sunnuntai 3. maaliskuuta 2019

Kimppupuuhia

Viikonloppuna lueskelin blogeja ja huomasin, että eteläisimmässä Suomessa lumet alkavat olla jo tosi vähissä. Ja mikä ihanaa, ensimmäiset kasvit ovat heränneet kevääseen!

 
Meillä ei voi puhua keväästä, ainakin mikäli katselee ikkunasta ulos; Kävelin tänään pihalla, metrisen hangen päällä, kantoi NIIN hyvin, mutta siellä metri alapuolella uinuvat kaikki kesän ja keväänkin ihanuudet. Murehdin lumimassojen maahan painamaa alppiruusua, jonka kaikki nuput ovat jossain jäisen lumen alla. Yksi oksa näytti revenneen, enkä uskaltanut lähteä kaivamaan kasvia vapaaksi, koska olisin saattanut tehdä suurempaa vahinkoa.






Sen sijaan kevätkaipuussani askartelin kukkakimppuja.


Ystävänpäiväksi sain kaksi oksaneilikkanippua, joista jo silloin tein värikkään kimpun. Nyt kahden ja puolen viikon jälkeen ne yhä kukoistavat. Jos sinulla on viileä huone, mihin saat kukkakimppusi yöksi, voit pidentää niiden ikää todella paljon!


Tänään purin tuon neilikkakimpun ja järjestelin kukkaset uudelleen.


Viikonloppuna sain myös uusia kukkia, vaaleanpunaisia neilikoita ja vihreitä pallokrysanteemeja. Koska niitä ei ollut sidottu kimpuksi, otin ne mukaan "floristipuuhiini". Neilikoista on tullut lempikukkiani niiden kauneuden, kestävyyden ja lukuisten värisävyjen vuoksi.

 


 

Uuteen kimppuun laitoin siis neilikoita, uusia ja vanhoja, pallokrysanteemia, myöskin vanhasta kimpusta otetut männyn oksat ja tänään löytyneet pajunkissat. 

 



Perjantaina käväisin itsekin kukkakaupassa. Naapuriin syntyi pieni tyttövauva ja hain perheelle onnittelukukkaset. Tuosta ihanasta kimpusta minulla ei ole kuvaa, sillä se oli paketissa, mutta voin sanoa, että ammattilaisen sitoma kimppu oli mitä kaunein! Itselleni ostin muutaman jaloleinikin ja eukalyptuksen oksan, ovat molemmat niin ihania, ehdottomasti suosikkejani!


Leinikit ja eukalyptus pärjäävät kyllä omillaankin, mutta nyt vaan teki mieli liittää ne neilikkakimppuun.



YleFemmalla alkoi tänään ruotsalaisen Puutarhakausi -ohjelman uudet jaksot. Alkoivat valmistella englantilaista ruukkupuutarhaa, samoin hauska kantopuutarha sai alkunsa. Mukavia vinkkejä omaankin pihaan. Kotona on uusia siemenkylvöjä itämässä ja maaliskuu hyvällä alulla:)

Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!



30 kommenttia:

  1. Eniten noista kimpuistasi tykkäsin tuosta keltaisesta, yksinkertaisesta kimpusta. Keltainen ei ole minun värini, mutta tuo pieni kimppu on kaunis. Puutarhaohjelmat ovat alkaneet. Olen niitä tallentanut myöhemmin katsottavaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yksinkertainen on kaunista, siitä olen kkanssasi samaa mieltä. Korostaa kukkasen kauneutta. Olen myös värien ystävä ja suuremmalla määrällä kukkia on mukava harjoitella:)

      Poista
  2. Kauniita kimppuja olet tehnyt . Kukat piristää kummasti tähän aikaan vuodesta. Katsoin myös tuon ohjelman ja kantoistutusalue oli kiinnostava.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heti aloin miettiä, mihin kohtaan pihaa tuollaisen kantopuutarhan voisi rakentaa, koska meillä saniaiset ja kuunliljat viihtyvät.

      Poista
  3. On totta, että nyt kannattaa ihailla suloista kimppua sisällä, eikä murehtia lumipaasien alla lepääviä kukkapenkkejä. Jaloleinikit tuovat mieleen luonnon keltaiset leinikkiniityt - kyllä nekin sieltä tulevat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kultaiset nappipellot, niittyleinikkien täyttämät, ihanaa, kun muistutit!

      Poista
  4. Ihania kimppuja. Tuovat kevään tullessaan.
    Mukavaa maaliskuun jatkoa ja ” pitkiä pellavia”.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Liu lau laskiaista sinnekin, lunta tulee lisää pulkkamäkiä varten!

      Poista
  5. Ihanat värit sun kimpuissa. Neilikka on musta niin kiva kun ei ole arka käsittelylle ja kestää muutenkin hyvin. Vaikka asunkin täällä eteläisessä Suomessa, niin meillä kyllä lunta riittää...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Neilikka on huippu kukka! Ihmettelen, miten eri kohdissa maata voikin olla niin eri määrä lunta. Täällä Salpausselän tienoilla taitaa olla paikoitellen enemmän kuin pohjoisessa. Vaan kaippa ne kesäksi sulaa:)

      Poista
  6. Kauniita kimppuja <3 Jaloleinikki on myös minun yksi suosikeistani ja olen tilannut mukuloita aina keväisin. Aurinkoa viikkoosi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, toivotaan, että aurinko paistaa, vaikka lumisadetta nyt huomiseksi luvataankin. katselin Korpikankaan luetteloa ja siinäkin näytti olevan leinikin mukuloita, pitäisiköhän minunkin tilata.... Mukavaa viikkoa, Liisa!

      Poista
  7. Kauniita kimppuja. Neilikat ovat melkeinpä parhaita leikkokukkia, kun kestävät niin pitkään. Vaikka keltainen ei olekaan niin suosikkivärini, niin nuo vaaleankeltaiset neilikat ovat oikeastaan aika kivan näköisiä. Ihanan raikas ja keväinen kimppu niistä tuli leinikin ja eukalyptuksen oksien kanssa. Iloista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Keltainen on ehkä eniten mielipiteitä jakava väri täällä kukkamaailmassa. Se on niin iloinen väri, että minä kelpuutan senkin:)Mukavaa viikoa sinullekin, Minna!

      Poista
  8. Ihania kimppuja ja leinikit ovat niin kauniita.

    VastaaPoista
  9. Todella kauniit ja näyttävät kimput! Hyvä, että mainitsit tuosta Puutarhakaudesta. Olen seurannut sitä aiempina vuosina, mutta nyt minulta oli ihan mennyt ohi, että se alkaa taas. Täytyykin heti laittaa ajastus sen tallentamista varten. Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Usein tässä keväällä käy niin, että ei vaan ehdi seurailemaan puutarhaohjelmia, kun oma puutarha huutaa katsomaan. Mutta nyt on vielä niin talvista, että ensimmäisiä ohjelmia suorastaan odottaa. Mukavaa viikkoa sinullekin, Tiiu!

      Poista
  10. Ihania kimppuja! Vaaleanpunaiset neilikat on niin kauniita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:) Minustakin vaaleanpunainen ja neilikka sopivat hienosti yhteen.

      Poista
  11. Siellä on ihanan kukkaisaa - monta kaunista kukkakimppua. Minulla ei ainakaan vielä ole fiilistä, että lumi olisi häviämässä, vielä sitä valitettavasti on kunnon kerros :/ Mutta tietysti se sulaa hyvää vauhtia, jos on plussakelejä.
    Mukavaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jostakin täytyy saada tätä kukkatunnelmaa ja tämä puuhastelu on minun mielijuttujani. Helppo siis yhdistää. Hirveä jäätikkö joka puolella pihaa ja teiden varsia, vielä joutuu odottelelmaan muutaman tovin oikeaa kevättä.

      Poista
  12. Voi kun on ihania kukkasia ja kauniita kimppuja! Kyllä se vaan kevään odotus on jo kova!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kova on odotus, ei tämä enää ole sitä kaunista talvea, vaan nyt alkaa kyllästyttää jäinen maa ja likaiset penkat!

      Poista
  13. Neilikat ovat nousseet viimevuosina oikeutetusti taas muotiin!
    Upeita sävyjä löytyy varmasti satoja ja uusia kehitellään jatkuvasti.
    Ilahduttavat niin kauan vaasissa.

    Aurinkoa päiviisi, sieltä se kevät puskee sinne pohjoiseenkin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä, neilikka elää kukoistukauttaan ja mikä ihaninta, värisävyjä on huikea määrä, moneen sopiva ja juuri tuo kkestävyys ilahduttaa. Aurikoa, ja varsinkin sen lämpöä odotellaan kovasti.

      Poista
  14. Niin kauniita kimppuja! :) Aurinkoista maaliskuuta sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kiitos muuten vinkistä, Puutarhakauden eka jakso katsottu! ;) Aion katsoa loputkin. Ihanaa pihaterapiaa, kun ei vielä itse pääse oikein mitään tekemään.

      Poista