wov -lajike ja olen jakanut niitä yhdestä juurakosta. Useamman vuoden on jo talvehtinut kellarissa, mutta ei sen kummemmin vanha lajike.

   Poista
 4. Mukava haaste. Olen nyt katsonut monien kuvia ja hämmästynyt, miten lämpimiä tunnelmia olette saaneet kuviinne vangittua. En osaa kuvata kunnolla, olen lähinnä dokumentoija, en osaa vangita tunnelmia, kuten te osaatte.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ihan amatööri tässä itsekin olen kuvaamisen suhteen. Joskus onnistuu vain paremmin.

   Poista
 5. Metsäpuutarha on minun mielestä nyt jo niin kaunis, rehevän näköinen. Voin tuntea nenässäni täyteläisen metsän tuoksun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä metsäpuutarha on todellakin raivattu metsään ja aika näyttää, saanko sen pysymään puutarhana, vai katoaako se koivuntaimien ja kielonjuurien joukkoon. Onneksi kivet eivät lisäänny itsekseen. :D

   Poista
 6. Metsäpuutarhasi kiinnostaa minuakin. Kiva nähdä, millaisia kasveja laitat sinne. Alue näyttää nyt jo hyvin kutsuvalta. Upean muhkeat punahatut ja käsittämättömän tyyni järvenpinta. Voi melkein tuntea auringon helotuksen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voisi taas ensi kesänä tehdäkin kasvipäivityksen, kun sormustinkukat on saatu pois valloittamasta metsää. Tuo kesäpäivä oli yksi kuumimpia ja järven rannalla varsin ihana!

   Poista
 7. Voi miten kaunis kylmänkukka! Metsäpuutarhat ovat ihania, kiinnostavaa nähdä sinun metsäpuutarhasi kehitys. Tänään on kevään ensimmäinen päivä, pian päästään puuhastelemaan puutarhaan pitkän talven jälkeen! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mökille meno on entistä odotetumpaa, kun täytyy ensi töikseen kiertää katsomassa, mitä metsän pienille kasveille kuuluu. Täällä joutuu vielä tovin odottelemaan, että pihalle päästään tai että sieltä mitään nousee. Mutta sisällä on kiva aloitella siemenkylvöjä, kun aurinko ihanasti paistaa!

   Poista
 8. Ihana kylmänkukka! Metsäpuutarhasi on viehättävä jo nyt. Siitä tulee varmasti oikein hieno aikaa myöten. Upeasti rehottavat punahatut. Niissä käy varmasti kova kuhina sopivalla säällä. Iloista maaliskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hapsureunainen kylmänkukka tuo ilon pintaan! Punahattujen kasvu tuolla paikalla on uskomattoman rehevää. Hyvää maaliskuuta!

   Poista
 9. Ihanat kesäkuvat! Kylläpä onkin jo kesää ikävä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesää on ikävä, mutta onneksi ihana kevät on alkamaisillaan!

   Poista
 10. Todella ihania kesäisiä kuvia ja kaunista kukkaloistoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan, että tuleva kesäkin olisi kukkien juhlaa!

   Poista
 11. Laitoin sinulle haasteen, jos ehdit ja jaksat siihen osallistua:
  https://rikkaruohoelamaa.blogspot.com/2024/03/koska-kukkii-haaste.html#comment-form

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos haasteesta! Piha on edelleen paksun lumen alla, joten kaikki on vielä mahdollista!

   Poista
 12. Lumen sulamista odottelen minäkin, hyvältä näyttää, maata jo vähän näkyvissä. Vaan kevät keikkuen…. Sillä välin on mukavaa muistella kesän kukintaa kuviesi välityksellä.

  VastaaPoista
 13. On tainnut minun kommentti mennä roskapostiin ?

  VastaaPoista