sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Helsingin Kevätmessut ja Pihapiirimessulippujen voittajat





Lauantain auringonpaisteessa oli mukava suunnata Helsinkiin Kevätmessuille. Kotipiirin lumimäärä ei ota hävitäkseen, joten kukkiva messualue oli ilo silmälle.





Messualueella pääsi tutustumaan remontoinnin ja sisustamisen-, mökkeilyn-, lähi- ja luomuruuan- sekä puutarhaharrastusten maailmaan. Olimme retkellä pienellä ystäväporukalla, kiinnostuksen kohteet vaihtelivat ja yhdessä kiertelimme lähinnä puutarhan ja mökkialueen ideoita katsastellen. Aikaa olisi tarvinnut paljon enemmän, jotta kaiken mielenkiintoisen olisi ehtinyt nähdä. Mm. ohjelmalavan tarjonta jäi valitettavan vähälle kuulemiselle.







 Ideapuutarhojen katseleminen veti puoleensa, koska kukkarunsaus siellä oli valtava. Oma pihani ei tällä hetkellä ole sen enempää lapsiperheen kuin koiranomistajankaan piha, City-eco puutarhakaan ei ihan kuullosta omalta. Jäljelle jäi siis Rakkausretriittipuutarha ja sen sydämenmuotoiset askelkivet. No, enpä tuohonkaan ihan syttynyt, sydänkivet huolisin kyllä omaankin puutarhaani:)


Malliparvekkeista eniten silmää miellyttivät DIY Parveke Oleskeluun ja Tuunailuun sekä Kaupunkiviljelijän parveke.  DIY -parvekkeen olivat luoneet Näprä & Plan B -tiimit sekä Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus.


 Hauska yksityiskohta, tekoampiaispesä huvitti, koska olen jo virkannut valmiiksi tulevalle kesälle muutaman pesän oman mökkiterassin "suojelemiseksi" ampiaisten asumuksilta.


Monelle tuttu Versoilevan joukko Kati Jukarainen, Sanna Risku ja Maria Kesänen olivat luoneet kauniin ja iloisen "Urbaanin parvekepuutarhan". Kovin kutsuvan näköinen kokonaisuus, ihanat värit!




 Kaunis kohde oli Järvenpään kukkatalon osasto, siellä tehtiin kransseja ja tungos oli melkoinen. En siis jäänyt askartelemaan.


Loviisan kaupungin osasto oli mitä suloisin. Tuolla Onnelin ja Annelin kaupungissa kerrottiin tulevan kesän tapahtumista; avoimet puutarhat ja vanhat talot, ei minustakaan lainkaan huono kesäkohde.

Joku onnellinen messuvieras kurkistelemassa Loviisan pitsiverhoista;)



Olen ristiritaisissa tunnelmissa, kun kohtaan hyönteishotellit! Keudan osasto oli aivan ihana, ja ideoita hotellirakennuksiksi oli vanhasta lasinsa menettäneestä kynttilälyhdystä peltipurkkiin. Hienoa kierrätystä! Mutta oi ne ampiaiset! Samalla, kun teen hotelleja, virkkaan ampiaisenkarkottimia!



 

Kiinnostavia olivat myös vesiaiheet ja kompostointi. Kuvan mökkivessan sisustus sai omat ideat liikkeelle.





 

 Mökkimessualueella oli hauskasti kuvattu mökki-ihmisten elämää; milloin joku oli sukeltanut pää edellä lampeen, milloin puskiin, kuusikkoon, peräkärryn alle:) Kurkistimme moneen saunaan, vierasmajaan ja varastoon, niitä ei nyt juuri ole hankinnoissa, mutta ainahan voi ideoida jotain uutta vanhoihin rakennuksiin.



Ostettavaahan messuilla olisi ollut runsaastikin, ainakin leikkokukkia suurina nippuina. Minun mukaani lähtivät keltaiset inkaliljat, liljan- ja freesiansipuleita, valkoinen pioninjuurakko ja tummansininen Barlow-akileija.  Koristeheinien siemeniä olin etsinyt ja niitäkin nyt löysin. Piirongin osastolta ostin vielä kranssirenkaan, johon kesälläkin saan tehdä hentoja kransseja ja ulkomyynnistä sinisen ja punaisen törmäkukan- sekä valkoisen salkoruusun taimet, katsotaan, saanko nuo viimeiset vietyä kesään.


Ilman suuria odotuksia, tarkoituksena viettää kiva päivä - tuo tavoite toteutui. Olisi ollut mukava tavata myös blogimaailman tuttuja, mutta eipä näkynyt, paitsi ohimennen Maatiaiskanasen Hillevin kanssa tiemme kohtasivat. Ehkäpä sitten loppukuusta, kun matka jatkuu Lahden Pihapiirimessuille, ainakin viime vuonna siellä oli blogiväkeä runsaasti.


Lahden Pihapiirimessuliput on nyt myös arvottu. Huhtikuun lopussa on siis aika suunnata toiseen messutapahtumaan, joka keskittyykin enemmän puutarhaan ja pihapiiriin. Sunnuntai-iltana päättyneessä arvonnassa kahden lipun paketin voitti ann_: "äidin kanssa menisin messuilemaan..." ja yksi lippu yllätyksen kera meni aija: "itselle ihanan, lapsivapaan puutarhapäivän.."

Onnittelut voittajille, tavoittelen teitä antamanne s-postin kautta, jotta saatte lippunne.

Nyt onkin kaikenlaista kivaa puutarhaan liittyvää tulossa, siitäpä sitten enemmän blogissa. Mukavaa alkavaa viikkoa kaikille!




27 kommenttia:

  1. Ihanat tunnelmakuvat. :) Itsekin lauantain messuilla vietin, mutta ei juuri tuttuja tullut vastaan, tai en vain kerta kaikkiaan tunnistanut siinä tungoksessa ketään. Oli minusta enemmän väkeä kuin viime vuonna, jolloin olin paikalla myös lauantaina ja samaan aikaan. Tulppaanipaljous oli kyllä ihana! Ja noita liuskekiviä ihastelimme äidin kanssa myös. Itse toin messutuliaisina kotiin viisi pelakuuta (joita lähdin etsimäänkin), ja tulppaanikimpusta puolet, äidin kanssa ostimme nimittäin yhteisen, ja vielä miehelle pullaa... :D Mukavat messut, mutta jäi kyllä varmasti monta juttua näkemättä, kun oli ihmisiä niin paljon, ettei ihan rauhassa päässyt kiertelemään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Silmät olivat niin tiiviisti kasveissa ja muissa messutarvikkeissa, että varmasti meni ohi jokunen tuttukin:) Nuo megakokoiset tulppaanikimput kyllä houkuttivat! Kiva, kun löysit etsimäsi:)

      Poista
  2. Kivat messutunnelmat! Hyvät hankinnatkin vielä. Sininen akileija on hienon näköinen. Tee vain rauhassa hyönteishotelleja ja ampiaisenkarkottimia. Hyönteishotellissa asui ainakin meillä viime kesänä hyvin säyseää porukkaa, jota uskalsi lastenkin kanssa käydä lähempää tutkimassa. Ampiaispesien alta pysyttiin poissa. Aurinkoista viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jotenkin haluaa uskoa tuohon sopuisaan rinnakkaiseloon hyönteistenkin kanssa, ja pölyttäjiä tarvitaan ilman muuta! Mukavaa viikkoa sinullekin, aurinkoa toivon, mutta en arvaa luvata:)

      Poista
  3. Kivat kuvat ja aina niistä pompahtaa jotanin mitä itse ei huomannut! :) Harmi, kun ei tunnista ulkonäöltä bloggaajia, paitsi niitä, joilla on kuvia blogissa myös itsestään. Tiedä vaikka oltais siellä nähtykin. Meissuilla olisi hyvä olla, joku bloggaajien tapaamispaikka, minne olisi helppo tulla ja kysellä, että mistäs blogista olet tuttu?
    Eihän hyönteishotellit ja ampiaisenkarkottimet ole sitten ristiriidassa, jos ampiaiset ohjataan terassilta pois omiin hotelleihein asumaan ja terassi jää ihmisten käyttöön. Molemmilla omat alueet, niin eikös silloin tyytyväisyys ole molemminpuolista :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sinä sen sanoit! Ohjataan ampparit oikeaan paikkaan:) Totta myös tuo bloginurkkaus, siellä voisi käydä piipahtamassa ja kelloaikakin olisi helppo sopia. Viime vuonna Lahdessa oli helpompi bongata blogiväkeä, kun ihmisiä ei kaikkineensa ollut niin valtavasti.

      Poista
  4. Minä en tavannut yhtään blogituttua messuilla tänä vuonna. Ampiaisenkarkottimia pitäisi tehdä, pesivät parissa sangen hankalassa paikassa kuten lasikuistin päällä jonne ei pääse ihminen purkamatta rakenteita.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tulevana kesänä meillä testataan oikein urakalla! Voihan olla, että hupikoristeluksi menee, mutta katsotaan ja kerron sitten blogissa, oliko meillä vai ampiaisilla hauskaa:)

      Poista
  5. Mahtavaa tulppaaniloistoa ollut Kevätmessuilla, ihanan pirteää. Kivoja hyönteishotelli-ideoita myös, sellainen vanha kynttilälyhty-hotelli voisi jopa sopia johonkin kukkapenkkiin, vaikkapa kivikkoon.
    Ehkä törmätään Lahden messuilla! Minulla on tarkoitus mennä sinne toisena messupäivänä, eli sunnuntaina.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tulppaaneja oli todella paljon, ilme oli kovin keväinen! Olisi kyllä mukava tavata, oma aikatauluni ei ole vielä selvillä, mutta tarkoitus on Lahteen mennä.

      Poista
  6. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  7. Tuli niin paljon kirjoitusvirheitä, että piti laittaa kommentti uusiksi. Järvenpään Kukkatalon osaston missasin, mutta kaikki muut näkemäsi osastot haahuilin kameran kera läpi. Ehdin postailla Kevätpuutarha-messuilta vasta mallipihoista, seuraavaksi pitäisi niistä parvekkeista, mutta oikeastaan vain kahdesta tekisi mieli julkaista kuvia, muut eivät olleet sellaisia, joista innostuin. Kauniita kuvakulmia sinulla messuilta ja melkein samoilta jalansijoilta ollaan näköjään kuvailtu :) Niin kuin varmaan moni muukin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli paljon katseltavaa ja enemmänkin olisin halunnut käyttää aikaa, mutta kun olimme porukalla liikkeellä, tarvitaan joustoa ja nyt oli aikakin rajattu kuljetuksen vuoksi. Mutta kuten sanoit, samoja kuvakulmia monellakin:)

      Poista
  8. Wau, mitä unelmia!
    Josko tässä itse tyytyisi ottamaan vaikutteita ja ylläpitämään näennäisen huoliteltua pihaa. Tai yrittämään. Näyttäisi edes siltä, kuin joku yrittäisi tämän kaiken rehevöitymisen keskellä tehdä jotain ;-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä nuo ideapihat vaativat jotakin muuta kuin ihan arkista elämää, tai itseltä ei taitaisi onnistua. Mutta jokaisen puutarhanhan pitääkin olla asujansa näköinen, että viihtyvyys on varminta. Ideoita toki voi jakaa poimittavaksi, niinkuin messuihin kuuluukin.

      Poista
  9. Ihanat kuvat ja messutunnelma kuvissa! Noilla messuilla on kyllä nähtävää riittänyt:) Mukavaa alkanutta viikkoa❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivä olisi mennyt helposti, nyt piti vajaassa neljässä tunnissa kahlata kiinostuksen kohteet läpi. Kiitos, samoin, kivaa viikkoa sinullekin:)

      Poista
  10. Kiva kuvassrja. Itse petyin messuantiin. En ostanut kuin teepannun. Yleisalueen koristelu oli minulle liian muovinen ja huopakukkainen. Pimeäkin oli. Malliparvekkeista ei napannut tyylillisesti yksikään. Loviisan puutarhojen, Puutarhanikkarien ja Kukkatalon/Maalla-lehden osastot olivat eniten mieleeni. Voipi olla, että ensi keväänä jätän messut väliin. Toistavat itseään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, niinhän se on, että jokainen katsoo näkemäänsä omalta suunnaltaan. Omat odotukset eivät koskaan ole messujen osalta kovin korkealla, mukavaa päivää, ideoita, kauneutta, jotain pientä ostettavaa... se täyttyi, se riitti:)

      Poista
  11. Kiitos kun pääsin käymään messuilla näin virtuaalisesti. Upeita kuvia. Minä kävin täällä naapurikaupungin puutarhamessuilla, mutta pettymys oli melkoinen. Siellä oli kyllä korukauppiaita ym jotka eivät kyllä millään liittyneet puutarhaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lahden messut ovat olleet mielestäni eniten puutarhamessut, missä itse olen käynyt. Ehkä ei kannata kovin korkealle laittaa mielikuvia ja toiveita, ettei turhaan joudu pettymään. Rihkamakauppa ei ole lainkaan minun mieleeni.

      Poista
  12. Kiitos messukuvista! Tänä vuonna jätin nämä messut väliin. Hienoa, että sairät ostettua perennoja. Perennatarjonta ei tähän aikaan vuodesta ole mikään runsas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viime vuonna taas en itse ollut Helsingissä, joten nyt oli ihan kiva piipahtaa. Ja meillä oli miesväkeä mukana, joten mökki- ja rakentaminenkin olivat osa retkeämme. Taimia on varmasti Lahdessa reilusti enemmän, ollaanhan jo toukokuun nurkilla.

      Poista
  13. Messuilla tuli lauantaina käytyä mutta kuvia en ottanut yhtään samoin kukkia en ostanut yhtään. Jotain muuta tarttui mukaan lähinnä tarjouksia mökinlaajennuksen suhteen . Mutta mukava viisituntinen tuli vietettyä. Kiitos sinulle kuvista ja mukavat ostokset teit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olit hienosti rajannut pois turhat heräteostokset, joihin itse aina sorrun. Mökki- ja remonttiasiat minä jätin melko tarkkaan miesten kontolle, vaan ei näiltä messuilta kummempaa niihin liittyvää löytynyt.

      Poista
  14. Kiitos messukierroksesta! Kaikkea kivaa ja kaunista siellä on näköjään taas ollut. Itse en tänä vuonna Kevätmessuille kerennyt, joten näitä messupostauksia on ollut erityisen hauska lukea. Ihania hankintojakin olet tehnyt! Iloa viikkoosi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakin on mukavaa "kierrellä" kuvallisella retkellä niillä messuilla, joihin ei ole omaa tilaisuutta mennä. Näin me jaetaan omia kokemuksia muidenkin käyttöön. Hankinnat olivat pitkälti heräteostoksia, ja omia tuliaisia kesäpuutarhaan.

      Poista