sunnuntai 14. helmikuuta 2021

Erilainen talvi

  

 
 Ollaan jo puolessa välin helmikuuta, tästäkin talvesta on pian vain rippeet jäljellä! Tapahtumat ovat olleet vähissä ja elämä pyörii aika pientä ympyrää. Ei teatteria, ei konsertteja, ei messuja eikä sukujuhlia. Kovien pakkasten aikaan ei edes hiihtoladulle tohtinut lähteä, ja puutarhassa liikuskelivat vain jänikset.
 

 
 
Nyt onneksi pakkaset vähän hellittivät ja hiihtoladut ovat taas alkaneet kutsua. Vapaa-ajasta on muodostunut eräänlainen "täytä itse aikasi" -tapa. Jääaskarteluille on ollut aikaa ja ne onnistuivat pakkasilla helposti! 


Jääkukkia puutarhahuoneen ikkunassa 13.2.2021


13.2.2021

 

Arkipäivät kiitävät työntäyteisinä, sisältäen runsaastikin kohtaamisia ja riskinottoa, mutta iltaisin ja viikonloppuisin on kotona hiljaista. Sukkia, lapasia, pipoja, niitä on tullut neulottua... kaikista ei ole kuvia, ovat lähteneet läheisiä lämmittämään, mutta kun lankoja riittää, niin harrastuskin jatkuu.

 


Novitan Angervo


Novitan Kässäkoulu sukat

 

Malli Amoroso (Merja Ojanperä), tässä kaytetty ohjeesta poiketen seiska veikkaa lankana ja kuviotakin hieman muutettu.


 Sukkien mallit Novitan sukkalehdestä 2020 ja Merja Ojanperän Näyttävimmät villasukat 2017 -kirjasta. lanka Novitan 7-veljestä. Osan malleista olen tietysti omapäisesti tehnyt eri langalla kuin ohjeessa, samoin kuvissa on käytetty neulojan vapautta, myös virheiden osalta:)

 

 Nyt jos koskaan ovat ystävät kultaakin kalliimpia! Yksinäisyys lisääntyy, kun kontaktit toisiin ovat radikaalisti vähentyneet. Suuri osa meistä ymmärtää, että sääntöjä on noudatettava, niinpä ystävienkin tapaaminen on jäänyt olemattomiin. 

 
Onneksi yhteydenpitovälineitä löytyy useimmilta, jos vaikka soittaisit ja kysyisit,"Mitä kuuluu?"


Onneksi sentään jollekin voi tarjoilla ystävänpäiväkakkua <3  Blogiystävyys on oma lukunsa, kirjoitellaan tuiki tuntemattomien kanssa, ihaillaan heidän puutarhojaan, kysellään vinkkejä ja heitellään haasteilla. Lääkettä monenlaiseen yksinäisyyteen ja kutistuneeseen aktiiviseen elämään.

 

 

Hyvää Ystävänpäivää ja tsemppiä kaikille tähän erikoiseen aikaan! 

 


30 kommenttia:

 1. Ihania sukkia olet tehnyt ja jäädytettyjä koristeita!
  Monesti olen miettinyt samaa, miten teidän puutarhaihmisten kanssa on niin helppo tulla juttuun ja täällä ei kukaan heitä kuraa niskaan.
  Kaikesta ei välttämättä pidä tai ei kiinnosta itseä, mutta sitä ei sanota. Kommentoidaan jotain toista tai sitten voi jättää kommentoimatta, jos ei keksi mitään mukavaa sanottavaa.
  Siksi kai viihdyn niin hyvin teidän parissanne :)
  Kiitos ja Hyvää Ystävänpäivää Sinullekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että puutarhamaailmassa on hyvä olla:) Ihan samaa itsekin olen ajatellut, ettei täällä törmää lainkaan negatiivisiin kommentteihin, johtuisiko siitä, että puutarhanhoito on niin positiivista puuhaa ja tuo hyvää mieltä.

   Poista
 2. Voi, miten kauniita "jääkukkia" olet tehnyt. Ja hienoja sukkia kutonut. Olet käyttänyt "täytä itse aikasi" -mallia luomalla kauneutta niin puutarhaan kuin moniin jalkoihin.
  Minulla ei ole ollut vaikeuksia noudattaa rajoituksia. Onhan minulla Ukkokulta jakamassa aikaa ja kokemuksia. Silti alkaa olla iso ikävä saunailtoja pojan kanssa ja vierailuja tyttären kissoja rapsuttamassa. Puhumattakaan ystävien tapaamisista. Pakolliset asiat tulee kyllä hoidettua, mutta maski naamalla ja pikavauhdilla. Elämä on kovasti kapeutunut. Onneksi on oma koti, puutarha, kirjat ja käsityöt. Onneksi myös tämän päivän tekniikka suo helpot mahdollisuudet pitää yhteyttä kaukanakin asuviin ihmisiin. Kyllä me tästä selvitään, piirun verran taas kokeneempina.
  Oikein hyvää Ystävänpäivää sinulle mukava puutarhaystäväni!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Between! Minä myös uskon, että tästä selvitään, juurikin näillä manitsemillasi arjen harrastuksilla. Monesti ajattelen niitä yksineläjiä, joilla ei ole sitä "ukko- tai akkakultaa", jonka kanssa arkea jakaisi.

   Poista
 3. Upeita jääkoristeita! Ja todella kivoja sukkia :)
  Hyvää ystävänpäivää sinne!

  VastaaPoista
 4. Tässähän oli esitelty jos vaikka mitä kädentaitoja! Olet ollut aikaansaava ja toteutukset ovat kauniita katsella!
  Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päivi! Tässä on käytettävä omaa luovuutta ja opeteltava uusia juttuja, jotta ei ihan sammaloidu:)

   Poista
 5. Hienoja jäätaideteoksia olet tehnyt. Pienet ympyrät ovat itselläkin. Alkaa kaivata jo ihmisten näkemistä vapaa-ajalla, pakko vielä pitää kontaktit vähissä.
  Blogiystävyys on onneksi turvallista. Pöpöt eivät liiku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos:) Tämä turvallinen blogietäisyys on aika hieno juttu, vaikka olisihan se kiva tavata näitäkin tuttuja. Onneksi kevät helpottaa oloa, kun pääsee edes ulos ja ajatukset uppoutuvat puutarhahommiin:)

   Poista
 6. Hyvää ystävänpäivää sinulle blogiystäväni!
  Ihania jääkukkia löytyy puutarhastasi! Ja upeita sukkia vaikka kuinka paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Pioni! Kylmää ja lämmintä, mutta kaunista kuitenkin:)

   Poista
 7. Kauniita jääkoristeita ja hienoja villasukkia.
  Oikein hyvää ystävänpäivän iltaa myös sinulle.

  VastaaPoista
 8. Aika piänes piiris on tullu viimmeene vuasi pyärittyä. Mullaku o kaikki tyäkki kotona. Kesähän kuluu puutarhas, mutta tämä talavi on ollu piiiitkä. Enoo eres saanu käsitöitä teheryksi, vaikka niin syksyllä meinasin. Plokia on tullu päivitettyä paremmi. Soot sitävastoon laittanu tuulemahan. Ihanat sukat ja jäärytykset, niin tunnelmalliset lyhyrykki :) Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piirit pienenee, ja totta, että kotona tehtävät työt kaventavat entisestään toisten tapaamista. Aloitekyvyttömyys iskee ajoittain, tietää, että pitäisi, vaan ei saa mitään aikaiseksi. Mutta onneksi kevät suorastaan imaisee meidät ulos ja puutarhapuuhiin:) Kiitos, samoin sinulle, Navettapiika!

   Poista
 9. Kivoja jäälautasia! Ja villasukkia ♥♥

  VastaaPoista
 10. Kauniita käsitöitä oletkin saanut aikaan😍 Itsestä tuntuu, että aika vain kuluu eikä mitään tähdellistä tule tehtyä leipätyön lisäksi. Koko talo huutaisi perusteellista raivausta ja siivousta. Ei vaan yhtään innosta. Eilen sentään ompelin uudet verhot, ne piristävät. Rauhallista ystävänpäivän iltaa sinne💕

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna! Tuttu tunne, aloitekyvyttömyys iskee välillä oikein kunnolla. Auringonpilkahdus ja pakkasen lauhtuminen saivat minussa aikaan jonkin piristyksen ja sain blogin päivitettyä. Uudet verhot ovatkin aivan ihana piristys!

   Poista
 11. Ihania jääkoristeita ja kauniita sukkia! Hyvää ystävänpäivän iltaa!

  VastaaPoista
 12. Upeat jääteokset ja kauniit sukat! Hyvää ystävänpäivän iltaa!

  VastaaPoista
 13. Todella upeita jäätaideteoksia ja sukkia! <3
  On tosiaan poikkeuksellinen talvi ja monet todella yksinäisiä. Positiivista tässä poikkeusajassa ovat nämä kaikki kädentyöt, joita ihmiset tekevät nyt tosi ahkerasti. Sukkia ja muita neuleita on tänä talvena syntynyt varmasti ennätysmäärä.
  Itse en ole vielä innostunut neulomaan, mutta kirjoja olen sen sijaan ahminut ihan ennätyksellisesti. On tärkeää löytää mukavaa tekemistä. Kohta tosiaan ei ole tekemisen puutetta, kun uusi puutarhakausi alkaa.

  Hyvää ystävänpäivää tänäänkin Sirkku! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Riina <3 Tällaisina aikoina on tosiaan hyvä, jos löytää itselleen sellaista tekemistä, mistä voi ammentaa hyvää oloa. Lukeminen on itsestänkin mukavaa, hyvän kirjan ääreen on helppo uppoutua. Talviaikaan usein tulee tartuttua tuohon neuleeseen, jos ei sitten sukset vie ladulle:) Ystävänpäivät senkun jatkuvat, ympäri vuoden!

   Poista
 14. Olet ollut ahkera. Ihanat nuo punaiset pitsiset varsisukat.

  VastaaPoista