perjantai 3. joulukuuta 2021

Sinivalkoista -haaste 2021

Ollaan siinä vaiheessa vuotta, kun ei enää ulkoa löydy kukkivaa. Valkoista hankea ja sinistä taivasta on viime päivinä kyllä ollut tarjolla. Puutarhablogeista sen sijaan voi löytää paljonkin kukkivaa sinivalkoista, sillä täällä kiertää taas Tiiun Puutarhahetki - suurten unelmien puutarhablogista alkuun pistämä haaste. Minulle tuon haasteen heitti tänä vuonna Between Rikkaruohoelämää -blogista, kiitos siitä! Omaan puutarhaani on viime vuosina kertynyt enemmänkin sinisiä ja valkoisia kukkijoita, enkä niitä kaikkia voi mitenkään tähän haasteeseen laittaa. Siis karsittu, vaan silti runsas kuvakavalkadi odotettavissa!


 

Kevätkukkijoista yllättävän monet ovat sinisiä tai valkoisia. Sinivuokkojen sini vielä melko värittömässä kevätmaastossa on erityisen ilahduttavaa..

 


 

 
 
Alkukevään ilon tuojia ovat myös pikkuruiset helmi- ja posliinihyasintit. Niitä putkahtelee sieltä täältä muiden kasvien joukosta ja kukittuaan ne häviävät odottelemaan seuraavaa kevättä.

 

Kevätkaihonkukka

 


 
 Keväiset kukkivat puut taas ovat kuin valkoista pilvenhattaraa alkukesän taivaalla. Tässä kirsikan kauneutta!

 


 
 

 
 
 Lemmikinsineä ei voita mikään, tämä minun subjektiivinen mielipiteeni, ja siksi ne saavatkin kukkia puutarhassani valtoimenaan!

 

Arovuokko

 


 
 Suurin osa oman puutarhani sinivalkoisista kukkijoista asustelee nimensä mukaisesti Suomi100 -penkissä. Sinne ei muita kasveja kutsuta, mutta joskus joukkoon eksyy muunkin värisiä kukkijoita ja ne saavat kukkia kukkimisensa loppuun (sitten ne hellästi siirretään muualle seuraavaa vuotta varten).

 


 

 Tähän aikaan vuodesta hyasintti pääsee kärkisijoille joulukukkana, mutta kaunotar se on keväisessä puutarhassakin.

 

  Siemenestä kasvatetut tulikukat ovat enemmin lilaan vivahtavia, mutta valkoisten nappimaisten morsiusleinikkien kanssa muodostaa varsin söpön väriparin. Ja mikäs siellä taustalla taas pilkahtaa, jos ei lemmikkini!

 

Valkoinen tulikukka kaverinaan vuorikaunokki

 


 

 Corydaliksen intensiivinen väri lienee enemmin turkoosia, mutta on siinä ehkä Suomen lipunkin väriä... Rinnalla kyllä kasvaa valkoisia kukkijoita useampiakin, mutta kukkivat eri aikaan.


Karhunvatukka

 


 

 

Kesä-heinäkuun vaihteessa pihan valtaavat irikset ja jasmike, silloin on tarjolla sinivalkoista runsautta!Pian vuoroon  astuvat ritarinkannukset, korkeat sinivalkoiset aateliset. Vaikka niiden pystyssä pysyminen on joskus haastavaa - etenkin, jos kukinnan aikaan tulee rankkoja sateita - mutta olen ylpeä niiden kasvusta, kun ne itse olen siemenestä kasvattanut.


Sinivaleunikko


 

Täytyyhän sinivalkoiseen joukkoon liittää myös yksi puutarhan kärhöistä, ja parhaiten väriltään siihen sopii tiukukärhö Arabella.


Mantsuriankärhö

 
 
Tämä maratonpitkä sinivalkoinen postaus vei mennessään kesätunnelmiin. Vaan itsenäisyyspäivän läheisyyteen se sopii vallan mainiosti!  Jos jaksoit loppuun asti, saat samalla ottaa tästä haasteen itsellesi, mikäli sinua ei vielä ole haastettu!
 
 
Haasteen säännöt:
- kerro postauksessasi, kuka haasteen aloitti (Tiiu/Puutarhahetki-blogista)
- tee postaus, jossa sininen ja valkoinen ovat pääroolissa
- haasta kolme tai useampi blogiystäväsi mukaan
- käy kirjoittamassa postauksesi www-osoite Puutarhahetki - Suurien unelmien puutarha -blogin Sinivalkoista-haaste -postauksen kommenttikenttään

Voit osallistua haasteeseen myös Instagramissa. Merkitse kuvasi silloin #sinivalkoista_haaste ja @puutarhahetki. 

 

 
 
Oikein mukavaa viikonloppua ja itsenäisyyspäivää teille kaikille!
21 kommenttia:

 1. Oi, oi, miten upeita kaikki. Niin siniset kuin valkoisetkin. Sinistä corydalista ryhdyn oitis tulevana vuotena metsästämään. Arabellakin lisäsi lumovoimaansa sinun kuvasi myötä. Kesällä kannattaa kuvia räpsiä satamäärin, sillä näin pimeään aikaan kukkivan puutarhan muisteleminen on vaan niin iloista ja virkistävää tekemistä.
  Kiitos näistä ihanista kuvista, joita ei todellakaan ollut yhtään liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva, jos viihdyit ja virkistyit kesätunnelmissa! Corydalis kukkii uskomattoman pitkään, se yllätti minutkin melkoisesti, kun ensimmäisen kerran avasi kukintonsa!

   Poista
 2. Erityisen ihana tuo lemmikkien sini!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lemmikit ovat kyllä lemppareita ja näyttäviä nimenomaan suurena mattona!

   Poista
 3. Kaunis åostaus <3 Se oli tervetullut tuulahdus kesästä talven keskelle.

  VastaaPoista
 4. Ihanan runsas sinivalkoisten kuvien tarjonta, hyvä, että olet muistanut ikuistaa nämä. Itse huomaan taas toistuvasti, että kuvia olisi pitänyt ottaa paljon enemmän erilaisiin tarpeisiin. Talvella niitä olisi kiva selata ja kuvat auttaisivat myös uusien alueiden suunnittelussa. Kiitos tästä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus tuntuu, että kuvia tulee räpsittyä aivan turhan paljon, mutta tällaisena teemapostauksena onkin kiva, jos on materiaalia, josta valita. Kuvia olisi muuten riittänyt toiseenkin maratoniin:)

   Poista
 5. Johan oli kauniit kuvat! Sinulla on paljon sinisiä ja valkoisia kukkia. Lemmikkien sini on minustakin todella kaunis ja tuollaisena suurena alueena lemmikit ovat kesäkuun päätähtiä. Ripaus valkoista vain korostaa sinisyyttä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sinivalkoisia alkoi tulla sen jälkeen, kun perustin tuon Suomi100 -penkin. Aloin aina puutarhamyymälöissä katsella kasveja juuri tuota istutusaluetta varten. Nyt on penkki jo täynnä ja kasveja riittää muuallekin. Uudelle toki raivataan paikka, jos väri on oikea:)

   Poista
 6. Aivan ihania kuvia keväästä loppukesään. Sinulla löytyy tosi paljon sinisiä ja valkoisia kukkia. Osa sellaisia, joita minulla ei ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika paljon on tullut hankittua sinisiä ja valkoisia juuri muutamana viime vuotena tuon uuden istutusalueen vuoksi.

   Poista
 7. Itsenäisyyspäivään sopii oikein hyvin sinivalkoisten kukkien katselu:)

  VastaaPoista
 8. Ihania sinivalkoisia! Blogissani on sinulle haaste!

  VastaaPoista
 9. Kaikkea nättiä löytyy sinisessä ja valkoisessa :)

  VastaaPoista