tiistai 19. marraskuuta 2019

Sinivalkoista -Haaste


Kukkia ja haaveita oli vaipumaisillaan talviunille, niin on ollut tukalaa tämä bloggaaminen. Aika on mennyt muissa merkeissä ja päivänvalossa en ole omaa puutarhaani nähnyt päiväkausiin.

Olen kyllä käynyt lueskelemassa  muiden postauksia, jotta en aivan kadottaisi yhteyttä tähän mukavaan blogimaailmaan, mutta omat päivitykset ovat jääneet kovin, kovin vähiin. Olikin kiva, kun sain jo tutuksi tulleen haasteen Navettapiian Puuhamaa -blogista. Tarkoituksena juhlistaa lähestyvää itsenäisyyspäiväämme sinivalkoisin kuvin. Aikoinaan haasteen on laittanut alulle Tiiu Puutarhahetki-blogista.


Talvi oli ihana - ainakin minusta! Oli reilusti lunta, joka sai maailman näyttämään kauniilta ja samalla suojasi puutarhan kasveja.Kevään ja alkukesän kukkijat ilahduttivat runsaalla sinivalkoisella kukinnallaan. Kun lemmikit valtasivat pihamaan, sai jokainen kasvi rinnalleen lemmikin sineä.


Keskikesällä loistivat ritarinkannukset ja lumikärhö  Suomi 100-penkissä.


Loppukesällä oli valkoisten daalioiden ja sinisävyisten kärhöjen vuoro.


Mökillä sinivalkoisesta saakin nauttia ympäri vuoden!


Haasteen säännöthän olivat:

- kerro postauksessasi, kuka haasteen aloitti (Tiiu/Puutarhahetki-blogista)
- tee postaus, jossa sininen ja valkoinen ovat pääroolissa
- haasta kolme tai useampi blogiystäväsi mukaan
- käy kirjoittamassa postauksesi www-osoite Puutarhahetki - Suurien unelmien puutarha -blogin Sinivalkoista-haaste -postauksen kommenttikenttään.
Sen verran oikaisen säännöistä, että en tällä kertaa erikseen haasta ketään. Olen ollut niin paljon poissa täältä blogimaailmasta viime viikkoina, etten ole perillä, kuka on jo mahtanut haasteen saada tai siihen vastata. Mutta poimi toki se tästä itsellesi, itsenäisyyspäiväänkin on vielä reilusti aikaa. Kiitos vielä Tiiulle mukavasta haasteideasta, ja kiitos Navettapiialle haasteesta!Mukavaa viikon jatkoa kaikille!

26 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia. Olipa viime talvena paljon lunta, sen määrä on jo unohtunut mutta onneksi on kuvia jotka todistavat asiaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä muistan, että lunta tuli jatkuvasti lisää - tai sitten oli reippaasti pakkasta, nimittäin lumen määrästä huolimatta hiihtokilometrit jäivät vähiin:)

   Poista
 2. Oi, ihana kuvakooste! Etenkin hehkuvanvalkoiset hanget ovat niin kauniit ja puoleensa vetävät. Tulisipa tänne vesisaderannikollekin jo pian kunnon lumitalvi. <3

  VastaaPoista
 3. Kiitos samoin! Ihana on puutarhasi, olipa sitten talvi tai kesä.

  VastaaPoista
 4. Todella ihanat kuvat! Sait lumisesta talvesta oikein ihastuttavat sinivalkoiset otokset. Kukkivat puut läikähdyttävät aina mieltäni, ihania kukkakuvia unohtamatta. Kaunista, kaunista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päivi! Kauneutta on kyllä talvipäivissäkin, vaikka ymmärrän hyvin heitäkin, jotka eivät ole talvi-ihmisiä. Kukkivat puut ja sinitaivas ovat kyllä hätkähdyttävä yhdistelmä.

   Poista
 5. Kauniit sinivalkoiset kuvat olit valinnut mukavaan haasteeseen. Toivottavasti saisimme mekin kunnon lumipeitteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan vaikka hitusen lunta, tulisi valoisampaa ja kuivempaa.

   Poista
 6. Oi, miten upeita sinivalkoisia hetkiä! <3
  Nuo talvikuvatkin näyttävät niin kauniilta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä turhaan puhuta sinivalkoisesta Suomesta, se on meillä ihan arkipäivää (paitsi näin marraskuussa!)

   Poista
 7. Oi, miten mahtavia kuvia ja sinivalkoisia hetkiä!

  VastaaPoista
 8. Aivan mahtavia kuvia! Ihana kuva lumisesta polusta, joka suorastaan kutsuu kulkemaan. Tuo Suomi100-penkkisi on kyllä upea. Kiva, että lähdit haasteeseen mukaan! Mukavaa marraskuun loppua ja tunnelmallista itsenäisyyspäivän odotusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä se meille tämän perinteisen haasteen keksit, kiitos siitä sinulle, Tiiu! Samoin sinulle kivaa loppukuuta!

   Poista
 9. Löysitpä huikaisevan hohtavia lumikuvia, ne ovat sitä parasta valkoisuutta, jota toivoisi joka talvelta. Kesäkuvissa hehkuvat kilpaa siniset ja valkoiset kukat ja sininen taivas, voi suomalaista ihanaa kesää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidamme olla etuoikeutettuja, kun voimme elää tässä kauniissa, puhtaassa maassa!

   Poista
 10. Kauniit sinivalkoiset kuvat! Varsinkin nuo talvikuvat ovat upeita! Paksun lumiviltin alla keinuttelevat lumiukot ovat varsin sympaattisen näköiset :D Ihanat ovat toki myös kevät- ja kesäkuvasi. Mukavaa viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Minna! Saas nähdä, tuleeko tälle talvelle lumivilttiä minkään vertaa, edes kukkapenkkien peitoksi, puhumattakaan lumiukoista:)

   Poista
 11. Ihanat sinivalakooset kuvat! Jopa tuallaasia talavikuvia rupiaa olemahan ikävä (kasvisuaja).....ohan nua aurinkooset lumikuvt hianoja kattellakki, mutta ku se kylymyys. Lemmikkimeri oliki kesällä, valakoosine vaahtopäineen, henkiäsalapaavan ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kylmäähän se on, minusta nytkin on ikävän kylmää, vaikka lunta ei näy missään. Lemmikkien aika on ihana!

   Poista
 12. Todella kauniita ja ihania sinivalkoisia kuvia.

  VastaaPoista