maanantai 2. heinäkuuta 2018

Portit auki puutarhoihin

Sunnuntaina oli taas se päivä kesästä, jolloin pääsimme kurkistelemaan muiden puutarhoihin Avoimet puutarhat -tapahtumassa.  Viime kesänä retki suuntautui Lappeenrantaan, tänä vuonna Päijät-Hämeen suuntaan.


 Villi Piha Iitissä oli jo omistajansa Sannan blogin kautta  aavistus tulevasta. Vanhan kansakoulun pihapiiri, jota Sanna tätinsä kanssa on muokannut upeaksi, reheväksi puutarhaksi.


 Suuressa puutarhassa oli jyrkkää rinnettä, johon pengerrysten avulla oli  saatu monikerroksisia, polveilevia istutusalueita. Pihapiiristä löytyi sekä varjopuutarhaa että aurinkoista rosariumrinnettä. Myös kärhökaaren alla kulkeva polku enteilee ihanuutta, kun kärhöt pääsevät kukkaan!


 




Pihassa on myös monia rakennettuja hauskoja  yksityiskohtia ja siellä täällä oli penkkejä, joissa voi levähtää ja ihailla puutarhaa.




Pioneja puutarhassa oli valtavasti, samoin kuunliljat viihtyivät rehevinä kasvustoina. Kärhöjä, ruusuja ja lukemattomia perennoita, joiden katseluun olisi uppoutunut pidemmäksikin aikaa.





 
 Kiitos teille, Villin pihan puuhanaiset!



Matka jatkui Lahteen SaraGarden -puutarhaan, omakotitalon rehevään pihapiiriin, jossa tarjolla oli myös  musiikillista nautintoa.  



SaraGarden on pienehkö cottage garden -tyyppinen puutarha runsaine istutuksineen. Pihaan mahtui ihania ruosteen patinoimia koristeita, istuinryhmiä, kaaria ja paviljonkeja. 





Käyskennellessämme puutarhassa soi siellä musiikki; talon isäntä soitti ja lauloi kauniisti kesään sointuvia sävelmiä. 
Sara, itsekin musiikinopettaja ja puutarhuri, järjestää  opastettuja kierroksia ja teemailtoja puutarhassaan, samoin siellä pääsee myös nauttimaan puutarhakonserteista.
 Kiitokset SaraGardenin omistajille!


Kirkas auringonpaiste teki tepposet kuvaamiselle, joten valitan, että osa kuvista on selvästi ylivalottuneita ja puutarhojen kauneus ei pääse kunnolla esille.



On hienoa, että näitä avoimien puutarhojen päiviä järjestetään, monta kaunista puutarhaa ja niissä toteutttuja ideoita jäisi muuten näkemättä!



Kotimatkalla Iitissä piti pysähtyä ihailemaan Mankalan voimalaitoksen kauniita maisemia, tuuli nostatti ulapalle mahtavia vaahtopäitä!
 

Seuraavassa postauksessa palataan taas omalle pihalle, jossa tällä hetkellä kukkivat jo uudet ihanuudet! 
 Mukavaa heinäkuun alkua!

                         

22 kommenttia:

  1. Hianoos puutarhoos kävit. Oli hyvä, että laitoot kuvan tuasta risuairasta. Tuallaasen mäki haluan. Avoomet puutarhat on kyllä erinomaanen keksintö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa mieltä kanssasi, on mukavaa, että puutarhurit saavat esitellä kauniita pihojaan ja me muut pääsemme niihin luvan kanssa kurkistamaan.

      Poista
  2. Kiitos kuvamatkasta. Villiä pihaa seuraan blogissa, joten kiva nähdä sitä enemmänkin. Ja aina on mukava tehdä virtuaalimatka myös paikkoihin, joissa ei ole vieraillut millään tavoin. Avoimet puutarhat on kyllä erinomainen tapahtuma. Itse olen ammentanut toisten pihoista sekä kauneutta että hyviä ideoita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heti tuli itsellekin uutta virtaa noiden käyntien jälkeen. Kauniita paikkoja olivat molemmat.

      Poista
  3. Ihanat pihat, kiitos kuvakierroksesta :) Toivon todellakin, että ensi vuonna olisi täälläkin päin enemmän puutarhoja avoinna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuule, pistät vaan oman puutarhasi avoimiin, niin saat mukavan päivän!

      Poista
  4. Kiitos kuvista! Molemmissa puutarhoissa olen vieraillut pariin kertaan. Villissä pihassa on paljon tilaa ja neliöitä. Ja paljon pioneita ja kärhöjä ja kaikkea.
    Harmi, että tänä vuonna oli muuta ohjelmaa, enkä päässyt puutarhoja kiertämään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teidän suunnalla olisi ollut monta muutakin mielenkiintoista kohdetta, ei vaan kaikkiin ehdi ja toisaalta ei olle kiva kiirettäkään pitää. Elämässä sattuu päällekäisyyksiä, joille ei aina voi mitään.

      Poista
  5. SaraGardenissa en ole käynyt mutta Villi Pihassa olen käynyt kaksi kertaa, varsinaisen upea paikka! Ja Mankalan voimalaitos on retkikohteena joka kesä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinunkin pihasi oli listalla, sitten matkareittiin tulikin muutos. Mutta ehkäpä ensi vuonna... Villi piha oli kaunis ja rehevä!

      Poista
  6. Kiitos kuvamatkasta upeisiin puutarhoihin! Itse tänä vuonna en päässytkään yhteenkään puutarhaan, ensi vuonna sitten jälleen. Sää onneksi suosi päivää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koska ihania puutarhoja on avoinna ympäri Suomenmmaata, on minustakin kiva, kun joku jakaa niitä heillekin, joilla vaikkapa pitkä matka tuo esteen päästä livenä katsomaan.

      Poista
  7. Upeita puutarhoja, kiitos kuvista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepa hyvä, kiitos heille, jotka avaavat puutarhaporttinsa!

      Poista
  8. Kiva, että ihmiset avaavat puutarhansa toisten katseltavaksi. Kiitos myös sinulle, että soit tämän mahdollisuuden blogin kautta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, vaatii viitseliäisyyttä ja rohkeuttakin päästää vieraat puutarhaansa.

      Poista
  9. Rehevät puutarhat, niissä on ihana vierailla ja unelmoida toteutuksesta omassa pihassa!

    VastaaPoista
  10. Que lindas imagens, super relaxantes. As flores são maravilhosas. Feliz semana. Cumprimentos.

    VastaaPoista