maanantai 15. marraskuuta 2021

Mitä hyvää marraskuusta?! On vaikea keksiä positiivisia asioita kuukaudesta, johon yleensä liittyy sellaisia käsitteitä kuin synkkä, harmaa, pimeä, märkä... Jos marraskuun voisi ohittaa, tekisin sen melkoisella varmuudella. Hyppäisin värikkäästä syyskuusta syksyiseen lokakuuhun ja siitä suoraan joulun odotusta tihkuvaan joulukuuhun.

 

Laitettiin mummille kuusi ja valot, ettei tarvitsisi iltaisin katsella ikkunasta pelkkää pimeyttä.

 

Toisaalta saattaisi tulla kiire; jouluihmisenä jo marraskuun puolella valmistellaan niitä asioita, jotka yleensä ovat valmiina, kun joulukuu alkaa - tai siis minä valmistelen: En voi yleistää ulkovalojen ripustelua, verhojen ja mattojen vaihtamista, havujen hakemista ja joulukranssihuumaani muiden ihmisten marraskuun sisältöihin.Työpäivien jälkeen on vaan takki niin tyhjä! Suunnittelen aamuisin tekeväni vaikka mitä, kun pääsen töistä, mutta huomaankin illan kuluneen tekemättä mitään järkevää, puhumattakaan noista jouluvalmisteluista, joihin tunnun juuttuneeni lähes pakkomielteisesti. Kranssi on oltava ovessa ennen kuin joulukuu alkaa!

 


 Onneksi tänä päivänä kranssihuumasta kärsivät (lue: rakastavat) monet muutkin, ja vieläpä ympäri vuoden! Niinpä ei hätää, joulukranssi on vain järjestyksessä vuoden viimeinen, ei suinkaan syksyn ensimmäinen! Ovessahan on jo valmiina jonkin sortin kranssi!

 


Ovia vaan on vallan mahdottomasti, joten olen hankkinut itselleni positiivisen ongelman; rakastan kransseja ja niiden tekemistä, mutta aika ei meinaa riittää, että joka ovesta ja verannalta ja puutarhahuoneesta ja jonkun ystävänkin ovesta sellainen roikkuu ennen joulua!

 


 

Marraskuun kransseihin laitoin callunaa jonka väri mätsäsi täydellisesti rusetin kanssa - tai toisinpäin. Nuo puutarhahuoneen ovet ovat sellaiset, että niihin tekee mieli ripustaa kransseja, vaikka sisälläkin on kivaa katseltavaa.

 


Kun uusi kranssi on valmis, voi tyytyväisenä alkaa jo suunnitella seuraavaa. 

 


 

Ei tämä joulunodotus ja sen valmistelut niin vakavaa ole, etteikö sitä voi vähän liioitella ja leikkiä laskea ja sen avulla rämpiä läpi tämän marraskuun - ja nytkin puhun vain itsestäni :D

 

Hyvää marraskuun jatkoa kaikille, kransseilla tai ilman!14 kommenttia:

 1. Minulla on kyllä vähän samanlaisia fiiliksiä tästä marraskuusta, on aina ollut. Minä kun ostin nuo kaksi kranssin pohjaa niihin teki todella nopeasti sitten itse koristelun. Ostan varmasti vielä ainakin yhden pohjan kun seuraavan kerran kuljen puodin ohitse. Sinulla on kyllä ihana tuo puutarhahuone ja kivat kranssit ikkunoihin tekaisit. Minkä kokoinen on teillä tuo puutarhahuone ❓❤
  Meille aletaan tekemään joskus...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kransseja on mukava askarrella. Minulla ei yleensä ole valmista pohjaa, vaan pyöräytän kanukkapensaan tai villiviinin oksasta kranssin pohjan. Puutarhahuoneen mitat ovat 3x4m. Kiva, jos saat joskus oman, sitä on mukava sisustaa ja siellä istahtaa.

   Poista
 2. Kranssirakkautesi tuottaa iloa meille lukijoillekin. Saamme ihailla kauniita kranssejasi ja samalla ehkä poimia ideoita itsellemme.
  Joo, ohittaisin mielihyvin marraskuun ja hyppäisin suoraan joulukuuhun. Tosin joulukin alkaa taas aiheuttaa jonkinmoista stressiä, vaikka kuinka olen karsinut joulunviettoon liittyviä turhakkeita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pian on taas joulukuu, joten tästäkin seelvittiin... Kiva, jos kranssit ilahduttavat ja inspiroivat!

   Poista
 3. Jaan ajatuksesi marraskuusta, pimeys väsyttää minua niin paljon. No, ehkä lepäily on tarpeellista akkujen lataamista.
  Kranssisi ovat kauniita ja ihailen tarmoasi niiden tekemisessä! Puutarhahuone kransseineen näyttää niin kutsuvalta. Minä suunnittelen joka päivä havujen hakua, mutta en ole saanut vielä aikaiseksi kuin yhden jätesäkillisen leikattuja havuja hautausmaalle. Ehkä huomenna ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki puuhat tuntuvat tapahtuvan kuin hidastettuna, mutta pikkuhiljaa sekä marraskuu että jouluaskartelut etenevät!

   Poista
 4. Kranssien teko on kyllä mukavaa. Itse teen joulukranssin aina hyvin lähellä aattoa. Tapa on ollut jo vuosikaudet sama.
  Marraskuussa on kyllä kieltämättä omat hyvät ja huonot puolensa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kranssi syntyy nopeastikin, kunhan inspis ja materiaalit ovat kohdallaan. Joskus niitä vaan joutuu etsimään päiväkausia:)

   Poista
 5. Aika loppusuoralla ollaan marraskuun suhteen;)
  Tänä vuonna marraskuussa on paistanut aurinko melko monena päivänä, ja lumikin on jo saatu maahan, ainakin täällä meillä. Jouluvaloja on jo viritelty ja kynttilöitä poltettu. Ja ensimmäiset lahjatkin tilasin jo. Ja joululaulut soi;)
  Ja ihania kransseja muuten olet tehnyt!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, onneksi ollaan jo marraskuu taputeltu, nyt kun adventti alkaa, ei enää tunnu ollenkaan haastavalta - päinvastoin, joulukuu sujuu sukkelaan!

   Poista
 6. Blogissani on sinulle haaste (https://rikkaruohoelamaa.blogspot.com/2021/11/sinivalkoista-haaste-2021.html).
  Hyvää 1. adventtia!

  VastaaPoista