keskiviikko 18. maaliskuuta 2020

Keskellä Kymijokea

Kun näinä päivinä on hyvä ottaa etäisyyttä ja samalla etsiä mielenrauhaa, voi ihan kotinurkilta löytää kivoja luontokohteita. Toissa viikonloppuna lähdimme kävelyretkelle Kymijoen rannalle. Kymmenen vuotta sitten tehdyn kuuden kunnan liitoksen myötä Kymijoki ulottuu useassa kohtaa Kouvolan kartalle.Myllykoskella, Keskikosken sillan alla joki haarautuu kahdeksi uomaksi, ja niiden keskelle jää kapea saari, paikallisesti joskus Lemmensaareksikin kutsuttu. Sillalta jyrkkiä portaita pitkin pääsee alas tuolle kaistaleelle, johon on vuosien saatossa syntynyt napakka polku.

Saaren pohjoispäässä näkyy 2012 suljetun Myllykoski Paperin tehdasrakennukset. Lähes 100 vuotta tuprusi piipuista savu. Nyt vain joki jatkaa eloaan.

Aivan kirkkaalta taivaalta ei aurinko lauantaina jaksanut paistaa, mutta muuten sää oli  kivan tuuleton, sopiva retkeilypäivä.Sillan alta molempiin suuntiin saisi omat retkensä, mutta kun meillä oli aikaa, kuljimme saaren päästä päähän, kaikkineen aikaa kului muutama tunti. Todellisuudessa saaria on ollut kaksi, eteläpuoleinen, Lakiasaari on yhdistynyt tuohon ns. Lemmensaareen ja nytkin tuo yhdistymiskohta on vain muutaman metrin levyinen. Jos vesi olisi vielä hieman korkeammalla, ei toiseen päähän olisikaan enaää mahdollista jalan kulkea.Saaressa on paljon lahopuuta ja kauniita sammalen päällystämiä kiviä.
Myös alkuperäiskansojen taidetta oli nähtävissä;)

Tämän pidemmälle ei kävellen pääse.

"Kaksi vanhaa puuta..."Pitkin matkaa oli kaatuneita - tai kaadettuja puunrunkoja tai tasaisia kivilohkareita, voisi  vaikka ottaa eväät matkaan, istahtaa ja nauttia kauniista maisemista, ihmetellä vaudikkaasti virtaavan veden loputonta kulkua.Tuonne pitää mennä uudelleen, vaikka silloin, kun puut ovat jo hiirenkorvilla, rantakasvit   vihertävät ja linnut ovat saapuneet joen rannoille.

Luonto rauhoittaa mieltä, suosittelen kokeilemaan!20 kommenttia:

 1. Niin kaunista ja rauhoittavaa rantamaisemaa ja sammaleisia kallioita. <3
  Luonto hellii nyt sydäntä ja mieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luonto jatkaa omaa elämäänsä, sitä kannattaa katsoa ja samalla oma mielikin rauhoittuu.

   Poista
 2. Luonto tosiaan rauhoittaa. Kauniita kuvia. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nautitaan luonnon heräämisestä, nyt aurinkokin jo meitä ilahduttaa!

   Poista
 3. Onpa todella kaunis paikka, ihana joki ja upeat kivet ja kalliot!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokimaisemat ovat eläviä ja tuolla veden ja luonnon läheisyys konkretisoituu, kun kulkee kapeaa polkua ja joki virtaa molemmilla puolilla.

   Poista
 4. Hieno paikka. Noissa maisemissa on mukava lepuuttaa niin katsettaan kuin mieltäänkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hieno paikka, ja aivan asutuksen liepeillä, vaikkei stä kuvissa huomakaan.

   Poista
 5. Kyllä Suomessa on kaunista, tähänkin aikaan vuodesta! Sieltä saa mielenrauhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauneutta ja rauhoittavia elementtejä on ympärillämme, kun sen vain sieltä huomaamme.

   Poista
 6. Upeeta maisemia! Mua olis varmasti ruvennu hallottamahan tualla kapialla saarella. Maakrapuna elänehenä, miälikuvitus olis lähteny laukkaamahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin olen nuoruuteeni saakka elellyt järvimaisemissa, joten joki on aina vähän pelottanut. Uimaan ei ole minukaan mieli tuonne tehnyt:)

   Poista
 7. upea retkipaikka, tuo alkuperäiskansojen taide sai hymyn huulille viimeistään;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuoriso on tuolla varmsti aikaa viettänyt - ja viettää, kun kauniit kesäpäivät ja -illat koittavat. Onneksi ei roskaamisesta ollut mitään merkkejä.

   Poista
 8. Alkuperäiskansojen taidetta... :D Kiehtova paikka. Jännä, ettei veden virtaus ole aikaa myöten kuluttanut ainakin saaren kapeimpia osia kokonaan pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veden pinta pysynee sen verran alhaalla, että osa maasta on koko ajan sen yläpuolella. Ihmettelin vahvoja, paksuja puita, jotka tuolla kasvoivat, osa tällä hetkellä täysin veden ympäröimänä. Nyt on vesi korkeimmillaan.

   Poista
 9. Kyllä noissa maisemissa silmä lepää ja mieli rauhoittuu <3 Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä, kiva retkipaikka! Hyvää sunnuntaita!

   Poista
 10. Kymenlaaksossa on paljon kivoja retkeilypaikkoja! Hienot kuvat olet napsinut!

  VastaaPoista