lauantai 8. heinäkuuta 2017

Puutarhahuoneen kuulumisia

  Puutarhahuone, ihanuus, suuren unelman täyttymys valmistui alkukesästä pihalle numero 2, siis rakkaan miehen pihamaalle. Valohuone, kasvihuone, huvimaja..., minä kutsun sitä puutarhahuoneeksi. Kurkistetaanpa sisälle.... Uudet kalusteet houkuttelevat nautiskelemaan tunnelmasta. Lattia odottaa vielä laatoitusta. Kun ruipelot tomaatintaimeni olivat jo lähes kompostiin vietävissä, ne pääsivät sisälle kasvihuoneen lämpöön ja valoon. Kuin ihme olisi tapahtunut, väri tummeni, varsi tukevoitui ja kasvu kohti korkeuksia alkoi. Kukkia kyllä odoteltiin tovi ja vasta nyt ensimmäiset pikku tomaatit ovat ilmestyneet... mutta kaikesta voi päätellä, että tämä on hyvä paikka kasvaa.


Muitakin viihtyjiä, kuin vain tomaatit, löytyy. Kurkunkin laitoin kokeeksi, ikinä ennen en ole kurkkuja kasvattanut - edes avomaalla! Basilika nauttii, ja ruohosipuli..

`Somerset seedles´

Viiniköynöksestä tämä unelma kaikki oikeastaan lähti; "olisi ihanaa, kun olisi sellainen kasvihuone, jossa viiniköynnös kiertelisi kattoa kohti... Lattia jätettiin n. 60x60 cm alalta auki, jotta juuret pääsevät kasvamaan vapaasti ja saavat kosteutta maasta. Vielä on köynnöksellä matkaa peittää kasvihuoneen katto!


Ikkunasta avautuva näkymä ei voisi näinä päivinä parempi olla, ihanalta tuoksuva Hansaruusu on täynnään kukkia ja nuppuja! 


 Sisällä kukkii ihan vaan värin vuoksi, jotenkin kesäkukat kuuluvat ulkoilmaan, siksi niitä vaihtelen ajoittain...


Heinäseivästikkaita meiltä löytyy jo ennestään, mutta majanen sai nyt uudet, jotka odottelevat syksyn viileitä iltoja ja vilttejä niille ripustettavaksi! Pistorasiat ja valaistuskin ovat jo viittä vaille valmiit.

Ulkona on myös kaksi kasvilavaa, joissa retiisit, salaatit,tillit, persiljat, kesäkurpitsat, mangoldit ja kehäkukkaset kasvavat upeasti. Takimmaisessa on ristikko, johon pitäisi hajuherneiden ja päivänsinen kasvaa peittämään haalistunut telttatalli.Nautitaan kesästä!

21 kommenttia:

 1. Voi ihanuus miten upea kesähuone sinulla on. Ja niin kauniiksi olet laittanut kesähuoneen. - Mukavaa viikonlopun jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanuus minustakin, mukavaa kesää sinullekin, Anneli!

   Poista
 2. Puutarhahuone on hieno, monikäyttöinen. Kasvulaatikot on hauskan näköiset vihreinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Puutarhahuoneesta on toivon mukaan moneksi, odottelen innoissani myös syksyn hämäriä iltoja...

   Poista
 3. Onpa upee kesähuone Ja niin ihania kasveja. Hyvää lauantai iltaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Irma, mukavaa alkavaa viikkoa sinullekin:)

   Poista
 4. Todella houkuttelevan kaunis kesähuone. Kyllä tuolla kelpaa oleskella, juoda kahvia ja katsella kuinka tomaatit, kurkut, kukat ja viiniköynnös kasvavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kasvuvauhti on kyllä todella huima, en olisi uskonut keväällä surkeita taimiani katsellessa! Huoneesta tuli kauniimpi kuin osasin uneksiakaan:)

   Poista
 5. Onpa ihana kesähuone ja kauniit kukat. Tomaatit viihtyvät kasvarissa. Toivottavasti viini lähtee hyvään kasvuun. Meillä taitaa olla sama viiniköynnös. On kestävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Satu! Kiva kuulla, että seedless kestää....

   Poista
 6. Hieno kesähuone ja upean rehevät tomaatit siellä. Lämpö ja valo tekevät ihmeitä ruppanan näköisillekin taimille. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Puutarhamyyrä! Lämpöä ja valoa tarvitsen itsekin, teksiköhän se minullekin ihmeitä:)

   Poista
 7. Voi miten oli ihanan näköistä, niin kaunista ja vihreää♥ Mukava että nyt on saatu vähän aurinkoakin kun tuntui että kesä on niin jäljessä. Aurinkoista alkanutta viikkoa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Päde! Aurinkoa tosiaan on kaivattu, mukavaa viikkoa sinullekin ja tervetuloa lukijaksi!

   Poista
 8. Kyllä on ihanan näköinen kesähuone. Ikkunan olisin itse laittanut avautumaan toisinpäin eli alhaalta ylös. Näin neuvoi meidän vastaava rakennusmestari meitä saunan ja vessan ikkunan kanssa. Sanoi, että vie näin vähemmän tilaa ja kukaan ei lyö päätään siihen. En sanonut tätä moittiakseni vaan mielipiteenä. Onko seinillä käytetty sormipaneelia. Kivan näköinen ja raikas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Nila! Hyvä näkökulma ikkuna-asiaan. Mietimme itsekin ikkunan avautumissuuntaa, mutta koska oli kyse kasvien viilennyksestä, ajattelimme, että voisi paremmin tuulettaa alhaalta käsin ja yläpuolella on jo tuuletusaukot valokatteen alapuolella. Ei ole sormipaneelia, vaan ihan normaali ulkovuoripaneeli, jossa kevennysurat takana.

   Poista
 9. Kyllä tuolla kelpaa kasvien ja ihmisten nautiskella, kaunis kasvihuone!

  VastaaPoista