torstai 7. helmikuuta 2019

Kevään kaipuu -haaste


Eilinen päivä  näytti tämän talven sääkirjon: Aamu alkoi lumitöissä, edellisenä iltana kolattu parkkipaikka oli taas lumessa ja kaiken lisäksi aura oli tehnyt mukavan vallin pihan laitaan. Aamupäivä satoi sakeanaan märkää räntälunta kunnes puolen päivän jälkeen taivas kirkastui ja upea auringonpaiste ilostutti talvesta väsynyttä kansaa.  Ilo loppui lyhyeen, kun töistä lähtiessä pakkanen olikin jo kiristynyt yli kymmeneen asteeseen ja auto oli umpijäässä! Tänä aamuna satoi, jos mahdollista, vieläkin sakeammin. Niinpä nyt on sopiva aika tarttua saamaani Kevään kaipuu -haasteeseen, jonka sain Multaa ja mukuloita -blogin Piparmintulta. Alunperinhän haasteen on laittanut liikkeelle Tiiu Puutarhahetki - blogista. Tarkoituksena on postata itsellesi merkityksellisiä kuvia, joiden kautta kevään kaipuu helpottaa.


Jokunen hetkihän siinä vierähti kuvia katsellessa ja  muutamia valitessa. Krookukset ovat ensimmäisiä, jotka lääkitsevät kevätkaipuista ihmistä. Ne kukkivatkin viime keväänä ilahduttavan paljon.


 Sisätiloissa kevät alkaa jo paljon aiemmin, onneksi, vaikka tilanpuute ehtiikin käydä haasteelliseksi ennen kuin saan kaikki esikasvatukset ja talvehtimassa olleet pelargoniat, ruusut ja daaliat ulos tai verannalle. Viime kevään yksi odotetuimmista oli kelloköynnöksen kasvu. Kevään ikävää alan taltuttamaan ihan näinä päivinä kylvöillä ja pikkutaimien koulimisella.


 Luonnon heräämistä kevääseen odotan niin puutarhassa kuin mökilläkin. Lintujen pesänrakennus ja iloinen laulu siivittävät omaa iloa kevätpuuhiin. 


  Puiden hiirenkorvat, sini- ja valkovuokkojen peittämä mökkipiha, ensimmäiset kuikan huudot, joutsenten joikumiset, kun saadaan vene ja verkot veteen... näiden tunnelmien äärellä unohtuvat pimeys, räntäsateet, raapattavat auton ikkunat.

 Puutarhahuoneeseenkin on kaipuu! Joulun jälkeen siellä on yhtä kylmää kuin ulkonakin, ihanuus nukkuu talviunta. Mutta auringon lämpö tekee nopeasti tehtävänsä valokatteiseen majaan ja mikään ei enää pidättele pois sieltä! Sinne pääsevät ensimmäiset orvokit, pikkunarsissit ja jo syksyllä ruukkuun istutetut sipulikukkaset.
Kevään kukkaloistoa joutuu vielä tovin odottelemaan, mutta onneksi on kuvat, kyllä näillä jaksaa vielä muutaman kuukauden:)
Palloesikoiden riemukas kukinta,


kevätkurjenmiekkojen nousu karusta maasta, sipulikukkien täyttämät kukkapenkit, pirteät esikot,


lemmikkimeri,


Uusien hankintojen ihailu,


hentoisten pikarililjojen leikki kevätauringossa
ja uuden kasvuvoiman lumoava ihmeellisyys, siinäpä syitä, miksi kaipuu on suuri!


Tässä  haasteen säännöt:
- kerro postauksessasi, kuka haasteen aloitti (Tiiu Puutarhahetki-blogista)
- tee postaus sinulle rakkaimpien keväisten kuvien kera
- haasta kolme tai useampi blogiystäväsi mukaan
- käy kirjoittamassa postauksesi www-osoite Puutarhahetki - Suurien unelmien puutarha -blogin Kevään kaipuu -postauksen kommenttikenttään.
Voit osallistua haasteeseen myös Instagramissa. Merkitse kuvasi silloin #keväänkaipuuhaaste ja @puutarhahetki.
En ole lainkaan varma, kuka haasteen on jo saanut ja kuka ottanut vastaan. Mutta haastanpa silti seuraavat blogit:  

 Päivänpesän elämää,
 Tuplasti terapiaa ja 
Vaalean Vihreää.
 
 

Vaikka odotan niin kevättä, on myönnettävä, että silti nautin edelleen talvesta. Jos nämä lumisateet olisivat olleet vettä ja kuukausi oltaisiin nyt tallattu pimeää, märkää, kylmää tammikuuta, olisi kaipuu keväästä monikertaisesti suurempi.

Hyvää viikonloppua kaikille!

45 kommenttia:

 1. Aivan ihanan värikylläisiä kevätkuvia. Kyllä se vaan on hienoa aikaa ja pian edessä.
  Sinulla on ollut samanlaisia aamuja, kuin täällä meillä. Joka ikinen päivä alkaa lumitöillä ja lähes yhtä moni myös päättyy lumitöihin. Harvoin on näin paljon lumikuntoilua täällä etelässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuntoilun kannalta tämä on otettava, muuten menee hermot! Onneksi nyt satelee vettä, että lumipeite ei toistaiseksi ole kasvamaan päin.

   Poista
 2. Ihanat kuvat, oikein pursuivat kevättä ❤️

  VastaaPoista
 3. Ah, ihana kevät täällä blogissasi!
  Kiitokset haasteesta, otan sen mielelläni vastaan. Pitää vaan tuumailla ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikka talvikuvat ovat niin kauniita, niin nyt tuli stoppi:) Sinulla on varmasti paljon upeita kuvia!

   Poista
 4. Ihanat kuvat <3 Teillä onkin sitten ollut inhottavammat säät kuin täällä. Meillä ollaan nautittu pelkästään pakkaskeleistä, räntää ei ole koko talvena näkynyt. Nyt kyllä lämpötila lähestyy uhkaavasti nollaa, joten voi olla, että räntääkin on tulossa. Nuo palloesikot ovat todella kauniita! Minun pitää hankkia jostain valkoinenkin, liilan ostin viime keväänä. Toivottavasti se talvehtii hyvin. Näin ensi alkuun kyllä odottaa eniten krookuksia ja kevätkurjenmiekkoja, sillä niiden jälkeen kukinta ja vihreys alkaa lisääntyä räjähdysmäisesti. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevätkurjenmiekkojen aikaan maa näyttää vielä tosi ankealta. Minä odotan, että ne leviäisivät tiuhemmaksi kasvustoksi. Jaoin viime kesänä valkoisen palloesikon ekaa kertaa,toivon tosiaan, että ovat molemmat hengissä. Kivaa viikonloppua!

   Poista
 5. Niiiin ihanat kevätkuvat! Mahtava, sininen kuahunta lemmikkimeres :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lemmikkimeri tosiaan kuohuu alkukesästä. Olen ihan pulassa niiden kanssa sen jälkeen, kun ovat kukkineet, mutta en halua rajoittaa, koska ovat kukkiessaan niin upeita!

   Poista
 6. Nautin niin monesta samasta kevään ilmiöstä kuin sinäkin:luonnon herääminen ja lintujen pesintäpuuhat ym. Kevät on vuodenajoista paras!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kevään ihanuuksia on paljon, jos vain osaa niitä etsiä ja katsoa. On tosiaan huippu vuodenaika!

   Poista
 7. Lasken päiviä huhtikuuhun... Meillä tosin alkaa vihertää ja kukkia vasta toukokuun puolella, mutta kuitenkin! Aurinkoista keväänodotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan kevään merkkejä jo maaliskuulle, eipä näistä ilmoista oiken ota selvää. Ja aurinko toki näyttäytyy aiemminkin.

   Poista
 8. Kevään kaipuu on suuri. Kuvissasi on ihania kevään pilkahduksia:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi lumet saavat nyt kyytiä vesisateessa, jospa kevät onkin luultua lähempänä:)

   Poista
 9. Ihanaa kevän hurmaa!
  Minäkin osallistuin tänän Tiiun haasteeseen vaikka kaipuu täällä keväässä onkin johonkin ihan muuhun...pääsiäiseen nimittäin! =)
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keväthurmaa tosiaan, ja kyllä pääsiäisen odotuskin on ihanaa.

   Poista
 10. En ole vielä haasteeseen osallistunut mutta ehkä osallistun. Ihania kukkakuvia sinulla täällä on. Mutta enpä ole varma auttavatko ne kevään kaipuuseen. Taitaa olla päinvastoin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse mietin samaa, nämä kuvat saattavat myös lisätä kaipuuta - toivotaan, ettei nyt ikävä ihan mahdottomaksi muutu:)

   Poista
 11. Aivan ihania kevätkuvia. Suloisia kukkia ja ihkut hiirenkorvat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä ensimmäiset kevään merkit ovat ihania!

   Poista
 12. Onneksi tämä kaikki ihanuus on pian edessä ihan livenä! Rakastan kevättä ja kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vesisade huuhtelee parast`aikaa lumivalleja - kyllä tästä selvitään!

   Poista
 13. Keväästäsi kertovat kuvat ovat todella kauniita. Talvi on ollut mielestäni upea, mutta pakko myöntää, että kevään odotus alkaa pikkuhiljaa myös ottaa valtaa ajatuksissa yhä enemmän ja enemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikansa kutakin, olemme saaneet nauttia hienosta talvesta, nyt siiretään katseet kevääseen.

   Poista
 14. Aivan ihanat kevätkuvat, jotka vievät kyllä täysin mennessään kevättunnelmiin! Kiva, että lähdit haasteeseen mukaan. Lisään huomenna postauksesi linkin haasteeseen vastanneiden listalle blogiini. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä olet oikein haasteiden mestari! Mukava oli kaivaa kevätkuvat esille.

   Poista
 15. Näitä kuvia katsellessa viimeistään iskee kevään kaipuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaipuu helpottaa varmasti pian, niin märkää tuolla ulkona jo nyt on!

   Poista
 16. Vaikka tänä vuonna olen nauttinut talvesta, kevätkuvasi herättivät niin ihanasti!

  Mukavaa alkavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on ollut upea talvi, josta varmasti moni muukin on nauttinut, samoin minä. Mutta kyllä kevät jo saisi alkaa tulla.

   Poista
 17. Voih miten ihania kevätjuttuja, odotan myös näitä niin kovasti. Lintujen pesinnän alku on ihana hetki :) On ihanaa kun linnut laulavat jo innolla. Pian voit nauttia kevätkahvit puutarhahuoneessasi kukkien keskellä, ollapa siellä mukana! Toivotaan, ettei lumentulo enää jatkuisi, on mennyt aika holtittomaksi se touhu. Pienet taimet tuovat kovasti lohtua ja uskoa siihen, että kevät tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lintujen kevätkonsertit ovat ihanimpia talven jälkeen. Nyt sataa jo ihan silkkaa vettä, joten kevättähän se tietää:)

   Poista
 18. Ai miten ihania kevätkaipuun nostattajia;)
  Ensimmäiset kylvöt on tehty, juurikin noita kelloköynnöksen siemeniä laitoin multaa viime viikolla. Toivottavasti itävät nopeasti, niin että alkaa näkyä pikkuhiljaa jotain vaaleaa kevään vihreää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kelloköynnökset ovat minullakin menossa multaan, mutta keijunmekot itävät jo!

   Poista
 19. Thank you for sharing these colorful and beautiful photos.
  All the flowers have their personal charm but I especially loved the Crocus, they are so delicate and with colors so strong and beautiful.
  Have a nice weekend
  Hugs
  Maria
  Divagar Sobre Tudo um Pouco

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. I`m waiting for spring so much, hope I`ll see these flowers as soon as possible:) Nice february to you!

   Poista
 20. Runsaasti ihania kevätkuvia ja tunnelmia, en kestä! Hiirenkorvat puissa, ensimmäiset sipulikukat kasvarissa.. odotus on suuri, tulisipa kevät jo! Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritetään jaksaa! Kattolumet tulivat alas ruusujen ja liljojen päälle sellaiseksi kasaksi, ettei taida vielä kesäkuussakaan olla poissa:(

   Poista
 21. Kiitos haasteesta, vastailen siihen ajan kanssa. Voi mikä ihana matto krookuksia, omani on niin tuoreita että vielä saadaan odotella runsasta kukintaa. Hiirenkorvat on iso ilo joka kevät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos otat haasteen vastaan, onhan tässä vielä aikaa, katolta tulleita lumia taidamme saada tuskailla vielä kesäkuullakin. Aika nopeasti nuo krookukset tuntuvat leviävän.

   Poista
 22. Ihanat kuvat! Tulisipas kevät jo oikein pian. :)

  VastaaPoista
 23. Näillä lisääntyy kevään kaipuu, niin ihania kuvia. Mukavaa ja aurinkoista viikkoa <3

  VastaaPoista
 24. Minäkin olen nauttinut talvesta, mutta nämä sinun kuvasi oli kaikki mitä keväästä odottaa, jopa enemmän. Minulla näet ei juuri ole krookuksia kuin muutama eikä kevätkurjenmiekkoja ollenkaan. Valkoinen palloesikkoa pitää hankkia, lilaa minulla jo onkin. Olit kyllä hyvin siivittänyt kuvilla kaipuun .Kiitos sinulle.

  VastaaPoista