lauantai 7. maaliskuuta 2020

Onko kevättä ilmassa?

No alkuviikosta ei juuri siltä tuntunut!


Räntää paiskoi taivaan täydeltä ja vaikkei talvea ole saatu, tuntuivat nuo päivät ikäviltä!


 Edellisellä viikolla minulla oli muutama päivä töistä vapaata ja mies järjesti ihanan yllätysretken Sotkamon seudulle. Sielläpä odottikin talviset maisemat ja auringonpaisteessa kylpevät hiihtoladut! Olikin sitten ainoat hiihtokilometrit, mitä tänä talvena sain hiihtää.







No onneksi pakkaset loppuivat, koska pelkäsin kasvuun lähteneiden perennoiden ja sipuleiden puolesta. Vaikka Vuokatin vaaroilla herättiin yli 20 asteen pakkasaamuihin, ei kotikulmilla sentään yli -10 asteen menty. 




Nyt pihamaalla näyttää taas toisenlaiselta. Lumet sulivat yhtä nopeasti kuin tulivatkin. On kuitenkin turha etsiä vielä mitään kukkivaa, istutusalueet ovat litimärkiä ja jäniksiä varten levitetyt havut saavat edelleen olla suojana.





Päivänkakkarat ja lemmikit olisivat kyllä valmiita lähtemään kasvuun, kunhan aurinko lämmittäisi ja toisi kevään meillekin.




Onneksi taivas näyttää lupailevan jo parempia kelejä tänne eteläisempäänkin Suomeen.




Taimikylvöksiä on jo jonkin verran lattialämmityksen päällä ja kasvilamppujen alla. Kelloköynnöksiä jaksan ihailla, niin tanakat taimet ja hyvässä kasvussa. Muista kylvöistä ei juurikaan vielä kannata hehkuttaa, osa pikku taimista on jo nuupahtanut, liekö syynä märkyys, kylmyys vai pimeys, vaiko joku ötökkä, mikä mullassa piileksii? Käykö sinun taimikasvatuksillesi joskus niin, että hyvin alkuun nousseet taimet alkavatkin yksi toisensa jälkeen nuupahtaa?




Räntäsateen keskellä tuli postista Impectan siementilaus.  Kunhan nämä aikoinaan kukkivat, ei ole mielessä räntää eikä pakkasta!

Viime kesän `Silvery Rose´asterit


Iloista viikonloppua!

28 kommenttia:

  1. Kylläpä tänä talvena on maisemat muuttuneet, miltei päivittäin. Meillä on ohut lumikerros tällä hetkellä, mutta viime viikolla oli ihan lumetonta. Minullakin on havut kukkapenkeissä enkä halua vielä kurkistella sinne.
    Eilen maltoin Terrassa siemen- ja mukulahyllyillä. Siemeniä mun ei kannata kylvää kuin suorana maahan. Mun kylvöt epäonnistuu aina. Daalioita ja liljoja voisin kyllä istuttaa ruukkuihin. Sinun kelloköynnökset ovat upeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt paistaa aurinko ja sää lupaa keväistä päivää! Suorakylvöjä noistakin siemenpusseista osasta tulee, ei vaan tila riitä esikasvatukseen:)

      Poista
  2. Aina ei onnistu kasvatusten kanssa. Viime vuonna osa tomaateista kasvoi oudosti, taisin lannoittaa liikaa tai sitten mullassa oli vika, tai lajikkeessa sillä outous iski vain yhteen lajikkeeseen.
    Ihailtavat kelloköynnökset.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aina ei onnistu, juu. Kelloköynnökset koukuttavat, kun ovat niin nopeita kasvamaan, kunhan nyt tänä kesänä suostuisivat kukkimaankin hiukan aikaisemmin:)

      Poista
  3. Kyllä ilmassa on jo kevään tuntu, sinullakin niin hyvän näköiset kelloköynöksen taimet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näyttää tulevan kaunis aurinkoinen päivä, kohti kevättä mennään!

      Poista
  4. Onpa erilaiset säät samalla pihalla postauksen alkukuvissa ja hiihtoreissukuvien jälkeen! Ihan kuin eri piha. Lupaavalta näyttää - paljas maa kerää äkkiä auringon lämpöä sitten, kun se paistaa. Toivottavasti siellä on aurinkoinen viikonloppu!
    Sotkamossa näkyy olleen satumaisen kaunista, ja muutenkin kotimaanmatkailu on niin ihanaa, kun pääsee ihan eri maisemiin, vaikka ei matkusta kuin muutaman sata kilometriä. Sitä osaa jotenkin arvostaa nyt, paremmin kuin nuorena. Toisaalta jo lapsena oli joitakin lempi-matkapaikkoja (kuten nyt tämä Turun saaristo, jonne sitten asetuin asumaan).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eilen oli hento pilviharso auringon päällä, mutta nyt näyttää hyvin lupaavalta, ihanaa! Vaikka kevättä jo kovasti odottelen, niin minulle valkoiset hanget ja hiihtoladut ovat odotettu ajanjakso. Siksi tuo muutama päivä Vuokatin laduilla oli oikea loma!

      Poista
  5. Räntäsadetta saatiin täälläkin loppuviikosta, välillä tuli ihan vetenäkin. Lunta on nyt parikymmentä senttiä, mutta aurinko paistaa taas ihanasti. Sopiva keli tälle vyöhykkeelle tähän aikaan keväästä. Sinä saitkin siemenpostia juuri täydellisellä hetkellä. Minulla pari vasta itämään lähtenyttä sellerintainta nuukahti saman tien itämisen jälkeen. Olen nähnyt muutamia harsosääskiä ja selleriruukusta löysin pari pientä toukkaakin, joten syyllinen taisi selvitä. Nyt jännitän, kuinka käy muille kylvöilleni. Onneksi yksikään sirkkalehtivaiheeseen ehtineistä taimista ei ole vielä nuukahtanut. Pitää yrittää jollain konstilla pitää harsosääsket kurissa, sillä kylvöksiä on tulossa kevään mittaan taas paljon. Aurinkoista viikonloppua ja huomista naistenpäivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teillä onkin kivasti lunta suojaamassa kasveja, koska pakkasta on edelleen, ainakin öisin. Harsosääskiä minäkin epäilen - tai pelkään noiden taimien nuupahtamisen syyksi. Eli silmä tarkkana ollaan! Mukavaa naistenpäivää!

      Poista
  6. Varmaan virkistävää nähdä noin talvisia maisemia tämän monta kuukautta jatkuneen marraskuun jälkeen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä virkisti, aurinko paistoi ja valkoinen hanki kimalsi. Ja mikä parasta, pääsin hiihtelemään, se kun on minun talvinen harrastukseni.

      Poista
  7. Oi miten ihanat ja lumiset ladut. Päästäppä tuonne sivakoimaan. Kuvassa monta lupaavaa taimipussia ja todella topakat kelloköynnöksen taimet.
    Mukavaa viikonlopun jatkoa ja aurinkoista maaliskuuta. 😊😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiihtoretket virkistivät ja sää toi iloisen mielen:) Katsotaan nyt, miten kasvatukset sujuvat, eiköhän niistä joku vielä kesällä löydy kukkapenkistä kukoistamassa:) Hyvää naistenpäivää sinullekin!

      Poista
  8. ihanat valkoiset hanget, kyl teidän kelpasi hiihdellä! itsellänikin kova lumenkaipuu, toivottavsti loppukeväästä pääsisin minäkin taas pohjoiseen hangille...
    taimikasvatuksessa on aina omat haasteensa. itse teen mahdollisimman paljon suorakylvöjä, kun yksinkertaisesti ei ole tarpeeksi tilaa taimikasvatusta varten. ja kotonakin pitäisi olla piskuisista taimista huolehtimassa. kelloköynöksen taimesi upeita ja mitä kaikkea ihanaa noista pusseista saatkaan vielä kylvetyksi!
    hyvää huomista naistenpäivää Sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä hiihtoretket valkoisilla hangilla ovat sellaista, mistä oma mieli virkistyy! Taimia on kiva kasvatella, mutta on siinä omat haasteensa, myös tilan suhteen. Kiitos, samoin sinulle, hyvää naistenpäivää!

      Poista
  9. Kaunis talvikuva. Ehkäpä minäkin tykkään talvesta ensi vuonna, kun se jäi tänä vuonna kokonaan väliin. Ihanat siemenet!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuo talvikausi niin hienosti katkaisee synkän syksyn ja kevään tulo tuntuu entistä ihanammalta. Minä kannatan kunnon talvea:) Värisävyt ovat toisiansa tukevia, kovin hempeitä!

      Poista
  10. Onpa kutsuvan näköinen latu. Hiihtämiset jäi tänä talvena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivotaan, että ensi vuonna kaikki halukkaat saavat mahdollisuuden hiihtoretkille!

      Poista
  11. Meilläpäin tuo viimeisin pieni lumisade tuntui minusta aika keväiseltä sekin. Tuoksui sellaiselta kostealta, huhtikuiselta, ihan kuin joskus vappuna, jos on satanut räntää. Lumi suli poiskin ihan hetkessä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivät olivat niin kovin synkkiä, niin en löytänyt noista sateista kevään tuntua, mutta hyvä, jos sielläpäin jo saattoi haistaa kevään, se todellakin jossain vaiheessa tulee tuoksuna ja saa olon kevenemään:)

      Poista
  12. Oi miten upeat ladut ymmärrän oikein hyvin miten mieliisti näitä hiihtelisi. Täältä en ole koskaan siemeniä tilannut, onko kallis postimaksu ja siemenpussit ❓ kivoja pussukoita olet tilannut. Minä tilasin Virosta joitakin siemeniä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ladut olivat priimakunnossa, hyvä oli hiihtäjän hiihdellä! Eivät Impectan siemenet ole juuri sen kalliimpia kuin meilläkään, ja tulevat ihan kirjepostina.

      Poista
  13. Ootpa päässy makeisiin maisemiin hiihtämään. Sulla onki siellä penkeissä niin ihanat lemmikkimeret keväisin, että en malttas minäkään (sinuna) millään oottaa kevään tuloa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilo oli hiihdellä, vaikka jäivätkin ainoiksi päiviksi, kun ladulle pääsin. Ja lemmikkimerta odotellaan, pian se taas lainehtii:)

      Poista
  14. Onpa upean näköistä hiihtobaanaa Vuokatissa. Saapa nähdä, lähdetäänkö sinne laskettelemaan vielä tänä keväänä. Viimeyön satoi vettä ja lumet lähti jälleen kerran. Sinulla on taas upea arsenaali siemeniä. Mukavaa alkanutta viikkoa ja onnea kylvöillesi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kylvöpuuhat jatkuvat. Toivotaan, että sinäkin pääset vielä kokemaan tänä talvena laskettelun iloa!

      Poista