maanantai 19. marraskuuta 2018

Kuusi kuvaa kesästä - teemana valokuvaus


 Sainpa haasteen Maaritilta, Rosanpunaista kultaa -blogista. Haasteena kuusi kuvaa kesästä. Haasteen on aikoinaan laittanut alulle Pirjo Tuplasti Terapiaa -blogista, mutta tänä vuonna hän muutti alkuperäistä haastetta lisäämällä teemaksi valokuvauksen näkökulman.Haasteen säännöt kuuluvat siis:

Postaa kuusi kuvaa kesästä ja kerro miksi juuri ne kuvat haluat julkaista (
Kuvien määrä ei ole tärkeää, saa olla enemmän tai vähemmän). Tarkoitus on kertoa mikä kuvissa itseä viehättää.

Jokainen on varmasti tyytyväinen johonkin otokseen.
Eli nyt surutta saa itseään kehua, pois turha vaatimattomuus!

Lähetä haaste eteenpäin yhdelle tai useammalle.

Halutessasi voit kommentoida linkin kera Tuplasti terapiaa blogiin, jossa listataan haasteeseen osallistuneet.

Lisänä haasteessa vielä yksi eksra:

Ilmoita kommentoidessasi Tuplasti terapiaa- blogiin (https://puutarhaterapiaa.blogspot.com/2018/11/kuusi-kuvaa-kesasta-teemana-valokuvaus.html) saako kuvasi julkaista postauksessa, (ilmoitetaan kenen kuva, tietysti) johon kerätään yksi kuva jokaiselta osallistuneelta.

Oma valokuvaamiseni on tavallista amatöörikuvausta,  kesällä en tiennyt tekniikasta juurikaan mitään. Nyt olen käynyt kurssia kaiken syksyä, mutta tieto lisää tietoa, että edelleen ollaan alkumetreillä. Haastetta siis kerrakseen! Koitin kuitenkin etsiskellä kesäkuvieni joukosta erilaisia otoksia ihan tavallisiin tusinakuviin verrattuna: Vastavaloon kuvattu ritarinkannusten joukko. Mukana kimmeltäviä pisaroita, jotka suinkaan eivät ole sateesta, vaan sadettimen jäljiltä. Viikkokausiin ei viime kesänä Kymenlaaksossa tullut taivaan vettä, vaan jouduin vuosien takaa kaivelemaan sadettimen esiin.
 Kesän maisemakuvani ovat pitkälti mökkirannasta kuvattuja, milloin aamulla, milloin päivällä, tässä ollaan nyt jo illan suussa, auringonlaskun aikaan. Ja edelleen mittarin lämpö korkealla, kuten muistatte!
 Lähikuviahan puutarhaihmisten blogit ovat pullollaan, niinpä tässäkin muutama. Unikko on vasta nupullaan, kun kylmänkukka jo leyhyttelee kukkineita hapsujaan. Tässäkin vielä lähikuvaa, mutta värit ovat niin erilaiset, vähän ylivalottuneetkin, että kuvasta tuli mielenkiintoinen. Päivähattu pääosassa. Ritarinkannuksista on vielä toinenkin kuva. Ovat kyllä suosikkikasvieni joukkoon kuuluvia, mutta kuva on tässä sen vuoksi, että etsiskelin kuvakulmia, joissa syväterävyys erottuu ja kuvalle saadaan vielä jonkinlaista kehystäkin mukaan.
 Kuva kelloköynnöksestä ei ole aivan tarkka, mutta auringon säteet ovat saaneet bokeh -ilmiön aikaan ja siksi tämä otos.

Tämä oli kiva ja mielenkiintoinen haaste.  Kuvia on enemmän kuin piti, mutta onneksi Pirjon alulle laittamassa haasteessa ei lukumäärä ollut ihan tarkka. Nytpä taas muistan paremmin, miksi valokuvaaminen on kiinnostavaa; ei pelkästään kuvia kukkasista, luonnosta  ja maisemista, vaan myös kuvan sommittelu ja kuvaamistapa tekevät siitä erilaisen ja pysäyttävät katsomaan tarkemmin.

Haastan 
Suvikummun Marjan sekä 
Pionin Anun puutarhassa -blogista.


Mukavaa marraskuun jatkoa kaikille!
32 kommenttia:

 1. Upeita kuvia! Minun kuvailut ovat ihan lapsenkengissä. Ei aika eivätkä voimat riitä nyt syventymiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, Satu, sinun aikasi menee niin ihaniin juttuihin, että mieluusti vaihtaisin hetkeksi paikkoja:)

   Poista
 2. Miten saitkin auringon säteet kuvattua noin hyvin? Minulta ei ole onnistunut, vaikka olen joskus yrittänyt. Aukko, valotusarvot? Missä sen salaisuus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, noiden kesäkuvien aukkoarvot ja valotusajat ovat ylös kirjaamatta... aloittelijan tuurilla on menty:)

   Poista
 3. Upeita kuvia sinulla niitä katseli mielellään. Itselläni on sama haaste työn alla mutta samanlaista tasoa on turha odottaa. Minä olen vasta - alkaja. Kiitos sinulle näistä kuvista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, vasta-alkaja minäkin olen, epäonnistuneita automaatilla kuvattuja löytyy vaikka kuinka paljon. Vasta valokuvauskurssien myötä olen oppinut jotakin kamerastani.

   Poista
 4. Oikein aurinko paistaa noissa kuvissasi! Ja niinhän se viime kesänä teki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana oli selailla kesäisiä kuvia, kun niissä tosiaan oli aurinkoa!

   Poista
 5. Hianoja kuvia! Ihanat mökkifiilikset. Hyvin oot saanu kuvihin erilaasia tunnelmia. Niihän son aina, että tiato lisää tuskaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Navettapiika! Mitä enemmän opiskelen kamera-asioita, sen enemmän huomaan, etten oikeastaan tiedä vielä juurikaan mitään valokuvaukksesta. Mutta oppimisen halu on edelleen suuri!

   Poista
 6. Oikein kauniita kuvia! Näkee, että olet perehtynyt valokuvaukseen, sillä ei vasta-alkajalta noin hienoja ja hyvin sommiteltuja kuvia juurikaan löydy. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ihanaa kuulla, että niissä on jotain.... mutta jos minä pystyn tuohon, niin pystyy moni muukin. Ja kamerastakin on usein kiinni onnistuneet otokset, vaikka kuvaaja olisi aloittelijakin. Minulla on aika hyvä kamera.

   Poista
 7. Suloisia yksittäiskuvia - nuppuja ja kukkia! Ihanat kesämuistot!

  VastaaPoista
 8. Hienoja kuvia. Tuo unikonnuppukuva on mielestäni huikea. ❤️😊

  VastaaPoista
 9. Kauniita kuvia!
  Minusta tuntuu, että mitä enemmän opin, sen enemmän haluan oppia. Ja se liittyy ihan kaikkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä ainakin tämän valokuvauksen suhteen. Nyt loppuu peruskurssi ja varmasti harrastus ja uudet kurssit jatkuvat!

   Poista
 10. Upeita kuvia :)

  VastaaPoista
 11. Valokuvaaminen on kyllä ihana harrastus eikä oppiminen sen parissa koskaan lopu. Hienoja kesätunnelmia olet ikuistanut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos, Intianminttu:) Tunnen olevani aivan alkumetreillä, mutta innokkaana jatkan eteenpäin ja yritän oppia lisää:)

   Poista
 12. Tämä on kyllä kiva haaste, mielelläni olen mukana:)
  Sinun kuvasi ovat kauniita kaikki!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minustakin oli kiva haaste, hienoa, kun otit vastaan!

   Poista
 13. Tosi kauniita kuvia! Hyvää loppuviikkoa!

  VastaaPoista