torstai 21. maaliskuuta 2019

Kimppu keväälle


Kevätpäiväntasaus sattui sopivasti ajankohtaan, jolloin olin ilmoittautunut jälleen kerran kukkakimppukurssille.

 

 Ulkona heitteli valkoisia riekaleita, kinokset edelleen metrin, ei tietoakaan keväästä. Onneksi sentään valon määrä kasvaa kaiken aikaa.

 

 Mutta paikallinen kukkakauppa, kukkatalo Rosarium odotti minua.  Tuo ihana kukkien ja sisustustavaroiden paratiisi! 


Rosariumissa on alettu järjestää erilaisia tapahtumia, kukkakimppu- ja asetelmakursseja sekä esitelmiä liittyen kasveihin ja puutarhaan. Itse olin nyt ensimmäistä kertaa heidän järjestämällään kurssilla. Floristin opastuksella jokainen sai tehdä haluamansa näköisen ja värisen kimpun. No, minun kimppunihan on tietenkin väreiltään iloisen kirjava! Valitsin myös kestävyydeltään pitkäikäiset kukkaset.


Varsinainen kukkakaupan puoli jäi kuvaamatta, mutta on ehdottomasti näkemisen arvoinen. Hienoa, että meillä Kouvolassa on nyt tällainen kukkakurssipaikka!


Kas, aurinko näyttää nousevan, kevät taitaa sittenkin olla tulossa!

 

30 kommenttia:

 1. Kukkakaupassa onkin varmasti eri meininki kuin ulkona. Meillä sama homma: lunta on vielä vaikka kuinka. Yritti sataa uuttakin, mutta onneksi suli pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakoa arjesta, tai arjen säästä, sanoisin:) kukkaset ovat vaan niin ihania! Nyt onneksi on aurinkoakin näkyvissä ja ehkäpä nuo lumet tuosta alkavat sulaa.

   Poista
 2. Meilläkin on lunta vielä kymmeniä senttejä, joten pihan väriloistoa saa vielä odotella. Onneksi voi nauttia keväisistä väreistä sisätiloissa :) Kauniin värikäs ja keväinen kimppu sinulla <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kukkakauppa on kuin karkkikauppa, on niin positiivista terapiaa vaikka vaan käydä siellä! Jaksaa taas sietää hitaasti väheneviä lumikasojakin muutaman päivän.

   Poista
 3. Kaunis kimppu! Mukavaa, että Rosarium järjestää näitä. Täytyykin pysyä kuulolla, jos itsekin joskus pääsisin johonkin kurssille mukaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käypäs vilkaisemassa Rosariumin fasea tai instaa, sieltä löytyy linkit kursseihin. Tai piipahda siellä kaupassa, on ihanat myyjät palvelemassa:)

   Poista
 4. Hieno kimppu! Limenvärinen kukkanen, jonka nimi ei nyt tule mieleen, raikastaa kivasti. Lunta on täälläkin vielä hirveästi, mutta silti on mukavan keväinen ilma jo. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Limekukka on eustoma, kerrattu sellainen. Harvemmin kait tuota väriä onkaan tarjolla. Kestää maljakossakin melko pitkään. Meilläkin näyttää taas tulevan aurinkinen päivä. Hyvää viikonloppua sinullekin!

   Poista
 5. Kaunis kimppu! Tuollaisella kurssilla varmasti oppii katselemaan ja valitsemaan leikkokukkia ihan uudesta vinkkelistä. Taatusti oli piristystä talviseen säähän.
  Paljon on lunta vielä meilläkin, mutta hyvin se on alkanut sulaa. Kyllä tässä kevät tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä kimppukurssit ovat alkaneet yleistyä ja tuossakin kukkatalossa ollaan järjestämässä kaikenlaisia kursseja. Olen jo ilmoittautunut asetelmakurssille. Koska ostaisin joka tapauksessa kukkia kotiin, on välillä kiva tehdä kimppu itse, mutta valinnanvaran lisäksi saa vielä kädestä pitäen opetusta.

   Poista
 6. Ihana piristys kevään odotukseen :)

  VastaaPoista
 7. Kauniita valokuvia.
  Kaunis blogi.
  Terveisiä Lissabonista
  Maria
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  VastaaPoista
 8. Ihanan värikäs kimppu. Neilikat ovat ihan parhaita keikkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neilikka on minun suosikkikukkani näin talviaikaan. Kestää tuplasti kauemmin kuin esim. tulppaanit. Vaikka olisi ollut tarjolla vaaleita sävyjä, huomasin sittenkin ottaneeni pirteän pinkin:)

   Poista
 9. Neilikat ovat suosikkejani. Kestäviä ja niin kauniita. 😊😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin, ja niissä on nykyään niin valtavan monia värisävyjä. Pikkuruiset oksaneilkat avautuvat pikkuhiljaa ja kestävät todella pitkään.

   Poista
 10. Onpas kivan näköinen tuo Rosarium -liike! Ja aivan ihana kimppu jälleen. Koska perustat oman kukkakaupan??? Tulen heti asiakkaaksesi. Toivottavasti nuo lumet alkavat nyt nopeasti sulamaan ja pääset tositoimiin puutarhaasi ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, SamettiHortensia kannustavista sanoista! Olen joskus blogissani kertonutkin, että olisin varmasti floristi ja kukkakauppias, ellei nuoruusvuosina olisi puhjennut siitepölyallergia, jolloin piti ammatinvalintahaaveissa ottaa järki käteen. Olemme työkaverini kanssa puhuneet, että jos voittaisimme lotossa, perustaisimme kukkakaupan, josta saisi ilmaiseksi tekemiämme kimppuja:D Nyt siis vain omaksi ilokseni noita arkartelen. Tänään sää jo lupaili kevättä tännekin!

   Poista
 11. Kaunis kimppu ja onhan upea tuo liikekin. Mukavaa maaliskuun loppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rosarium on niin ihana sisustus- ja kukkakauppa samassa paketissa!

   Poista
 12. Ihanaa väriä elämään!
  Kaunis kimppu ja hyvin valitsit kestävät kukat.

  Aurinkoa päivääsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Susanna! Neilikka on niin lempikukkani juuri upeiden värien ja kestävyytensä vuoksi. Aurinkoa on tänään saatu ihan kirjaimellisesti tänne meidän kulmille:)

   Poista