perjantai 16. marraskuuta 2018

Marraskuinen kasvihuoneKasvihuoneen käyttö on taas saanut uuden merkityksen, ollaanhan lähestymässä joulua ja pihan kasvukausi päättynyt. 

  
Viileys hiipii myös kasvarin sisälle, joten sellaisenaan ei siellä tällä hetkellä tarkene ilman ulkovaatteita. Mutta kun laittaa lämpöpuhaltimen vähäksi aikaa päälle, voi puutarhahuoneessamme hyvin istuskella vaikkapa saunan jälkeen tai viettäen lämmintä glögihetkeä.


Jo muutama viikko sitten tein kevyet kranssit lasioviin, katsotaan, vaihdanko jouluisempiin tuonnempana.


Rakentelin myös muutamia asetelmia sammalesta, havuista ja puolukanvarvuista, jouluiset koristeet lisäilen myöhemmin, jos niitä tarvitaan.
Tein myös rautalankakehikkoon kranssin, jonka jätin tarkoituksella kovin yksinkertaiseksi. Tuohon voi myös nopeasti vaihtaa kokonaan uudet materiaalit, vaikkapa tuijan oksan tai käppyräisen männyn risun, eukalyptuksen tai lehtikuusen käpyoksan...

Illan hämärtyessä on ihan pakko välillä jo viritellä kynttilöitä tunnelman tuojaksi.
Ihania iltoja, tunnelman voi tehdä ilman joulufiiliksiäkin - vaikka minusta joulu on niin ihanaa aikaa, että sen vieton voi kyllä jo kohta aloittaa.


Mukavaa marraskuista viikonloppua teille kaikille! Ja tervetuloa uudet lukijat, Kivisen Vilma ja Valkoista salviaa -blogin Heidi!

 

22 kommenttia:

 1. Voi miten viihtyisä kasvihuoneesi onkaan ja varmasti siellä on mukavaa viettää hetkiä fiilistelemässä. Upeat asetelmat! Kynttilöiden valo luo tunnelmaa mukavasti! Ihanat nuo vanhat Karhu-purkit, ne ovat saaneet kauniin uuden elämän!

  Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Saila kommentistasi:) Huoneessa vietetyt hetket ja siellä puuhastelu ovat tuoneet kuin uuden harrastuksen tähän puutarhaelämän kylkeen. Kiitos, samoin sinulle hyvää viikonloppua:)

   Poista
 2. Mukavia hetkiä viihtyisässä kasvihuoneessa, jo pelkästään sen, kranssien ja asetelmien katseleminen on silkka nautinto.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, Tuula. Puuhastelu ja kranssien väkertäminen on vaan niin mukavaa.

   Poista
 3. Todella ihanaa tunnelmaa puutarhahuoneessanne ja kauniita kransseja ja asetelmia. Näissä kuvissa silmä lepää.
  Mukavaa alkavaa viikonloppua täältä sängyn pohjalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kruunu Vuokko. Oi, voi, oletko sairaana - pikaista paranemista!

   Poista
 4. Ooh, sinulla on silmää - aivan ihanat, luonnollisen kauniit koristukset! Kunpa harrastaisin itsekin enemmän koristelua, mutta kun ei irtoa. Teen aina vaan jotain proosallista :-D Ihailen kyllä sujuvasti tuollaisten taitureiden luomuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kiitos kommentistasi! Minulle tuo puuhailu ja askartelu on ollut aina mieluista ja varsinkin joulun alla iskee askarteluvietti päälle.

   Poista
 5. Kylläpä on kaunista! Luonnosta saa niin paljon materiaalia ja noita valojahan ei ole koskaan liikaa. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, täällä pimeässä pohjolassa on mielestäni luvallista - ja toivottavaakin pukea pihapiiriin valoja, eihän meidän pimmeässä tarvitse asua:) Luonnonmateriaalit ovat mitä parasta!

   Poista
 6. Onpa viihtyisän näköistä ja kekseliäitä koristeita. Itse en ole koskaan kransseja tai muita koristuksia tehnyt, mutta näitä on kiva ihailla muiden tekeminä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle ovi- ja joulukranssit ovat kuin pakkomielle; ilman niitä ei voi olla, ja joulkranssi on saatava oveen jo heti joulukkun alussa:)Myös uudet ideat sytyttävät aina!

   Poista
 7. Kasvihuoneessasi on oikein viihtyisää. Kranssit ovat todella kauniita ja muutenkin koristukset ja sisustus on hyvällä maulla laitettuja. Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna, tuon huoneen sisustaminen on vielä niin uutta, että ei oikein osaa päättää, mitä kaikkea sinne laittaisi - täytyy pitää maltti, ettei tavaraa vaan tule liikaa!

   Poista
 8. Oih, tosi kaunista! Ihana tunnelma kasvihuoneessa. :) Kasvari on kyllä monikäyttöinen, kesähuone, jouluhuone...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tuo tila pihapiirissä antaa tosiaan lisää käyttöä vuoden ympäri.

   Poista
 9. Pikkuhiljaa joulu hiipii kasvariinkin, kaunista!

  VastaaPoista
 10. Ihanaa tunnelmointia sinulla siellä . Erittäin kauniit ovikrassit olet tehnyt . Kerrassaan, ihastuin ihan valtavasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nila, kranssien teko on minusta niin ihanaa!

   Poista