lauantai 18. elokuuta 2018

Inspiraatiota odotellessa



Kesähelteet helpottivat, mutta minulla on edelleen tunne, etten jaksa ryhtyä mihinkään puuhaan, joka liittyy puutarhanhoitoon.


Kuivuus tukahdutti monet pihan kasveista ja ulkomuoto on nääntyneen surkea. Meillä ei ole koko kesässä tullut vettä kuin muutaman kerran, niillä sateilla ei puutarha elä. Pari kelloköynnöstä taas hukutin liialla kastelulla.



Vaikka toivon lämpimiä kesiä, ja ettei aina sataisi, niin aivan näin konkreetisti eivät toiveet tarvitsisi toteutua. "Vähän enemmän vettä!" tulee kuulumaan jatkotoiveisiin:)



Haaveilua jaksan edelleenkin harrastaa:) Kummallakin pihalla olisi alkamassa projekti, jos vaan pääsisi haaveista tekoihin.



Jotta hommat etenisivät, tarvittaisiin moottorisahaa, lapiota, kaivinkonetta, betonia....ja runsaasti motivaatiota ryhtyä työhön.


Mutta  tiedän, että syksyn viileys tuo inspiraation, ja senkin tiedän, että yksi projekti nytkähtää käyntiin aivan piakkoin.   Siitä mahdollisesti jo seuraavassa postauksessa.



Mitenkäs sinulla, ovatko inspis ja projektit kohdillaan?
 
Kesäistä viikonloppua!
 




31 kommenttia:

  1. Hiukan on ollu hakusessa inspiraatio ja tarmo, mutta tuo viimeinen kuva saikin sitten kunnolla ajatukset liikkeelle elikkä inspiraatio iski! Kiitos tästä :)

    Pihan yksi penkki on aivan umpitäynnä kasveja ja kaipaa ylöskaivuuta ja uudelleenasettelua. Täytyy alkaa piirtelemän suunnitelmia uudesta penkistä ihan pikimmiten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi hienoa, että inspiroiduit! Noin käy useinkin, että toisen kuva tai idea auttaa omankin oivalluksen alkuun!

      Poista
  2. Inspiraatio aivan hukassa. Ainoa minkä olen saanut pidettyä elossa on tyttäreni kasvattama mustasilmäsusanna, minkä hän antoi äitienpäivänä minulle. Sadetta ei meillä näkynyt ja kuumuus valtasi myös asunnon. Se söi ilmeisesti myös inspiraationi kaiken suhteen. Syksyn viileitä iltoja odotellessa :)
    Mukavaa iltaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri tuo helle ja kuivuus minutkin tukahdutti. Tuli toivoton olo, kun kasvit vain kärsivät eikä vesijohtovedellä kastelua enää jaksanut tehdä. Kuivan maan kaivelu ja istuttaminen olisi ollut tuhoon tuomittua puuhaa. Mutta kyllä tämä tästä, nyt onneksi sataa!

      Poista
  3. Inspis on kateissa. Toisaalta, minulla ei ollutkaan tälle kasvukaudelle suuria suunnitelmia. Joskus voi ottaa vähän rennommin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ei aina tarvitse suorittaa, kyllä se puuhapäivä vielä koittaa. Ja joskus hitdas ajatusten kypsyttely tuokin parhaan lopputuloksen.

      Poista
  4. Inspiraatio on ollut kateissa, sillä kuiva ja kuuma kesä vei voimia paitsi kasveilta myös niiden hoitajalta. Kesästä selvittiin aheralla kastelulla ja nyt tuntuu, että yhtään enää ei huvita tehdä. Ehkä ensi kesänä sitten...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lohduttavaa kuulla, etten ole tänä kesänä ollut ainoa... Meillä on vietetty kokoaikaista siestaa, kun emme ole tottuneet tällaisiin helteisiin:)

      Poista
  5. Onpas erikoisen värinen daalia ensimmäisessä kuvassa ja todella kaunis ruusu heti seuraavana <3 Viimeinen kuva on aivan ihana, minullakin alkoi jo ajatukset lennellä! Inspistä on ollut tänä kesänä liiankin kanssa säihin suhteutettuna :D Onneksi nyt on ollut viileämpää, niin on päässyt toteuttamaankin suunnitelmia. Toivottavasti tarmoa riittää ensi vuodellekin, sillä odottamassa on pari isoa projektia, joita ei vain pysty vielä tänä kesänä tekemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinun blogiasi lueskelleena olet ollut ihan tekemisen ja ideoiden huippuluokkaa! Mutta silloin kun on tekemisen palo ja ideat kohdillaan, ei kuumat säätkään ole esteenä. Hyvä, jos sait kuvasta uuden idean!

      Poista
  6. Inspikset sulivat helteiden mukana hikilammikoiksi, ei vaan jaksa tehdä mitään. Eipä huolta, puutarha toipuu, satoi tai paistoi. Tosi kaunis näkymä viimeisessä kuvassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulle kävi juuri samoin. Istuin vain ja takamus ei edes tuolista noussut, kun olisi pitänyt jotakin tehdä. Ei tuossa lämmössä muuten vikaa ollut, mutta puutarhapuuhat eivät siihen sopineet. Onneksi nyt sataa ja viileys tuntuu työntekoon sopivammalta.

      Poista
  7. Kauniita kukkia ja viimeisen kuvan näkymä kaunis ja tasapainoinen.
    Aikalailla samanlaisissa tunnelmissa minäkin nyt elelen. Puutarhan kasvit ovat surullista katsottavaa ja kaikkinensa kesä on kulunut oloneuvoksena. On siinä hyvätkin puolensa, mutta paljon oli suunnitelmia tälle kesälle ja kaikki valuivat helteisiin ja kuivuteen. Matalalentoa on ollut aiemminkin, joten uskon ja luotan inspiraation palaavan. Viimeistään ensi keväänä. Eilen ja tänään sentään sataa, mitä tervehdin suurella ilolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minultakaan ei usko tekemiseen ja inspiraatioon ole kuollut, kyllä se sieltä aikanaan tulee. On varmasti hyvä välillä ihan pitää taukoa ja antaa voimien palata ja ajatusten kypsytellä uusia juttuja. Eihän puutarha muutenkaan ole koskaan valmis:)

      Poista
  8. Kauniita kukkia ja kuvia sinulla hellekesästä huolimatta. Samanlaisia aatoksia täälläkin, mutta ehkä kuivuus ei niinkään ollut päällimmäisenä vaan ajan puute johtuen erittäin kiireisestä työstä. Illalla ei sitten jaksanutkaan muuta kuin kastella. Kukkien nyppiminen nimittäin tahtoi jäädä aina ”huomiseksi”. Inspiraatio on siis kiireen takia ollut hakusessa, mutta aion käydä katsastamassa vielä paikkakunnan puutarhamyymälän syksyn alennusmyynnin , sieltä saa varmasti uutta puhtia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan lohduton ei minun puutarhani tosiaan ole ollut, siellä on vaan niin paljon kaikenlaista, että itseä on harmittanut monien kohtien kuivuus ja kituvat kasvit. Jotkut tosiaan ovat pitäneetkin lämpimästä. Tuon huomasin itsekin, että työpäivän jälkeen ei enää jaksanut aloittaa uutta työtä puutarhassa. Ensi viikolla on Mustilassa taimipäivät, joten sinne ajattelin minäkin suunnata.

      Poista
  9. Ollut tänä kesänä jotenkin ihan laiska olo, kun ei ole oikein mitään uutta saanut aikaiseksi. Saa nähdä virotaanko syksyllä vai ei. Teille toivottelen paljon puuhailu intoa <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Hilu. Sinulla on kyllä puuhaakin riittänyt, postauksista päätellen. Kyllä ne uudet jututkin sieltä vielä syntyvät!

      Poista
  10. Haaveita on vaikka kuinka paljon ja kun komennan itseni hommiin niin alkuun päästyä työ maistuukin ja sitä ei malttaisi millään lopettaakaan. Kesä oli todella lämmin ja kuiva, keskivertokesää toivoisin jatkossa - sopivassa suhteessa lämmintä ja ihani kesäsateita ilman ukkosia.

    Upeaa kukintaa pihallasi silti on vaikka kuivuus on kiusannut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haaveilua ei kannata lopettaa, se pitää kiinni tulevaisuudessa ja siten elämässä. Samoin käy itselle, kun ottaa lapion matkaan, voi varautua, että piharetki kestää useamman tunnin:)

      Poista
  11. Ei uskoosi viimmeesestä kuvasta päätellen kuivaksi kesäksi. Siinähän on rehevä ja hyvinvoiva puutarha.
    Jotaki piäntä on tullu värkättyä kaiken aikaa, vaikka terassilla onki tullu viätettyä enemmä aikaa ku koskaa enne.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osa pihasta tosiaan voi hyvin, niitä kuviahan ei tule koskaan otettua, jossa kaikki on surkeaa - pitäisi sellainenkin postaus joskus tehdä!

      Poista
  12. Hellelamaannus vei terän puutarhainnostukselta, kun joka ilta sai kantaa pari tuntia käsipelillä kaivovettä perennoille. Onneksi sain apua miesväeltä. Rikkaruohot kuitenkin tuntuvat viihtyvän ja rehottavan, niiden kitkentään ei ollut puhtia heinäkuussa, ehkä tässä loppukuusta sitten siihen jo kykenisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa hellelamaannusta täälläkin oirehditaan! Nyt onneksi sataa ja sää viilenee "työkelpoiseksi":)

      Poista
  13. Eipä ole inspistä :D
    Ihania kukkia postauksessasi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Odotellaan, pippe, odotellaan, kyllä se inspis vielä tulee...

      Poista
  14. Meillä on ollut samanlainen sadetilanne. Puutarha ei voi kovin hyvin ja kevät sitten näyttää mitkä on tuhot. Kyllä minä olen jotain puuhastellut mutta istutukset on vasta nyt aloitettu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kevättä minäkin vähän pelkään, kun eivät juuret ole vettä saaneet, niin ovatko kasvit kyllin vahvoja kestämään talven. Aika näyttää.

      Poista
  15. Nyt kun helteet alkoivat uudelleen, Tarmo lähti taas minne lie. Into olisi paikalla, mutta mitenkäs sitä ilman Tarmoa... Ehkä hän palaa kun ilma viilenee. Toivotaan :) Projektit kyllä etenee, sillä miehellä on tarmoa minunkin edestä :)

    VastaaPoista