lauantai 19. marraskuuta 2016

Kuusimetsällä


Marraskuu toi ilon pintaan, kun satoi ensilumi. Kaikki näytti heti valoisammalta ja kauniimmalta, ja jouluihmisen sydämessä läikähti mukavasti; nyt voin aloittaa virittelyt, valmistelut, askartelut ja joulun odotuksen!!


Isänpäiväviikonlopun ruusut myös jouluisissa väreissä.
Mies askarteli heinäseivästikkaat jouluihmiselle!
Sitten tuli pettymys -sää lämpenee, sulaako kaikki? Positiivinen asenne vaan esiin -nyt lähdetään katsastamaan kuuset omalle pihalle, mummilan pihalle, kotiin sisälle.. ja taas löytyy varpuja ja sammalta, kun edelliset on jo otettu käyttöön!

Retkemme suuntautui luvan kanssa sukulaisten metsään.

Tässä ainakin yksi kaunotar!
Pihalle vai sisälle?

Auringon valossa kasvaneita
Kun viikot on valoisaan aikaan töissä, tuntuu kuin ei olisi nähnyt aurinkoa aikoihin. Niinpä tämän päivän metsäterapia osui ja upposi täysillä vähän nuutuneeseen naisihmiseen. Kuuset katseltu ja merkitty, kasvakoot vielä hetken ja haetaan myöhemmin joulun viettoon.
Tuli sieltä metsää vähän sisällekin.
 Olen kovin iloinen ja kiitollinen, miten tämä blogiyhteisö on ottanut uudet tulokkaat mukaansa! Tervetuloa myös uudet lukijat, Kurjenkello pienen pihan suuria unelmia -blogista, Irma Åstedt, Savea ja papua, Pauliina blogista Kukka&kaali, Liisan kotona Liisa ja Puutarhamyyrä blogista kasveja siellä ja täällä! Jos unohdin jonkun, olet silti yhtä lämpimästi tervetullut!


9 kommenttia:

 1. En tykännyt, kun lunta tuli valtavasti. Ja sitten en tykännyt, kun vesisade ja plusasteet sulattivat kaiken. Mutta kuten sanoit, kaikella on positiiviset puolensa ja tänään ainakin oli aivan mahtava ulkoilusää. Eiköhän sitä luntakin taas tule. Parempi, että sataa näin talviaikaan, kuin keväällä, jolloin olemme valmiita aloittamaan uuden puutarhakauden.

  VastaaPoista
 2. Eikä, ihanaa, kuusi omalta maalta! Joulu tulee..sinulla on tuollainen Ihanne-purkki, se on niin hieno ja olet tehnyt siihen suloisen jouluasetelmankin. Lumi tosiaan katosi yhtä nopeasti kuin tulikin, hurjaa. Iloista joulunodotusta sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vuosia haaveilin, miten ihanaa olisi käydä hakemassa kuusi metsästä, nauttia ja etsiskellä, ja kas, haave on käynyt toteen! Siksi en koskaan lakkaa haaveilemasta! Mukavaa joulunodotusta myös sinulle, puuhastellaan sen verran kuin hyvältä tuntuu..

   Poista
 3. Ihana aita teillä! Tunnelmallinen kuin mikä! Ja kiva positiivinen asenne sinulla :) Itse olen uutena kokenut ihan saman - olen saanut ystävällisen ja ihanan vastaanoton.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisiko niin, että puutarhaihmisillä on niin paljon kauneutta ympärillään, että positiiviisuus on imeytynyt meihin! On kiva kommentoida kauniita ja iloisia blogeja ja lukea toisten kirjoittamia palautteita, siitä tulee hyvälle tuulelle!

   Poista
 4. Kauniita kuusiahan bongasitkin. Täälläkin lumet saivat kyytiä ja taas on niin pimeää. Ainakin minua se masentaa. Kun olisi edes maa valkoinen ja hieman pakkasta, se olisi hyvä.Onneksi sisälle ja ulos voi laittaa valoja ja kynttilöitä palamaan. Liisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka joskus täytyy tehdä hakkuita, niin tilalle nousee nopeasti uusia taimia, jotka saavat paljon valoa, ja silloin voi löytää tosi kauniita yksilöitä! Nyt kun ulkoilmat on mitä on, niin valmistellaam joulua sisällä - kävin katsomassa sinun ihania askartelujasi, siitäkin puuhasta saa iloista fiilistä!

   Poista
 5. Kauniita kuvia. Täällä meilläkin lumesta on enää vain muisto ja sää on ollut viime päivinä sateinen ja hyvin harmaa.
  Komeita ja tuuheita kuusia.

  VastaaPoista