sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Luontovalokuvausta!

Oi, miten voimaannuttavia viikonloppuja takana! Minulla oli ilo päästä luonnonvalokuvauksen kurssille, kuvaamista metsässä ja rannalla kahtena viikonloppuna. Lisäksi kuvien katselua, analysointia ja hyvää, rakentavaa palautetta mukavassa seurassa! Opettajana toimi luontovalokuvaaja, kirjailija Mika Honkalinna, mies monen upean luontokirjan takaa!


Kurssilla kävimme läpi luontovalokuvauksen historiaa Suomessa, valokuvaustekniikkaa ja kameran käsittelyä, mutta toki kuvasimmekin. Ensimmäisenä viikonloppuna patikoimme kameroidemme kanssa syksyisessä metsässä.

 


 

Metsäretkemme loppupuolella kapusimme korkeammalle, josta aukenivat kauniit syksyiset maisemat, mutta samalla saimme pikaisen räntäkuuron niskaamme. Viimeisessä kuvassa vielä sateen viime rippeitä näkyvissä.

Järven rannalla olikin taas erilaiset kuvausmaisemat!
 


 


 


Valokuvaamisen tiellä huomaan olevani vasta alkutaipaleella, ja kuvien käsittely onkin sitten ihan oma juttunsa. Jo rohkeus lähteä mukaan ja yhdessä tekemisen ilo on sitä, mitä tältä harrastukselta varmasti saa. Toki kuvaaminen luonnon keskellä on myös hiljaisuudessa yksin vaeltamista ja pitkäjänteistä odottamista, hyvää kuvaa voi joutua hakemaan kauan. Omat tavoitteet ovat kovin vaatimattomat, mutta puutarhan lisäksi luonto tarjoaa mahdottoman hyvät puitteet tälle harrastukselle.


Loppuun vielä muutama kuva kotikulmilta, kauniista Kymijoen rantamaisemista!

Mukavaa viikon alkua!


22 kommenttia:

 1. Ihania kuvia ja satumaisen kaunis metsä! Mahtavaa, että tuollaisia kursseja järjestetään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Metsässä toki tulee liikuttua paljon muutenkin, mutta nyt siihen tuli taas hiven uutta ulottuvuutta. Kouvolassa järjestetään yllättävän paljon valokuvaukseen liittyviä kursseja.

   Poista
 2. Oi, oli varmasti antoisa kurssi!
  Ja todella kauniita ja seesteisiä kuvia olet taltioinut kamerallasi. Että syksyinen luonto osaa olla kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, vaikka suurin osa kuvista on sellaista harjoittelumassaa, on joissakin mukana hitunen onnistumistakin:) Maisemat olivat molempina viikonloppuina oikein ihanat!

   Poista
 3. Kiitos ihanasta kuvasarjasta! Tällaisia näkymiä ja yksityiskohtia pitäisi pysähtyä rauhassa katsomaan tuolla luonnossa kulkiessa. Jos vielä pystyy ikuistamaan ne näin kauniina, niihin voi palata uudelleen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos, Pirkko. Luonnossa on suunnaton kauneuden kirjo, joskus se sattuu kameran linssin kohdalle:)

   Poista
 4. Ihanat kuvat! Oli varmaan kiva kurssi.

  VastaaPoista
 5. Kauniit luontokuvat! Neljännestä kuvasta tuli mukavasti lapsuusmuistoja mieleen; kotipaikkani ympärillä oli silloin tuollaista maisemaa, nyt puut ovat isompia. Mutta pehmeä sammalmatto siellä on edelleen. Järvi- ja jokimaisemissa tuli hienosti esiin luonnon syksyiset värit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, järjestelmäkameran käytön opettelua on mukava harjoitella tällaisissa maisemissa lukuisten kuvauskohteiden äärellä:)

   Poista
 6. Kauniita kuvia! On todella hienoa, että tuollaisia kursseja järjestetään. Oli varmasti antoisaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kansalaisopistot tarjoavat yllättäviä lyhytkursseja, kannattaa katsastaa!

   Poista
 7. Hyviä kuvia, mukavaa kun tällaisia kursseja järjestetään niistä kiinnostununeille. Minä en koskaan ole käsitellyt mitään kuvaani siihen ei ole minulla kiinnostus riittänyt. Omani on mitä on, ne on "luomua" 😀 kuten puutarhaviljelynikin. Kaksi viimeistä kuvaa on kuin parhaat taulut.

  VastaaPoista
 8. Kiitos vaan. kuvankäsittely ei edelleenkään kuulu minunkaan taitoihini, ja vanha tietokoneeni ei taida edes pyörittää uusia ohjelmia. Mutta tähän valokuvaukseen olen innostunut ja siitä aion edelleen uutta tietoa ja taitoa hankkia. Kuvankäsittely tulee sitten ajankohtaiseksi, kun on kunnon välineet ja siihen taas tarvitaan uusi opiskelukin:)

  VastaaPoista
 9. Hianoja kuvia! Joka kurssilta oppii jotaki uutta.

  VastaaPoista
 10. Kauniita luontokuvia olet ottanut!
  Minäkin olin vuosia sitten lyhyellä kurssilla, mutta opit tapaavat unohtua... Olispa kiva jälleen virkistää muistia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on totta, uudet opit helposti unohtuvat, kun ei ole joku muistuttamassa:)

   Poista
 11. Kauniisti olet saanut ikuistettua kuviisi syksyisen luonnon. Itsekin tykkään kuljeskella luonnon hiljaisuudessa sen kaunetta kuvaten.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, luonnossa liikuminen jo itsessään on ihanaa, mutta kuvaaminen tekee siitä toisella tapaa mielenkiintoista!

   Poista