perjantai 9. huhtikuuta 2021

Onni potkaisi!

 

Eilen tullessani töistä kotiin odotti ulkorappusella mukava yllätys! Olin aiemmin osallistunut Hahtuvan heijastus -blogissa olleeseen kirja-arvontaan ja voittanut siinä Linda Peltolan upouuden Viherpuutarha -kirjan. Kirja kauniin kortin kera odotti siis kotiovella, Hahtuvan heijastus -blogin Nina olikin sen tuonut perille asti. Harmi vaan, etten ollut itse kotona :( 

Kiitos sinulle, Nina, arvonnasta ja kirjan perille toimittamisesta!

Kiitos myös Linda Peltolalle hienosta puutarhakirjasta, jossa vihreys ja erilaiset lehtimuodot ovat pääosassa. Yleensä puutarhakirjat ovat ylistys kukkiville kasveille, mutta Linda on lähtenyt hakemaan sisältöä varjoisten puutarhojen ja metsäpuutarhan kaunislehtisten ja -muotoisten kasvien kautta. Kuvat ovat joko Lindan omasta puutarhasta tai muista kirjassa esitellyistä upeista puutarhoista. Mukana on myös Ninan kaunis puutarha!

 


Oma pihani näyttää tällä hetkellä kaikkea muuta kuin kuvaukselliselta! Koska metsä ympäröi pihaani, se on varsin suojainen, mutta edelleen varsin luminen ja ankean näköinen.. Kun monessa puutarhassa kuvataan jo ihania kevätkukkaryppäitä, oli minun eilinen kuvaussaaliini varsin vaatimaton. 

 

Sieberinsahrami `Tricolor´

 

Viime keväänä en ehtinyt lainkaan ihailemaan näitä ensimmäisiä pikkukrookuksia, jänis oli minua nopeampi ja pisteli poskeensa kaikki! Nyt ehdin laittaa verkon suojaamaan pieniä kukkijoita, jos vaikka saisivat avata kukkanuppunsa tänä vuonna rauhassa.
 Lumikellot kukkivat vielä vaatimattomasti, niillä on meneillään vasta toinen kevät. Lupaavasti on silti alkuja näkyvissä syyshortensia Lime Lightin juurella. Kummarruin sen verran märkään maahan, että näin pikku lumikellon kerratut röyhelöhelmat, kyseessä on siis `Flore Pleno´. Saman hortensian juurelle olen istuttanut myös `Elwesii´ lajiketta, mutta jokaisen pikku kukkasen sisään en kurkistanut ja lisääkin näkyy maasta pilkottavan, odotellaan...Lumikerroksen alta on paljastunut myös muhkea kevätkiurunkannusten joukko! Yritin poistaa suurta sormustinkukan lehteä, kun tajusin, että olivat puskeneet siitä suoraan läpi, niin on kova into päästä ylöspäin. Lehden alla olisi voinut olla vielä hetken suojassa, mutta mitä vielä!

 


Kylmää eivät kaihda muutkaan sipulikukat, tulppaanien lehdet jo pitkällä ja narsissit sekä kevätkurjenmiekat pilkottavat monessa kohdassa. Näkyvissä on myös monta pionin alkua, niilläkin on kiire kohti kesää. Huomasin myös pieniä alkuja muutaman kärhön lehtihangoissa! Peittelin osan kasveista havuilla, koska sää on todella kylmää ja metsäjäniskin viihtyy edelleen pihapiirissä. Se on syönyt jo helmililjojen lehtien päät ja siksi "piilotin" siltä osan maasta pilkottavista krookusten aluista. Eihän sitä voi yötä päivää vahtia, mutta jospa saisin sen verran viivytettyä, että luonnossa olisi jo muuallakin vihreää tarjolla. Tämäkin kasvisravintola on vielä kiinni!Viikonlopuksi on luvassa huonoa säätä, nytkin sataa räntää melkein vaakatasossa! Harmi, kun ulkopuuhiakin olisi. Mutta kovin paljon ei haittaa, kun minulla on sisälläkin tekemistä, nimittäin luettavana uusi ihana puutarhakirja! 

 

Hyvää viikonloppua!

34 kommenttia:

 1. Voi kun onkin ihanaa tämä keväinen kasvuvoima! Kuten myös Lindan uusin kirja. Onnittelut voitosta! Sehän sopii sinulle tosi hyvin, kun puutarhasi on metsäinen ja teillä taisi olla metsäinen mökkipihakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lindan kirjan olin aikeissa ostaa juurikin omien pihasuunnnitelmieni tueksi, oli aivan ihana yllätys!

   Poista
 2. Onnittelut arvontavoitosta!
  Kiva ku on jo kuitenki jotaki kukkaa näkyvis. Vauhrikasta on tänä keväänä ollu ensimmäästen kasvien ylähännousu. Maa ei varmastikkaa oo kauhian syvälle routinu paksun lumipeitteen alla. Kiitos, samoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä tuolta maasta ilmestyvien vauhti pian kiihtyy, on siellä sen verran runsaasti joukkoja odottamassa, että maa lämpenee ja lumikerros sulaa edestä pois.

   Poista
 3. Onnea voitosta! Minullakin kävi tuo suuri onni. Kirjasta saa vinkkejä ja ideoita oman puutarhan suunnitteluun ja lisäksi se on viihdyttävää luettavaa ja katsottavaa.
  Postauksessasi on ihania keväisiä kuvia <3 Meillä täällä on kuin talvella. Lunta sataa ihan hirveästi. Ei innosta. Jospa huomenna paistaa aurinko,on lämmintä ja lumi sulaa :) Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan olekin ihana kirja, upeat kuvat ja paljon asiaa ja vinkkejä. kevät alkaa pikkuhiljaa lähestyä minunkin puutarhaani, mutta vielä on kovin ankean näköistä ja sää ei sitä nyt paranna. Huomiselle on luvattu pelkkää aurinkoa, siis sitä odottelemaan!

   Poista
 4. Lämpimät onnittelut hienosta voitosta, minä olen päättänyt ostaa itselleni Lindan Viherpuutarha -kirjan, mutta en ole vielä käynyt kirjakaupassa - niin vähän tulee liikuttua missään.
  Minusta tuo puutarhasi kuva on oikein kuvauksellinen, nuo havut ovat niin hyvinvoivan näköisiä!
  Kiva, että löydät jo esiin ponnistelevia kasveja, kyllä kevät kohta varmaan edistyy, eikös ne ole lämpöä luvanneet ensi viikolle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla oli myös tarkoitus hankkia kirja, mutta kauppareissut ovat tosiaan jääneet pakollisiin, niinpä tämä oli erittäin ihana onnenpotku! Pihan pohjakosteus on aina hyvää, ja havutkin viihtyvät, mutta kääntöpuoli on, että jos lunta tulee, se pysyy pitkään. Keväällä puutarhuri on kovin malttamaton ja toivoisi jo lumien häipyvän:)

   Poista
 5. Onnittelut mukavasta ja hyödyllisestä kirjavoitostasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, tästä kirjasta on minulle tosiaan iloa ja hyötyä!

   Poista
 6. Hieno voitto. Ostin itselleni tuon kirjan. Lueskelen sitä vähän kerrallaan.

  VastaaPoista
 7. Onnittelut hienosta voitosta. Tuota kirjaa olen itsekin katsonut "sillä silmällä".
  Minusta puutarhasi on tunnelmallinen lumisenakin. Monenmoistahan sielläkin jo mullasta mönkii. Kiurunkannukset ovat ihmeellisiä herätessään lumen ja jään keskeltä. Samoin löysin eloa joistakin omista kärhöistä. Kunnollisen talven jälkeen olen asennoitunut, että kaikki heräisi hitaammin. Lumen alla kasveilla on ollut lämmintä ja mukavaa, luulisin.
  Eilen oli kurjaakin kurjempi sää, vaan tulipa moni kotihomma tehtyä. Kaikella on siis kääntöpuolensa. Viikonloppu näyttää menevän vetisissä ja pilvisissä merkeissä, mutta ei anneta sen häiritä. Hyvää kannattaa odottaa.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kirja vaikuttaa kaikin puolin hankkimisen arvoiselta. Lumen alla saattaa piileskellä jo paljon valmista ja kuten sanoit, lumipeite suorastaan suojaa ja "lämmittää" herääviä versoja. Minulla tämän päivän siuunnitelmat ovat ihan sisäpuuhia, mökkiverhojen ompelua, taimien koulimista ja pullan leivontaa. Kahvikupin ääressä voikin sitten vaikka lueskella Lindan kirjaa - huomenna paistaa aurinko ja silloin on puutarhaihmisten ulkoilupäivä!

   Poista
 8. Olipa iloinen kotiintuliaiainen vastassa sinua.Onnittelut voitosta.
  Sain sellaisenkin kevätsykäyksen tuosta Ninan arvonnasta, että päätin varata ko. kirjan kirjastosta ja torstaina sen kävin innolla sieltä noutamassa. En näet luottanut arpaonneeni vaa päätin pelata varman päälle;)Nyt myrskytuulien keskellä minuakin odottelee ihka uusi kirjatuttavuus. Samanlaista sahaamista ilmojen ja lämpötilojen kanssa on meillä täällä "alajuoksullakin" ollut. Pakkanen kurittaa öisin ja joskus päivällä voi aurinkokin pilkahdella. Talvivaatteet on vielä käytössä.Täytyypä minunkin kuvailla kukka-alkuja ja postailla niistäkin. Jouluruusuni(Helleborus)tuolla penkissä jo hiukkasen nostelee päätänsä tyynyltä. Jos sitä jo kohta viitsisi oikaista selkää. Muscariruukut, jo kukkineet, on istutettu maahan ja saa nähdä intoutuvatko vielä tänä keväänä kukkaan vai täytyykö odotella ensi vuoteen.Ihanaa kevään odotusta sinulle.

  VastaaPoista
 9. Kiitos:) kirjasto on oiva paikka saada kosketuksia uusiin kirjoihin. Jos teos osoittautuu kestokappaleeksi, voi sen hankkia myöhemmin. Viime kevään kirjauutuuksista toimin itsekin juuri noin. Sää on vielä kovin vaihteleva ja talvivaatteet kovin tarpeellisia. Minulla toinen jouluruusu nupuillaan, toinen vielä visusti lumen alla. Kivoja kevätpuuhia sinullekin:)

  VastaaPoista
 10. Onnittelut voitosta! Minulla on tuo kirja kirjastosta lainattavien listalla. Sinulla on siellä jo täysi kevät päällä, noin paljon kasvuun lähtijöitä ja kukkijoitakin. Jos yhtään lohduttaa, niin täällä on vielä vähintään tuplasti tuo lumimäärä. Tästä päivästä näyttäisi kuitenkin tulevan melko lämmin verrattuna muutamaan edelliseen päivään, joten ehkäpä kevät taas etenee jonkinlaisen harppauksen. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Kiva, kaunis ja inspiroiva tietokirja! nyt on jo lumikerros alentunut jonkin verran, mutta viime yönä on ollut kipakka pakkanen. Ensi viikko lupailee hyvää säiden puolesta, joten eiköhän teilläkin lumet saa kyytiä!

   Poista
 11. Ihanaa kasvua siellä, reippaita nuo kiurunkannukset, sieltä vaan pusketaan! Kirjakin kuulostaa kivalta, tuota en ole vielä huomannutkaan.

  VastaaPoista
 12. Saatpa nähdä, kohta on oikea kevät sielläkin. Lindan kirja vaikuttaa mielenkiintoiselta. Juuri rakensin itsekin varjopuutarhaa viime kesänä, ja vinkit, ohjeet ja neuvot olisivat olleet tarpeen. Vielähän voi parannella, kun uusi kasvukausi alkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa vilkaista tuota Viherpuutarhakirjaa, vaikka kirjastosta lainaten, jos vielä saat lisää vinkkejä uuteen varjopuutarhaasi. Minulla metsäpuutarhaprojekti vasta alkamassa, joten kirja oli hankintalistalla muutenkin. Aurinko paistaa jo, joten lupaavalta näyttää kevään tulo!

   Poista
 13. Täällä toinen voittaja odottaa kirjaansa, joka tulee postin kautta. Onnea sullekin.
  Kevät etenee pikku hiljaa.

  VastaaPoista
 14. Kivan oloinen kirja, onnittelut voitosta. Täällä toinen, joka kajehtien kahtelee muiden bloggaajien kevätkuvia...en viiti edes kuvailla omaa pihaa, kun niin paljon vielä lunta joka paikassa 😅

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on kyllä kaunis kirja! Samaa itsekin ajattelen, ettei tästä pihasta vielä ole kuvattavaksi, niin näyttää ankealta. Mutta ootellaan viikko, pari, niin eiköhän meilläkin jo piipota ja viherrä!

   Poista
 15. Tuo on kyllä ihana kirja, minä olen sen jo melkein kertaalleen lukenut:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, nyt on kirjaa jo ehtinyt selailla runsaammin, ja monta vinkkiä tullut omiin suunnitelmiin!

   Poista
 16. Mukava kuulla kirjasta olevan iloa ja hyötyäkin! Sinulla jo paljon piippoja näkyvillä ja nyt lupaili lämpimämpää, joten maan alta pompsahtaa pian paljonkin kevään iloja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä! Ihana kirja kauniine kuvineen ja pihoineen <3 Nyt jo piippoja on monessa penkissä ja lupaavaa kukintaakin odotettavissa!

   Poista