sunnuntai 17. joulukuuta 2023

Kadonnut joulustressi!

 

Puutarhahuone sai kranssit ensimmäisenä!

Hyvää kolmatta adventtia! Täällä jouluvalmistelut ovat edenneet vanhaan tapaan pikkuhiljaa, vähän kerrallaan. Kranssit saatu oviin jo kuun alussa, Paraisten piparit paistettu itsenäisyyspäiväksi. Pakkasten vuoksi siivouskin on ollut helppo suunnitella, matot on voinut viedä ulos lähes koska vain, kun aina on raikasta! Ja koska myönnän olevani vahvasti jouluihminen, on kahta kotia koristeltu juhlaa varten, tietysti jouluradion soidessa! .D



Polkupyörävanhuskin sai tänä vuonna ylleen juhlapuvun. Nyt ei meillä ole pyöräilyn aika! Kieltämättä täällä itärajan läheisyydessä pyörii ajatuksissa muutakin kuin joulua. Kun palaa mielessään vaikka viisi vuotta taaksepäin, ei ollut koronaa eikä uhkia Euroopan ja oman maamme turvallisuudesta. Pakostakin nämä ikävät asiat heittävät varjonsa monien joulunviettoon.



 Kranssien teko ajoittui marraskuulle. Kun materiaalia oli runsaasti tarjolla, tuli taas askarreltua muutama ylimääräinenkin. :)









Koska olen saanut mahonian viihtymään pihallani, voi siitä napsia muutaman lehdykän myös joulukranssien koristeeksi.


keittiön oven valokranssi





Ostin syksyllä tarkoituksella vähän reilummin callunoita ja hopealankaa. Ovat mitä parhainta kranssimateriaalia! Säilyvät kauniina koko talven!




Vanhan talon lasiveranta on oikea aarre! Kesällä siinä viihtyvät pelargoniat ja talvi-iltaisin voi ikkunalla poltella kynttilöitä. Ja tähän aikaan sitä voi koristella jouluun kutsuvaksi. Miehen tekemä valotaulu sai tänä vuonna ylleen kimmeltävän oksan. 








Puutarhahuoneessakin on jo joulu. Kuusen sijasta koristelinkin punaiset kanukan oksat.














Olen huomannut kadottaneeni joulustressin! Tänään, kun kahlasimme umpihangessa hakemassa joulukuusta, oli mieli iloinen. On toki hommia ensi viikolle, töissä päivisin ja illalla tekee sen minkä jaksaa tai ehtii. Aina on joulu tullut ja niin tänäkin vuonna. Lapset tulevat kotiin ja käydään isovanhempien luona. Se riittää. <3

Mukavaa alkavaa viikkoa ja joulunodotusta! Älä sinäkään ota stressiä!



















19 kommenttia:

  1. Kaikesta huomaa, että olet todellinen jouluihminen. Ihania ja taidolla tehtyjä kransseja ja joulukoristeluja. ❤️🌲🌲🕯

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, näkyy varmasti ulospäin ja ympärillä, kun fiilistelen joulua niin kovasti! :)

      Poista
  2. Niin kaunista, niin kaunista! Tuo polkupyörän valokoristelu on hieno keksintö, tyylikäs kokonaisuus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, joulunaikaan kun muuten on pimeää tai väritöntä, on kiva luoda koristeilla valoa ja värejä.

      Poista
  3. Niin kauniita kransseja. Tuollaisilla ilahdutat läheisesi takuuvarmasti. Olet luonut ihanan joulutunnelman niin sisälle kuin uloskin. Mukavaa, että joulustressi on poistunut.
    Koronassa oli riesaa aivan riittävästi, muuta ei olisi tarvittu. Kiehunta ympäri maailmaa, eikä vähiten kotimaan läheisyydessä ahdistaa valtavasti. On vain koitettava elää normaalisti ja iloita pienistä asioista. Ja toivoa, että rauhantahto voittaa kaikenlaisen kalistelun.
    Mukavaa jouluviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kaipa tätä joulunrakentamista ja koristelua voi pitää eräänlaisena harrastuksenakin. Jos elämä olisi valinnut toisen polun, saattaisin nyt tehdä kransseja työkseni. Mutta onneksi nykyinenkin työni mahdollistaa joulusta nauttimisen lähes joka päivä. Maailmanmenolle me pienet ihmiset emme oikein mitään mahda, joten olen kanssasi samaa mieltä, että pienet ilot kantavat eteenpäin. Hyvää jouluviikkoa sinnekin!

      Poista
  4. Ihania kransseja olet tehnyt ympäri kotiasi niitä on ilo katsella . Minä olen myös joulu ihminen mutta onneksi tressiä en ole vuosi kymmeniin potenut . Päivä kerralla kohti aattoa , jokaiseen päivään jotain uutta iloa .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, koti on kyllä varsin jouluinen :) Ihanaa, että olet välttynyt joulustressiltä! Pienin askelin ja nauttien joulua kohti!

      Poista
  5. Joulu tulee stressaamattakin. Olet väkertänyt kauniit koristukset, kranssitkin ovat taas niin taitavasti tehtyjä. Tuollainen valo-oksa roikkuu meidänkin työpaikalla. Siitä tuli kuin itsestään useamman ihmisen yhteisprojekti: yksi toi valkeaksi maalaamansa koivunoksan ja viritteli siihen valot, minä keksin tuoda kotoa oksille kiipeilemään männynkäpytonttuja ja kolmas innostui väkertämään paperisia lahjapaketteja ja tähtiä. Oli kiva tulla työpaikalle, kun muutaman päivän ajan oksalle ilmestyi aina jotain uutta. Vähän niin kuin työpaikan joulukalenteri.
    Rauhallista ja stressitöntä joulunalusaikaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yhteiset koristelut työpaikalla luovat yhteishenkeä ja keventävät työtaakkaa. Tänä päivänä tarvitaan iloa ja virkistystä työssäkin, joten ihana kuulla, että teillä on yhteistä kivaa joulupuuhaa! Kiitos, samoin, nautitaan joulun odotuksesta!

      Poista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  7. Voi miten kauniita kransseja olet tehtyt! Ja muutenkin on niin ihana jouluinen tunnelma kuvissasi!

    VastaaPoista
  8. Voi kun olisi tuollainen veranta 🤍
    Olet tehnyt todella kauniita kransseja ja koristellut muutenkin joulua. Näyttää kauniilta ja viihtyisältä.
    Iloa pienistä asioista ja elämästä nauttimista, se on sitä, mitä pieni ihminen kaiken keskellä voi tehdä.
    Vietetään siis levollinen joulun aika 🤍 Ihanaa joulua ja onnea alkavaan vuoteen 🤍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Satu! Joulusta pidän ihan valtavasti ja siksi siihen ja sen valmistamiseen on aina aikaa.

      Poista