sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Puiden lomasta pilkottaa valoa

Huomasin eräästä sisustuskuvastosta taulun, jonka uskoin pystyväni miehen avustuksella toteuttamaan omalle seinällenikin. Sain houkuteltua miehen askartelemaan  ja maalaamaan puukehikon, johon kuumaliimalla liimasimme oksia. Valitsin oksiksi pihlajasta leikattuja, koska ne kasvavat pystysuunnassa, eivätkä harota ympäriinsä. Siten  saimme luotua taulumaisen vaikutelman.

Tämän  jälkeen  oksat maalattiin, ja lopuksi kiedottiin valot oksien lomaan. Laitoimme patteriledit, joissa oli mahdollisimman ohuet ja huomaamattomat langat, Tokmannilta löytyi muutamalla eurolla  sekä pelkkiä tuikkuvaloja että pikku tähdillä varustettuja. Patterikotelolle jätimme tilan taulun alaosaan, ja sen vuoksi alalauta on vähän leveämpi, ettei koteloa näy.
Valkoinen metsä näyttää kauniilta ilman valojakin, ja toki puut voi jättää maalaamattakin, sopii silloin paremmin muuhunkin aikaan vuodesta..
Pihlajan oksia tuli tietysti reilummin, ja mies teki kehyksiä useamman, joten saattaapi olla, että tauluja löytyy jonkun muunkin seinältä joulun jälkeen...

Viikonloppuna vietimme lasten ja lapsenmielisten pikkujouluja. Keittiötä piti siis koristella jouluisemmaksi; Nostalgiahyllylle syntyi tonttujen kylä ja puuhellan päälle kohosi joulukuusi. Tunnelma oli valmis!

Ulkona tontun jättämiä jälkiä seuraten ja annettuja tehtäviä toteuttaen päästiin sisälle lämpimään, kuusen luona odottavien lahjapussukoiden luo...
"Pirtistä tielle saakka loistaa kynttilän valo, kuusen tuoksua täynnä on koko juhliva talo. Ilta on satua täynnä, ulkona kulkuset soivat, lapsoset hiirenhiljaa - tontut jo tulla voivat!"
Nautitaan alkavasta neljännen adventin viikosta, juhla on jo ovella..!

14 kommenttia:

 1. Aivan ihana taulu! Olisin tosi iloinen, jos tuollaisen lahjaksi saisin. Sinulla on silmää kauniille yksityiskohdille.
  Mukavaa joulunodotusta sinulle!

  VastaaPoista
 2. Kaunis ja yksinkertainen! Mukava lahja näin pimeimpään vuodenaikaan.

  VastaaPoista
 3. Kaunis, harmoninen taulu. Hyvä Sirkku olet ollut luomassa myös muistoja pienille muruille. Hyvää jouluviikkoa. Nyt loistaa neljäs kynttilä ja joulu sarastaa me odotamme Jeesusta hän kaikki pelastaa.*♡*

  VastaaPoista
 4. Onpa tosi ihania joulujuttuja saatu aikaan. Katselijankin mieleen väkisinkin tuppaa jouluinen olo. Puutarhablogi kiinnostaa aina ja yritin kirjautua lukijaksikin, mutta ei nyt onnistunut. Täytyy kokeilla uudestaa. Kiitos kuhn näyttäydyit blogissani :) MUkavia joulunaluspäiviä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kun käväisit! Lieneeköhän minun blogissani jotakin hämminkiä.. Joulunodotusta sinullekin:)

   Poista
 5. Voi vitsi, miten ihana tuo sinun valotaulusi. Yksinkertainen, mutta niin hienosti toteutettu. Taidan napata sinulta tuon idean ja tehdä sellaisen jossain vaiheessa. Kiva idea viettää pikkujouluja lasten ja lastenlasten kanssa ja järjestää myös ohjelmaa. Hyvää joulun odotusta tv Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Askarteluideoita on kiva bongailla, myös sinun askartelusi ovat olleet ihania, ollaan samanlaisten tykkäysten matkalla.. Jouluja sinullekin!

   Poista
 6. Hyvänen aika miten kaunis valotaulu! Ihastuttava idea. Oikein suloista joulua sinulle ja perheellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Livenä se on vieläkin kauniimpi -ja ilman valojakin kiva sisustuselementti! Hyvää joulua sinulle myös!

   Poista
 7. Tulipa kaunis valotaulu!
  Hyvää Joulua sinulle!

  VastaaPoista