maanantai 28. lokakuuta 2024

Tauon paikka




 Blogi on jäätynyt kuin kesän viimeinen daalia!


26.10.-24


Mökillä sentään akut latautuvat ja virtaa riittää hetkeksi.



Muutama päivä syyslomaa teki hyvää; risujen polttoa, haravointia ja muutenkin mökin talvikuntoon laittelemista. Kesäkukat kukoistavat edelleen, myös laatikoiden samettiruusut ja yläkuvan amppelit. En heittänyt vielä pois, vaikka ei mökille tulisi ennen pakkasia mentyä. Kukkikoot vaikka lintujen iloksi!


1.10.-24

Lähes kuukauden takaiset pari kuura-aamua eivät saaneet minun pihani syksyä oikein käyntiin. Vasta viime viikolla pudottivat hevoskastanja, magnolia ja omenapuu lehtensä, Diabolo ei vieläkään!  On ollut ihanan lämmin syksy!


Purppuraheisiangervon hehkeä syysväri, 28.10.-24


Kotipuutarhalle ei kuitenkaan aikaa ja intoa oikein riitä! Suurin osa perennoista on leikkaamatta, harava nojaa seinään ja kaikki suojaverkot ovat rullalla nurmikolla. Nyt on jo töiden jälkeen pimeää, sekin haittaa pihapuuhia. Ja koska blogi on puutarhablogi, on tälläkin rintamalla hiljaista pidellyt. Kamera ei ole päässyt ulkoilemaan. Kimppuja on syntynyt viimeksi syyskuussa viimeisistä daalioista. Sen verran sain aikaiseksi, että daalioiden juurakot on nostettu maasta, puhdistettu ja viety kellariin. Vielä pitäisi nostaa muutama jättiverbenan juurakko ja siirtää ruukkuhortensiat varastoon...


Syyskuun kimppu



En silti vaivu masennuksen valtaan, eivät puutarha ja kukkaset minusta lähde! Haaveet saattavat olla jo vähenemään päin ja määrittämätön blogitauko ehkä jatkuu... Toisaalta, pian on joulu! 




Hyvää syksyn jatkoa!