tiistai 7. tammikuuta 2020

Kuusi kuvaa kesästä

Joulukuussa olin niin jouluisissa tunnelmissa, että haasteet jäivät taka-alalle.  Sain kuitenkin jo aikaa sitten kesäisen haasteen, jonka Pirjo Tuplasti Terapiaa -blogista on aikoinaan laittanut liikkeelle. Minulle haasteen heitti Eeva Viherrin-blogista. Koska vuosikin ehti vaihtua, niin vuonna 2019 haasteen nimenä kulkee Paras. Eli valitse kuusi kuvaa kesän muistoista ja nimeä niistä paras - jos pystyt!

Joulun mentyä uppouduin kesäisiin tunnelmiin. Olipa vaikea valita vain kuusi, mutta lopulta  nämä pääsivät tähän postaukseen.




Lemmikkien aika on puutarhan ihanimpia aikoja. On jo kesä ja pihamaalla lainehtii lemmikkimeri! Tätä hetkeä odotan ja aina se on yhtä hätkähdyttävän kaunis!




Iloruusu ja moni muukin ruusu kasvoi ja kukoisti! Niiden innoittamina tuli loppukesästä hankittua muutama uusi pensasruusu. Uusilla kasveilla on nyt kyllä ollut aikaa juurtua, kun talvi ei ole vieläkään alkanut. Toki onhan muutamia kipakoita pakkaspäiviä ollut jo ennen jouluakin, mutta ehkä ne eivät ole vielä hätkäyttäneet uusia istutuksia.




Kärhöhuumaa saikin nauttia monta viikkoa, kun lukuisat kärhöt availivat kukkiaan hiukan eri aikoihin. Tässä `Blue Angel´. Kärhöjen kasvu ja kukinta ovat meidän pihapiirissä ja kasvuvyöhykkeellä haastavia, aina ei vaan onnistu, mutta aina kannattaa yrittää:)




 Taimena ostettu jättiverbena kasvoi ja kukki, kasvoi ja kukki - syyspakkasiin asti! Ensimmäinen jättiverbena ei jää viimeiseksi!





Ensimmäinen viinirypälesato ikinä! Kasvihuoneessa `Seedles Sommerset´ -viiniköynnös on viihtynyt ja vahvistunut, suurempaa satoa on lupa odottaa tuleviin vuosiin:) Aikoinaan ajatus omasta viiniköynnöksestä sai aikaan koko puutarhahuoneen rakentamisen, joten tällä kasvilla on suurempikin merkitys kuin vain herkullinen sato!



Paras kaikista on kuitenkin Puutarhahuoneen uusi istutusalue ja upouusi kaariportti, tähän kuvaan mahtuu paljon haaveita, jotka toteutuivat! Ja tämä osa puutarhaa ei ole vielä lainkaan valmis, joten siinä riittää puuhamaata ensi kasvukaudellekin:)

Haasteen säännöt olivat siis:

Kuusi kuvaa kesästä - haaste 
Vuoden2019 teema on paras.
Julkaise kuusi kuvaa kesästä ja kerro mikä niistä on se parhain. Siis yksinkertaisuudessaan paras muisto, hetki, loppuun saatu projekti, valokuva yms. Mikä vain sinusta on se paras muisto. Haasta yksi tai useampi blogi.
Ilmoita Tuplasti terapiaa-blogiin osallistumisesi ja että saako siellä julkaista valitsemasi parhaan muistosi kuvan tulevassa koonti-postauksessa. Kerätään parhaat muistot yhteen postaukseen. (Tuon koonti-postauksen on Pirjo kyllä jo julkaissut aikaa sitten).
Haaste on jo kiertänyt blogeissa kuukausia, joten moni onkin siihen vastannut. Mutta onhan kesään vielä aikaa, halutessasi ota se tästä itsellesi! 

Kiitos Pirjolle ja kiitos Eevalle, kun laitoitte haasteen kiertämään:)

23 kommenttia:

  1. Ihanat kuvat ja en ihmettele, parhaan valintaasi.

    VastaaPoista
  2. Itsekin tähän haasteeseen osallistuneena oli mukava selata kesän kuvia läpi, kun ulkona on tällä hetkellä lievästi sanoen hieman hämärää! Tuo sinun puutarhahuone ympäristöineen saa minut aina ihastelemaan sitä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesän kuvia on tosiaan mukava katsella tähän vuodenaikaan:)

      Poista
  3. Tuasta puutarhahuaneesta istutusalueineen muarostuu huikia puutarhan keskipiste :) Ihan parasta!

    VastaaPoista
  4. Tuo puutarhamajasi on ihana, ja portti ja istutukset - ja parasta, että sitä pääsee jatkamaan taas kohta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eipä mene kauaa, kun taas touhuillaan kukkapenkkien ääressä:)

      Poista
  5. Kauniit kuvat! Ihanaa odotella taas kesää.

    VastaaPoista
  6. Kiva oli näitä kuvia katsella, upea on tuo viimeisin kuva.

    VastaaPoista
  7. Ihanat kukkaloiston täyteiset kuvat! Huikean paljon kukkia 'Blue Angelissa', ihana kärhö <3 Puutarhahuone tulee houkuttelevasti esille pitkän käytävän päästä ja kaariportti kruunaa maiseman. Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kunhan perennat kasvavat korkeutta, niin runsaus toivottavasti tekee polusta vieläkin houkuttelevamman.

      Poista
  8. Lemmikkimeri kuulostaa niin hyvälle!

    VastaaPoista
  9. Minullakin kasvaa samanlainen viinirypäle kasvihuoneessa, mutta vielä kovin pienenä.
    Kuinka vanha sinun rypäleesi on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kolme kesää se on nähnyt. Viime kesänä teki nuo ensimmäiset rypäletertut. Melko pieniksi marjat jäivät, mutta ah, niin makeita olivat ja mikä parasta - ei lainkaan siemeniä!

      Poista
  10. Easy "water hack" burns 2 lbs OVERNIGHT

    More than 160,000 women and men are utilizing a easy and secret "liquid hack" to burn 1-2lbs every night while they sleep.

    It's effective and works every time.

    You can do it yourself by following these easy steps:

    1) Hold a glass and fill it half full

    2) Proceed to learn this proven HACK

    you'll become 1-2lbs thinner the very next day!

    VastaaPoista