torstai 22. helmikuuta 2018

Rosmariinia, pistaasia, eucalyptusta - Boheemi, tuoksuva kimppu!






Taas pääsin kokemaan onnistumisen riemua ja nauttimaan lempiharrastuksesta kukkakimppujen parissa. Osallistuin tällä kertaa Lahdessa kukkakauppa Neilikan järjestämään kurssiin, jossa oli tarkoitus tehdä boheemin rento kimppu trendikkäistä kukkasista.

 
 
Opettajamme Tiina kukkakauppa Neilikasta ei päästänyt meitä helpolla; ensin harjoittelimme spiraalin tekoa rennoilla koivunoksilla, ainakin kolme kertaa, seuraavat kolme teimme vihreät mukana ja vasta sitten saimme kukkivat mukaan!

Kimpun vihreät oli valittu tuoksuvista rosmariinin, pistaasin ja kahden eri eucalyptuksen oksista - ihanaa tehdä kimppua, joka tuoksuu niin hyvälle!



 Illan väri oli hennon oranssi ja mukana oli neilikoita, tähtiputkea, eustomaa, sinipiikkiputkea, krysanteemia sekä jotakin hienoa hyasintin tapaan aukeavaa kukkaa, jonka nimi ehti jo unohtua! Kun kimppu oli jo kahdesti tehty opettajan tiukassa valvonnassa, tehtiin kolmas ja viimeinen johon saimme vielä mukaan ranskalaisen tulppaanin!





Kaksitoista kimpputaiteilijaa, eikä kahta samanlaista kimppua!


Kurssimiljöön tarjosi Villa Rauhala; perheyritys, jonka omistuksessa tuo Lahden Jalkarannassa sijaitseva kaunis 1870-luvulla rakennettu puuhuvila on ollut kolme vuotta. Omistaja Johanna Laine kertoi talon historiasta ja värikkäistä vaiheista makeiden ja suolaisten herkkujen ja kahvittelun lomassa.


Villa Rauhalassa järjestetään ympäri vuoden tilauksesta juhlia, yritysvierailuja ja räätälöityjä tapahtumia, niinkuin tämä kukkakurssikin. Myös yleisiä ruokatilaisuuksia on esim. Salpausselän kisojen aikaan ja äitienpäivänä.


Toinen toistaan kauniimpia huoneita arvokkaine kaakeliuuneineen sekä jykevä hirsiseinäinen, tunnelmaltaan aivan eri tyyppinen tila. 



Lopuksi tietysti ryhmäkuva, mihin kimppujen tekijät ja upeat kimput pääsivät! Ihana ilta, vaikka ulkona paukkui pakkanen ja matkaa Lahteen on himppusen reilusti!



Otin muutaman kuvan vielä kotona:






Mukavia talvipäiviä, hiihtolomia ja viikonloppuja kaikille! Vaikka pakkanen paukkuu, niin aurinko lämmittää jo keskipäivällä ja linnut tietävät, että kevät on tulossa:)



25 kommenttia:

 1. Kaunis kimppu ja upea miljöö.
  Mukavia ja aurinkoisia talvipäiviä myös sinulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Kruunu Vuokko! Miljöö oli kyllä hieno!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Arjen ajatukset ihanasti nollautuivat noissa puuhissa!

   Poista
 3. Kukkakimpun sommittelu vaatii silmää. Nättiä tuli.

  VastaaPoista
 4. Kaunis kimppu ja hieno on opetusmiljöökin.

  VastaaPoista
 5. Hieno kimppu, kimppujen teko on mukavaa puuhaa.

  VastaaPoista
 6. Oi miten ihana että olet päässyt tuollaisia tekemään ja vielä noin kauniissa paikassa! Upeita kimppuja tulikin♥ Ihanaa alkavaa viikonloppua sinne♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, Päden paja, olen itsekin niin iloinen ja kaikkien kimput näyttivät tosi kauniilta!

   Poista
 7. Hiano kimppu ja kivan färine.
  Aurinko paistaa jo aika korkialta......ja pitkähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Värit sopivat tosi hyvin yhteen! Auringonpaiste on ollut niin ihanaa!

   Poista
 8. Ihania, ihania! Muodikkaita puuterivärejä ja eucaa, kaunis yhdistelmä. Paikkakin on viehättävä. Minäkin niin pitäisin tälläisistä kimppukursseista, mutta ehkä sitten 10 vuoden päästä kun lapset ovat isompia. Mukava siihen asti seurata kukkatouhujasi. Kukista saa niin paljon onnellisuutta elämään! Haaveilen tänään mennä ostamaan itselleni jonkun kimpun. Mukavaa viikonloppua sinulle toivotellen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Sametti Hortensia! Kimppujen teko on ollut minun mielipuuhiani lapsesta saakka, mutta niksejähän sekin vaatii ja ammattilaisten oppeja, siksi olenkin kovin iloinen, kun nyt olen löytänyt näitä paikkoja, joissa voi saada oppia ja samalla trendien mukaisia ihania kukkasia! Odottele rauhassa, kyllä sekin aika koittaa, kun lapset eivät enää tarvitse samalla tavalla äitiä ja voit harrastaa haaveitasi! Viikonlopun jatkoja sinullekin!

   Poista
 9. Kaunista <3 Ja milijöö on ihan uskomaton.
  Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu, oli taas kiva harjoitella ihanalla materiaalilla!

   Poista
 10. Kauniin kimpun teit. Ja mukavassa opissa olit! Pitäs miunkin toivuu kukkakauppiaalta tuommosta kurssii ennen piäsiistä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, Ulla, kysele ihmeessä, varmasti näitä kursseja pidetään monissa kukkakaupoissa ympäri Suomen!

   Poista
 11. Upea kimppu!
  Ja tuoksu on iso plussa:)

  VastaaPoista
 12. Upea kimppu :) Olisi kyllä kiva päästä tuollaiselle kurssille.

  VastaaPoista