perjantai 25. toukokuuta 2018

Yllättävän pinkkiä!


Kaiken pihatouhun keskellä on välillä otettava kamera esiin, että ehtii kuvata ohikiitävän hetken kukkivat kaunokaiset. Kuvia ladatessani huomasin, että pihamaalla onkin yllättävän monta vaaleanpunaista - oikeastaan pinkin punaista kukkaa kukkimassa.




 Suloiset, tosi matalat japaninakileijat kukkivat runsaina. Välillä toivoo, etteivät naapurit näe pitkin pituuttaan nurmikolla makaavaa naisihmistä, varsinkin kun ollaan varjon puolella, eikä auringon otossa. Kukkasten luo kun on mentävä niiden ehdoilla:)




 Tulppaanien aika alkaa olla ohi, mutta vielää löytyy jokunen kaunotar.


 Kesäkukka-asetelmien teko on vielä vaiheessa, mutta puutarhalla oli niin hauskan värinen kerrattu surfiinia, että se oli pakko ottaa mukaan. Yllätys, sekin on pinkki!



 Monen inhokit, mutta on niitä huonompiakin olemassa. Kotkansiivet sentään ovat aina upeita. Nämä kukkivat talon nurkalla, saavat niukasti aurinkoa, siksi niin sopivat tuohon paikkaan.


 Tänä kesänä taitaa tulla kärhöjen kesä! Omista, lähes kahdestakymmenestä kärhöstä on alkuja näkyvissä jo viidessätoista. Toiset kurkottelevat pitkälläkin:) Nyt ei ollut paha talvi, ei lainkaan!

 

 Näitä herkkuja on niin monissa blogikuvissa, mutta onhan ne tähänkin laitettava.



 Syreenien tuoksu täyttää nyt pihan, ovat ne joka vuosi yhtä hurmaavia!


 Vaikka sanoin, että väri vaihtuu pinkkiin, niin kyllähän lemmikit edelleen pitävät pihan väritrendiä yllä!





Toivottelen tervetulleeksi uudet lukijani, ja kaikille ihanaa viikonloppua, kesä senkun paranee:)

43 kommenttia:

  1. Ihanat lemmikkiryppäät. Kunhan parin vuoden päästä saan uusia istutusalueita niin niihin pitää löytää jostain vaaleanpunaista lemmikkiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaaleanpunainen lemmikki on minunkin haaveissani!

      Poista
  2. Ihana lemmikkipiha! Kauniita värejä.
    Kiinnitin muuten huomiota minäkin kärhöjen reippaaseen kasvuunlähtöön, kerrankin ei tarvitse arvuutella, ovatko elossa vai ei. Paitsi niiden kohdalla, jotka eivät vielä ole nousseet :-D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kärhöille on talvi ollut suotuisa, ilo on ylimmillään, kun maasta pilkistää pikkuruinen kärhön alku!

      Poista
  3. Awesome photos.
    Have a lovely weekend
    Greetings
    Maria from
    Divagar Sobre Tudo um Pouco

    VastaaPoista
  4. Pinkkiä ja vaalean sinistä, oi oi oi, herkkää ja nättiä.

    VastaaPoista
  5. Pinkki ja vaaleanpunainen sopivat niin hyvin tuoreen vihreän lomaan. Sininen lemmikki vaan korostaa pinkkien lämpimiä sävyjä. Oikein hyvät valinnat.
    Kovasti tekee mieleni hankkia tuota vaaleanpunaista akileijaa. Kaunis kuin mikä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaaleanpunainen japaninakileija yllätti mahtavalla kukinnallaan. On vaan tosi matala, sopii reunuskasviksi. Toivon, että alkaa vähitellen leviämään.

      Poista
  6. Onpa sinulla kaunis piha. Toivon, että tulee kärhöjen kesä. Minulla on niitä vain pari, mutta näyttää siltä, että niistä saattaa tulla jotain.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Ansu! Nyt ovat ainakin täällä kärhöt talvehtineet hyvin. Toivotaan, että kesä jatkuu sen verran lämpimänä, että kukintakin onnistuu.

      Poista
  7. Oi miten kaunista siellä on♥ Pinkki on ihan minun lempivärejä:) Särkyneet sydämet on yksiä minun lempikukista, viime vuonna jaettiin pari pensasta ja tänä keväänä jännitettiin mitä ne siitä tykkäsivät, kylläpä vaan hienosti lähtivät kasvuun:) Ihanaa aurinkoista viikonloppua♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Särkynyt sydän on herkän kaunis, nousee nopeasti tähän alkukesään kukkimaan. Kiva, kun jakaminen onnistui!

      Poista
  8. Minäkin tykkään pinkistä. En oikein ymmärrä,kun moni inhoaa vuorenkilpiä. Minulla on niitä yhdessä kaivonrenkaassa. Sieltä eivät leviä minnekään. Nättejähän ne ovat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun vuorenkilvet aloittavat kukintansa, on väri tosi kaunis ja kukkasetkin ihan nättejä. Myöhemmin, kun väri jo haalistuu, joutavat kukkavanat pois. Lehdistö on hyvä peittokasvi sellaiseen paikkaan, missä täytyy olla maassa näkösuojaa. Ja syksyllä niistä tulee komeita ruusuja vähän askarrellen:)

      Poista
  9. Oijoij, miten hempeää ja kaunista <3 Nuo lemmikit ovat niin upeat ja vaaleanpunainen sulostuttaa aina. Jotenkin voin niin kuvitella sinut sielä maassa makaamassa ja kuvaamassa. khih :D Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  10. Pinkki on minunkin suosikkiväri ja aion kylvää myös pinkkiä lemmikkiä, sekin on tosi nätti! Särkynytsydän on suloinen! Meilläkin kasvaa vuorenkilpeä ja se on kasvi paikallaan. Pihasi on todella kaunis!

    Mukavaa ja aurinkoista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Saila. Tuota vaaleanpunaista lemmikkiä täytyy alkaa oikein etsiä. Jos sekin leviäisi, voisi tehdä sille oman alueensa.

      Poista
  11. Onapa kadehdittavan runsaat lemmikkikukinnat! Yritän niitä aina säästää ja rauhoittaa lisääntymään. Pinkit akileijat ovat söpöjä ja tänä vuonna akileijat näyttävät lähtevän hyvin kukkimaan. Nautinnollisia hetkiä puutarhassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lemmikki tuntuu viihtyvän meillä hyvin:) Minulla ei ole kovin kauaa ollut noita jaloakileijoja, mutta kaikki näyttävät kasvavan hyvin ja nuppuja on nyt jo muissakin näkyvissä.

      Poista
  12. Kaunis piha! Lemmikit ovat ihania ja minä pidän kyllä kovasti vuorenkilvestäkin. Juurikin sitä ihailin keittiön ikkunasta, kun kiitollisena kasvaa koivun juurella kalliolla ja vielä kukkiikin komeasti. Siihen ei moni muu kasvi pystyisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Reetta. Vuorenkilpi on tosiaan helppo ja kiitollinen kasvi, sille kelpaa koivun kylkikin:)

      Poista
  13. Ihanalle näyttää! Luin jostain, että lemmikit pitävät etanat loitolla. Kauniitakin ovat! Ihanaa pinkkiä runsain mitoin! Nautitaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuota etana juttua en olekaan kuullut, sehän on hyvä, jos pitää paikkansa. Meillä ei etanoiden joukkovoima vielä jyllääkään, vaikka yksittäisiä silloin tällöin löytyy. Nautitaan, juu!

      Poista
  14. Oih, herkkää ja kaunista! Mukavaa viikonloppua siulle myös! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Pipo-otus, samoin sinulle mukavaa viikon alkua!

      Poista
  15. Kaunista, kaunista ja kerran vielä kaunista. ❤️❤️

    VastaaPoista
  16. Voi miten paljon lemmikkejä.
    Pinkki on hieno väri. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lemmikkien aikaa odotan aina kovasti, minusta ne ovat hurmaavia, ja silti niistä pääsee aika pienellä vaivalla eroon.

      Poista
  17. Kauniisti kukkiivat kaikki siellä. Ihanat lemmikkikasvustot.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun lemmikit kuihtuvat, on hetki, jolloin puutarha vetää henkeä, ja värit ovat vähissä.

      Poista
  18. Wow, lemmikkien kukinta on vaikuttava! Minullakin on sitä vähän torpan puutarhassa, sain sen ja juhannusruusun elvyttettyä heinittyneesta ja vattujen valtaamasta vanhasta kukkkapenkistä, ja ilokseni se kukki nyt runsaammin kuin viime vuonna. :)

    Seikkailen pitkästä aikaa (minulle) uusissa blogeissa ja nappailen täältä helmiä lukulistalleni, sinun blogisi on yksi niistä! Mukavaa alkuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, kiitos, Maiju, kiva kuulla, että blogini miellyttää:) Lemmikki on kaunis ja helppo kasvi, mutta toki se hentoine juurineen tarvitsee elintilaa. Mukava kuulla, että lemmikin ja juhannusruususi olo paranivat!

      Poista
  19. Voi että sulla on kaunis piha. Ihanaa silmä-ruokaa.
    Ihanat kukat.
    Mukavaa kesää sulle.

    VastaaPoista
  20. Onpa sinulla kaunis ja kukkiva piha! Oli mukava tavata viikonloppuna Marketanpuistossa, mukavaa kesää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi, kiitos, Lyde! Päivä oli tosiaan mukava ja tapaamiset kivoja! Ihanaa kesää myös sinulle!

      Poista
  21. Kyllä sinulla on kaunis piha :) Minunkin kärhöni sain talvehtimaan ensimmäistä kertaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, Liisa:) Ihanaa, että kärhösi talvehti, nyt se saa vahvistua ja jaksaa ensi vuonna kestää talven koetukset vielä paremmin:)

      Poista
  22. Kyllä sulla on älyttömän kaunis piha ❤ Tykkään tosi paljon särkyneestä sydämestä ja ostin ensimmäiset 2 taimea viime kesänä. Nyt koittavat kasvaa kuivuudesta huolimatta. Kastelen vähintään joka kolmas päivä kunnolla ja silti alimmat lehdet kellastuvat ja pensaat ovat vain 20cm korkeita pieniä taimia.

    VastaaPoista