keskiviikko 8. kesäkuuta 2022

Vaihtelua arkeen tai tunnelmasta toiseen!Maanantaina töiden jälkeen pihalla numero 2; Omenapuut hurmaavassa kukassa - myös aidan takana naapurissa, joten tunnelma oli kuin Astrid Lindgrenin lastenkirjoissa! Pihalla on valkeakuulas ja kaneli, vanhoja puita, jotka jaksavat kukkia ylettömästi aina, kun muuallakin on hyvä omenavuosi tulossa.Samaisella pihalla kukkivat myös kirsikat `Arttula´ ja `Pohjolan Helmi´ ja samassa seurassa uusin tulokas kirsikkaluumu, joka nimestään huolimatta ei ole kirsikka vaan luumu. Kaikki kolme ovat vasta uusia tulokkaita ja kahdesta viime mainitusta ei olla saatu vielä maistiaisia.


 

Parhaassa kukassa ovat myös tulppaanit, vanhat ja uudet. Nimet iloisesti hukassa, joukossa ainakin `Carnaval de Rio´.

 

Sähäkkä `Verandi´ on uusi tulokas

 


Kukkapenkkien multa ja nurmikko on täynnään omenankukkien terälehtiä! Ja aikamoinen pörinä kävi myös oksistossa. Eiköhän se ole taas omenavuosi tiedossa! Taustalla näkyvä rautatienomenapuu ei tänä vuonna ollut parhaimmassa kukassaan, kiitos talvivieraiden - jänisten! Etualalla taas valtavat pionipuskat odottelevat vuoroaan. Kaivoin muutaman pois, kun penkissä ei pionien jälkeen kuki mitään ennen syksyä, ja silloinkin vain yhdessä kulmassa syysleimuja. Daalioita kun on valtavasti, laitoin niitä tilalle. Eiväthän nekään kuki ennen syksyä, mutta sitten on penkissä runsaammin väriä.

 

 

Tiistaina pihalla nro 1; siellä onkin lemmikkien aika meneillään! Kukkapenkkien tyhjät kohdat ja reunukset on usean aiemman vuoden tapaan täyttäneet ihanat, vaaleansiniset lemmikit! Muutoin pihalla ei vihreää ja valkoista lukuunottamatta juurikaan muita värejä näy. Täällä tulppaanien aika alkaa olla ohi. Keskellä pihaa oleva ruskea möhkäle kuuluu purppuraheisangervo Diabololle. Hetken vielä kuin risukasa, pian valkoisten kukkien peitossa. paikka ei ole nyt paras, kun muualla on jo aivan vihreää. Toki ei diabolon edessä oleva atsaleakaan vielä kovin kauniilta näytä, mutta nuput lupaavat hyvää!


Nappisilmäinen Morsiusleinikki viihtyy lemmikkien seurassa.
Ilokseni on arovuokko vihdoin alkanut leviämään enkä ole vielä huolissani, saanko pidettyä sen kurissa. Tähtiputkien kanssa ollaan jo riskialueilla, niin paljon on siementaimia ympäri pihaa! Huomasin kuitenkin, että niitä on helpompi poistaa, kun antaa ensin taimien kasvaa kookkaammiksi. Ihan pienet tuntuvat katkeavan ja juuri jää maahan. Isommasta saa hyvän otteen ja koko taimi nousee ylös, etenkin, kun maa on nyt kosteaa. Nurmikon leikkaus on taas jokaviikkoista, kasvuvauhti mahdoton! Samalla kasvavat myös voikukat, kortteet ja vuohenputket kiivaalla vauhdilla. Kitketään, jos ehditään.


Valkoinen pikkusydänkin on lemmikkien kaveri

 


 

Kukintavuorossa on myös tiarella `Pink Skyrocket´. Sillekin sopii ystäväksi lemmikki - no kellepä sitten ei! Iltahämärissä piha on tällä hetkellä uskomattoman kaunis! Lemmikin sininen väri kulkee istutuksesta toiseen kuin sinisenä kulkeva joki. Kuitenkin lempeästi ja kiireettä, poimien matkaansa valkoisia kukkapyörteitä. Musiikkina mustarastaiden ja pikkulintujen iltakonsertit <3 Rakastan niin tätä pihapiiriä!

Ja sitten taas tunnelmasta toiseen. Torstaina pihalla nro 2; vanhanajan  maalaisromantiikkaa hakemassa ;D Punaisen piharakennuksen seinustalla kukkivat perinteiset syreenit ja pian myös juhannuusruusu.


Kiersin katsastamassa hyvävointiset kärhöt, pelargoniat ja viiniköynnöksen, jossa muuten on erittäin runsaasti kukkanuppuja! Istuttelin viimeisiä daalioita ja kesäkukkien taimia. Tänä vuonna tuli ihan liikaa taimia, ei meinaa löytyä kaikille paikkoja. Ja daalioita on jo jaettu ystäville ja mökille matkaa suuri joukko kesäkukkia! Sateisista päivistä huolimatta ei valtaisaa kotilojoukkoakaan olle vielä kohdattu, vain yksittäisiä matkaajia, joille olemme tarjonneet nopean kyydin eteenpäin!


 

 

Ei ole elämä yksitoikkoista, se on joskus jopa aika ihanaa :) 

Toivon sitä samaa myös sinulle!

16 kommenttia:

 1. Ah, miten ihanat pihat ja toisiaan täydentävät; eri tunnelmat! Niin kaunis värimaailma kummassakin paikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tunnelma tosiaan on tällä hetkellä varsin erilainen.

   Poista
 2. Olipa kiva vierailla blogissasi. Sinulla on upeat puutarhat ja kauiista kuvistasi näkee, että ne on toteutettu ja hoidettu sydämellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Tarja, rakkaudella hoidellaan molempia, kunhan vaan saa ajan riittämään :)

   Poista
 3. Niin kaunista, niin kaunista! Ei voi muuta sanoa.

  VastaaPoista
 4. Molemmissa pihoissa on kaunista. Tykkäsin kovasti valkoisen, punaisen ja vihreän liitosta. Vaikken olekaan sinisen ystävä, niin nappileinikki ja lemmikki muodostivat suloisen kokonaisuuden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvat on toki otettu eri aikaan ja toisessa aurinko kylpee kirkkaana, kun taas toista olen kuvannut enemmin illalla. Korostuvat nuo erilaisuudet.

   Poista
 5. Ihanat pihat ja tunnelmat! Ihana tua lemmikkimeri ja 2puutarhan raikkaus. Onko färimailman erilaasuus suunniteltua vai sattumankauppaa? On kärhö komias aluus. Mullei taira ykskää näytä tualta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän eri fiiliksiä nuo kuvat nostavat! Ei erilaisuutta ole suunniteltu, mutta toki värien yhdisteleminen on molemmissa mietittynä ja siten rakentunut tässä vaiheessa näin erilaiseksi. Kesällä kyllä riittää molemmissa väriä!

   Poista
 6. Kauniit ja ihanat pihat. Sinulla on kyllä taitava puutarhapeukalo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, toivotaan, että peukalot pysyvät toimivina .D Kiitos kuuluu myös toisen pihan omistavalle miehelle, joka on edesauttanut valtavasti puutarhan saattamisesta tuohon kuntoon.

   Poista
 7. Todella kaunista ja kuitenkin erilaisella tavalla upeita. Onko toinen miesystäväsi puutarha vai miten tämä olikaan..ei tarvitse vastata ellei halua. Kylvitkö siis kesäkukkien taimia? Ihan tuo ylituotanto, ystäväsi ovat onnekkaita. Ihanaa kesää 😎💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pihapiirit tosiaan ovat varsin erilaiset, kuten talotkin. Toinen tosiaan kuuluu miehelle, jonka kanssa olemme kulkeneet yhdessä jo niin kauan (15 vuotta), että kuuluisimme saman katon alle, mutta kun molemmilla on historiansa ja lapsensa, on tämä elo sujunut hienosti näinkin. Pikkuhiljaa on toinenkin puutarha alkanut muuttaa muotoaan. Pääasiassa kesäkukkien taimet on tänä vuonna itse siemenestä kasvatettuja. Muutama perennantaimi mahtui myös mukaan. Taitaa käydä tänä kesänä niin, että kesäkukkien vuoksi pitää laajentaa kukkapenkkejä! Hyvää kesää sinullekin!

   Poista
 8. Kummassakin puutarhassa näyttää niin kauniilta, vaikka ovat kuin yö ja päivä. Runsaasti kukkii kuitenkin kummassakin; toisessa enemmän yläilmoissa ja toisessa maan tasalla. Kärhökin on jo niin pitkällä kasvussaan. Kukkaisaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä alkukesän aikaan ovat erityisen erilaisia, mutta molemmissa on tietenkin runsaasti kukkia, kuinkas muuten :D

   Poista