sunnuntai 10. tammikuuta 2021

Uusi vuosi, uudet haasteet

 

Pitkään on tämä puutarhablogin joululoma kestänyt, lieneekö talviunta, turnausväsymystä vaiko vain silkkaa laiskuutta! Talviunesta en usko sen johtuvan, sillä ilo ja pirteys kasvaa sitä mukaa kun lumen määräkin; Jos olen puutarhaihminen ja jouluihminen, olen myös talvi-ihminen, joka nauttii lumitöistä ja hiihtämisestä sekä talvisen luonnon ja puutarhan kauneudesta! Viime talvi oli tuskaa, kun ei lunta tullut, joten tästä aion ottaa ilon irti! 


Tältä näyttää puutarha 10.1.2021

 

Toki odotan kevättä, lämpöä ja sitä, kun piippoja alkaa ilmestyä puutarhamullasta, mutta sepä tuntuu sitä mukavammalta, mitä suuremman lumikasan alta se uusi kasvukausi saapuu. Koitan ajatella myös positiivisesti suurta lumimäärää, se kun samalla suojaa arkoja kasveja kovilta pakkasilta. Pahoja pakkasia toki en toivoisi lainkaan, kun olen sellainen vilukissa.

 


Postikorttimaisen kauniita kuvia talvisesta puutarhasta on saanut jo hyvän aikaa. Instagramiin olen näitä aiemmin jo laittanut, mutta pihalla on niin kaunista ja puutarhahuoneen jouluvalot vielä loistavat, joten lataanpa tännekin vielä kuvan jouluisesta pihapiiristämme. Joulun ihanuus loppui oikeastaan eilen, kun korjasimme kuusen ja loput joulukoristeet pois. Olisihan tuo kuusi pärjännyt vielä Nuutinpäiväänkin asti, mutta oli sopivasti aikaa siivoiluun, niin siinäpä se sitten lähti kuusikin. 

 


 

 

Sen verran sentään vielä joulukukista on mainittava, ihan vinkkinä muillekin: Ennen joulua ostin Citymarketista pitkäksi venähtäneitä nuppuisia amarylliksia, puoleen hintaaan, 3e/kpl, joista riittikin useampi kukkakimppu jouluksi kotiin ja mummoille. Loppiaiseksi avautui yksi kukkavana ja edelleen on kaksi nuppuista vartta on odottamassa tammikuun asetelmiin. Mieluummin katselen upeita amarylliksia kimpuissa kuin tuettavissa varsissaan. Vaikka kukat ovat joulunpunaisia, saa niistä talvisia kimppuja muiden kukkien värejä vaihtamalla. Eukalyptuksen oksia piti jouluksi tietenkin saada, mutta vielä niitäkin kestävämpiä - ehkä jopa kauniimpia, ovat mahonian kiiltävät lehdet, joita voin leikata kimppuihin omasta puutarhasta!

 

 

Laiskuus tai ajan puute lienevät siis suurin syy  postausten vähyyteen. Sukkia, lapsia, pipoja, niitä on kudottu ahkerasti, ulkoiluun on satsattu, liikuntaa on lisätty ja työtkin ovat taas alkaneet pienen joululoman jälkeen. Nyt arki alkaa asettua uomiinsa ja blogihaasteet odottavat. Niihin siis viittaan otsikossa, en mihinkään sen suurempaan. Vaikka mistäpä sitä tulevaisuuttaan tietää, voihan nurkan takana odottaa jokin suurempikin haaste...



 

Jos tulisi suojalunta, tekisin muhkean lumiukon. Kun on tiedossa kipakoita pakkasia, jäälyhdyt ja -koristeet saavat taas minut, kotiaskartelijan innostumaan. Kokeilin eilen jäädyttää muutamista lopuista joulukukista jäälautasia, mutta vähän sameaksi jäivät. Lumimyräkkää on luvassa, ei toivota vaurioita, mutta lumitöitä odotan hyvillä mielin:)

 


Näillä mennään ja heittäydyn uuden vuoden pieniin ja suuriin haasteisiin uteliaana ja innostuneena.  


 

Iloa tammikuuhun ja talven touhuihin!



27 kommenttia:

  1. Niin kauniita kuvia, ihana puutarha! Juuri katselin säätiedotetta että me ei ehkä edelleenkään saada tänne lounaisnurkkaan lumipeitettä. Täällä on vain pienen pieni valkoinen silaus ja alkuviikolla tuleva lumimyrsky taitaa meillä olla vetisessä muodossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No voi harmi! Kyllä pikkuruinen talvikin olisi mukava saada. Ei mene tasan nämä talvitoiveet.

      Poista
  2. Itsekin pidän talvesta ja suuresta lumimäärästä myös. Pitäisi taas lähteä lumitöihin, kun on tupruttanut yöllä siihen malliin! Kuten sanoit: lumi suojaa kasveja. Minusta tuo jäälautanen on kaunis, kuten puutarhahuoneesikin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Kivisen Vilma! Nautitaan me nyt tästä talvesta, kun se pitkästä aikaa saatiin. Oli ihana kolailla pakkaslunta:.)

      Poista
  3. Minä taas en ole talvi-ihminen, en alkuunkaan, mutta silti nämä kauniit lumikelit ihastuttaa ja ovat turvallisempia kuin jääkelit.
    Luinkohan jostain, että vesi kannattaa keittää ennen noiden tekoa, silloin ei tule sameita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ymmärrän hyvin sinua, et ole ainoa, jota nämä talvet ärsyttää. En minäkään kovista pakkasista pidä, silloin jää ulkoilut tosi vähille. Minäkin olen kuullut keitetyn veden vaikutuksesta, mutta taitaa olla niin, että pakkanen itse sumentaa jo jäätyneet koristeet.

      Poista
  4. Kauniit, satumaiset kuvat olet ottanut. Tuo eka pönttökuva laittoi ihan naurahtamaan. Entä sitten sininenhetki maisema, huokauksien huokaus.♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei taida kirjosieppo ihan pian vielä pönttöä tarvita:D Sinisen hetken kuva on minustakin oikein onnistunut.

      Poista
  5. Kauniit kuvat! Talvi on kauneimmillaan juuri nyt. Kyllä minäkin talvesta pidän, vaikka herkästi palelen. Ulos pitää vain laittaa reilusti vaatetta päälle. Meillä näyttää vähän tuulevan ja ainakin koivujen oksilta on osa lumesta karissut. Valkoista ja valoisaa on silti ja eiköhän puut saa vielä moneen kertaan uuden lumikuorrutuksen.
    Meillä on joulukuusi vielä sisällä. Ei ole tullut kannettua ulos, kun se ei vielä ole alkanut pahasti karisemaankaan. Muita joulukoristeita on jo kerätty pois. Vähän hassua aloitella kylvöjä, kun joulujuttuja on vielä näkyvissä :D
    Aurinkoisia talvipäiviä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, ei kovia pakkasia kyllä tarvittaisi, mutta nyt tämä lumipyry antaa kevyttä suojaa monille pihan kasveille. Nautin niin joulusta, että kuusi voisi olla kauemminkin sisällä, mutta jokin tuossa työhön lähdössä ja valon lisääntymisessä helpottaa joulusta irtautumista. Ensi vuodeksi suunnittelin laittavani kuusen jo aiemmin, niin saa nauttia sitten ennakkoon. Mukavaa tammikuuta!

      Poista
  6. Kyllä on kaunista. Kauniit kuvat ja kaunis talvinen maisema. Sininenhetki on aina kaunis. Hyvää tammikuun jatkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Anneli! Sininen hetki lumisessa maisemassa on todellakin kaunis! Hyvää talvea sinne Rauman suunnalle!

      Poista
  7. Minustakin on kiva ulkoilla ja hiihtämisestä on päässyt nauttimaan. Ei haittaa, jos välillä on muta puuhaa kuin bloggaaminen. Totta puhut; lumikasojen alta paljastuvat piipot ovat erityisen odotettuja, kunhan aika koittaa.
    Ihanat kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiihtäminen jäi viime talvena aivan kokonaan, joten siitä taitaa nyt päästä nauttimaan useamminkin, jos ei vaan tule kovia pakkasia. Piippoja odotellessa!

      Poista
  8. Täälläkin on lunta tullut sen verran lisää, että lumityöt odottavat. Minä en ole niitä vielä tänä talvena tehnytkään, oliskohan jo mun vuoro;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pakkaslunta on suorastaan ilo kolata, kun on niin kevyttä! Toki liikaa ei kerralla tarvittaisi:)

      Poista
  9. Teillon kivasti jo lunta. En oo itte talavi-ihiminen ja mialuummin asuusinki eteläs koko pimiän kauren, muttaku ny täälä pitää könytä, nii lumi on erittäin tervetullu ja rauhoottava elementti.....kasvien kannalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jaa, sitä ollaankin etelän immeisiä....:) Kyllä minullekin kesän lämpö kelpaa oikein mainiosti, ihan saa olla hellettäkin. Mutta ehkä nuo lapsuuden lumileikit ja talven ilot eivät ole oikein koskaan minusta poistuneet, kun on niin talvikin mukavaa:)

      Poista
  10. Minäkin pidän kunnon talvesta lunta saa olla reippaasti ja pakkastakin jonkinverran. Kun ei sitten menisi taas överin puolelle. Lunta on nyt täälläkin mukavasti ja lisää on luvattu. Kivoja kuvia olet ottanut ja amaryllikset on ihania leikkona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, iloitaan nyt ainakin hetki tästä talvesta, kun ei sitä tiedä, milloin tuo ilmastonmuutos saa talvet ja pakkaset katoamaan.

      Poista
  11. Sinulla on ruusuinen uusi taustakuva! Ihanat lumikuvat. Hyvä kun nautiskelet talvesta täysillä. Olen pieksänyt itseni asennoitumaan talveen positiivisesti.Ihana tuo kukkajääkoriste. Minä ostin Cittarista myös amarylliksiä alesta joulun jälkeen, ei niihin voi kyllästyä.Leikkona tai ruukussa toimii yhtä hyvin. Ja onneksi saa jo laskiaispulliakin. Ihania talvipäiviä toivotellen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asenne ratkaisee monesti, myös tämä talvikausi on helpompi kestää, kun hakee siitä positiivisia asoita! Amaryllis on vaikuttavan näköinen kukka ja kestää ihanan pitkään, yhtä lailla ruukussa kuin leikkona. Kiitos, samoin, hyvää talvenaikaa!

      Poista
  12. Kyllä nyt näyttää oikealle tammikuulle. Niin se pitää olla ;)

    VastaaPoista
  13. Kyllä kunnon talvi tuntuu mukavalta.

    VastaaPoista
  14. Ihania talvisia kuvia, kuin sadusta <3 Mukavaa viikonloppua <3

    VastaaPoista
  15. Sinä olet aikaansaava säällä kuin säällä. Nyt tosiaan on ihan oikea talvi.

    VastaaPoista