torstai 8. joulukuuta 2016

Neljä vuodenaikaa -haaste

Sain tämän haasteen jo aikaa sitten Tuulikilta Kukkia ja koukeroita -blogista, kiitos sinulle! Tarkoitus on laittaa yksi kuva jokaisesta vuodenajasta puutarhassa, voi olla eri vuodelta ja eri paikasta. Ja jatkaa haastetta lähettämällä se neljälle blogiystävälle. Huomasin, niinkuin moni muukin, ettei ole helppoa löytää kuvia samasta kohteesta kaikkina vuodenaikoina.


Ensimmäisenä kuva keväästä, muutaman vuoden takaa. Näyttääpä paljaalta! Sinivuokot kukkivat ja nuppuiset tulppaanit kurkottelevat aurinkoon. Hiirenkorvilla vain tuoksuköynnöskuusama.

Tässä kesäkuun kuvassa on suihkulähde saanut jo ympärilleen vehreyttä. Nyt oikealla pilkottavassa kaaressa ei köynnöskuusamaa näy, koska jouduin leikkaamaan sen kokonaan alas, kukki toissa kesänä valtoimenaan, nyt oli vain raasku ja toukat söivät loputkin vihreät versot.

Syksykuvia oli todella vaikea löytää, varsinkin tämä syksy oli pitkään lämmin ja kukkaset saivat kukkia kauan. Tämän syksyn omppusadosta sentään olen jonkun kuvan napsaissut!


Viime talvena ei paljon pihaa talviasussa nähnyt, ja siitähän me monet olemme tuskailleet, kun niin paljon menetimme kasveja paljaan jäätyneen maan vuoksi. Tässä sentään näyttää talviselta!
Oli mukava haaste, osoitti sen, että samoista kuvakulmista voisi tietoisemmin ottaa kuvia. Nyt en tiedä, kuinkahan moni tämän haasteen on jo saanut,mutta laitan kuitenkin eteenpäin:  Pauliina /Kukka&kaali ja  SamettiHortensia/Pikkuinen puutarhani ja kaksi nopeinta, jotka haluavat tulla mukaan tähän kivaan haasteeseen. Koska elämme tätä ihanaa joulunaikaa, ehtii vastata vaikka tammikuussa!:)

10 kommenttia:

 1. Tuo kasvu keväästä kesään on melkoinen, luonto herää nopeaan, kaikki pyrkivät innolla kukkimaan ja kasvamaan! Hieno kuvasarja joka viimein päättyy talveen. Vuodenaikakuvaukseen täytyy panostaa, talvella siitä on sekin hyöty että ehtii tutkailemaan seuraavan kesän kasvatuksia ja taimihankintoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin se on, tarvitsemme talven hengähdystauon ihan niin kuin luontokin!

   Poista
 2. Ihanaa, kiitos Sirkku!! Vastaan mieluusti. Onpas teillä paljon lunta. Voin kuvitella mikä urakka on etsiä kuvat, hih. Tuo altaan ympäristö on minun lempparini, se on niin ihana. Ja miten tuo heisiangervo kaartuu kukkien painosta...miten tässä malttaa kesää odottaa. Ihanaa joulunaikaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentistasi, se on totta, kun katselee kesäisiä, lämpimiä kuvia, tulee haikea, toiveikas olo! Joulunodotusta sinullekin!

   Poista
 3. Kiitos, Sirkku! Ilolla otan haasteen vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, nämä blogihaasteet ovat kivoja, sopivan helppoja toteuttaa, kunhan vaan on paljon kuvia arkistoissa...!

   Poista
 4. Kivoja kuvia. Pitäiskin ottaa kuvia eri vuodenaikoina, niin huomaisi kunnolla eron ja miten kaikki kasvaa nopeaa. Mukavaa viikonloppua!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen juuri huomasi tällaisesta haasteesta, että varsinkin syksyllä on vähänlaisesti kuvattavaa, kun kaikki näyttää jotenkin surullisen mustalta, harmaalta, paljaalta. Ehkä pitäisi opetella etsimään se kauneus siitäkin..! Hyvää sunnuntaita ja alkavaa viikkoa!

   Poista
 5. Tämä oli kiva haaste juurikin siitä syystä, että se herätti näkemään puutarhan kauneuden myös muulloin kuin kesäaikaan. Ja samoin innosti ottamaan lisää kuvia samoista ja eri paikoista eri vuodenaikoina.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri noin minäkin ajattelin, lisää kuvia ympäri vuoden ja etsitään kauneutta myös hiipuvasta syksystä, varmasti sekin löytyy..

   Poista